Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 14. kvě 2017 21:03 #318247

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Květo, rozjela ... zatím jsou zasazeny pouze čtyři, a to ještě na hřbitově, ale proto jsem je brala. Ostatní zatím ani netuším.
Přehozené cedulky nejsou, listy tohoto koniklece nevypadají příliš koniklecovitě, ale jednak jsem se ptala přímo v obchodě, zda není mýlka a teď jsem byla docela zviklána a ještě jsem gůglila. Je to opravdu Pulsatilla patens ssp. flavescens www.google.cz/search?q=pulsatilla+patens...939&bih=591&dpr=1.09 . Kéž by se mu u mne dařilo.
Poslední úprava: 14. kvě 2017 21:07 od babkaela.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 15. kvě 2017 08:36 #318262

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Poradíte mi nějaké slušně zásobené zahradnictví v Ostravě nebo na trase Olomouc - Ostrava? Kde mají růže, ale není nutně podmínkou. Muž tam bude jezdit častěji, tak že bych ho někam vyslala nebo se s ním svezla. Díky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 15. kvě 2017 22:46 #318289

• babkaela
  • Gold Boarder
Bradhal, neporadím ze zkušenosti, nikdy jsem v těchto končinách v zahradnictví nebyla ... jo, před několika lety v Horizonntu v Bystrovanech ... aaale, asi bych chtěla vidět bývalou Sempru v Olomouci www.florcenter.cz/o-nas/ . Nevím, nakolik vedou růže.
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 16. kvě 2017 06:46 #318294

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Bradhal poblíž té trasy je zahradnoctví Aronie, nevím nakolik mají výběr růží přes léto....ale vím že je mívají, je problém trochu s nákupem fungují jako eshop,popř se dá s nimi domluvit na vyzvednutí.....ale mám pocit že budou předělávat formu zahradnictví na klasické s normálním prodejem....chce se to s nimi domluvit
Bohužel jsem na sev Moravě zatím nenašla zahradnictví které by vyloženě se zajímalo o růže:-(

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 16. kvě 2017 09:22 #318299

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
ww.ruzovaskolka.cz/cs/maloobchodni-prodej-ruzi/

Ale jak píšou, prodávají jen v sobotu. Aronie toho má dost. Možná se něco najde v kontejnerech.Ale nezkoušela jsem. Pani Stupárková je ale velice komunikativní a vstřícná.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 16. kvě 2017 11:32 #318307

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
na sev Moravě - Aronie je i v Odrách a Filipcovi Fryčovice --- www.ruzovaskolka.cz/ i když už asi dala odkaz Regina.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. kvě 2017 08:24 #318319

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Eli, omlouvám se, ale kvetoucího keříku u Holzbecherů v korytu u vstupu jsem si nevšimla. Letěla jsem totiž jako blázen, aby mi další doprovodné osazenstvo auta nespílalo, jak mi to dlouho trvá a pak už jsem byla v takové euforii, co všechno jsem uchvátila a hlavně, že se manžel nezajímal, kolik jsem platila, že jsem si nevšimla ani při odchodu B) :whistle: .
Poslední úprava: 17. kvě 2017 08:26 od JUDY.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 17. kvě 2017 22:59 #318333

• babkaela
  • Gold Boarder
Díky, já bych si ho nevšimla také, kdyby mne vůně přímo nepráskla přes nos. Ale aspoň bude důvod tam zajet znovu ... ne, ne, nepojedu.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. kvě 2017 15:00 #318337

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Babčo, tak to jó. Já tu cedulku celou nerozšifrovala, slepoň.

Což ale není pravdou u toho maďarského růžařství, tam je nápis podrobnosti velký jako slon. No, přehlídla jsem ho jak dráhu. Díky, Iviku, za upozornění.
Brblala jsem neoprávněně. No, alespoň jsem si teď po rozkliknutí příslušného popisu ověřila, že ta jejich Angelita ( snad píšu správně, zpětně oveřovat nebudu, jestli pamatuju maď. název OK ) je skutečně Angela Kordésová. Dle webu vonná, dle praxe - má - nikoliv. Ale to je normálka, obvyklý popis prodejců ( to je samé voní, zdravá... jak jinak :silly: ).

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. kvě 2017 18:33 #318340

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
No, Kveta, dovolím si čiastočne nesúhlasiť - napriek formátu popisupomaly A4 sa u niektorých sort dočítaš veľmi málo informácií. Ale to zďaleka nahradia kvalitou sadeníc a cenou. Ešte aj na kvetináči ja označenie sadenice s obrázkom a základnými info.
Moderátoři: Eva L., Květa