Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 28. dub 2017 09:59 #317948

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Ve výše uvedeném případě jsem se nakonec domluvila. Asi po výměně tří mailů.
A potvrzuji, co tu psala tuším rokzaruka. Spomyšl objednávku potvrdila, ještě jsem urgovala, bylo přislíbeno na začátek dubna, je konec. Nic.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 29. dub 2017 00:27 #317969

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja jsem ve Spomysli urgovala asi 5x a nakonec to tenhle tyden dorazilo. Ale je to narocne. :(
Poslední úprava: 29. dub 2017 00:28 od Kika.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 29. dub 2017 10:20 #317980

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Mně po urgencích napsali, že v úterý vyexpedují. Jestli by expedovali, kdybych nepsala, to netuším. Mám tam i tři růže. Prostokořenné. To nevím, jestli není pozdě. A jak vůbec budou vypadat.Myslím, že na ně už moc sázet nebudu.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 09. kvě 2017 13:07 #318112

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj, moc chválím botanické zahradnictví Holzbecher v Lelekovicích u Brna - mají i stránky - www.holzbecher.cz . Velko - i maloobchod. V sobotu jsme měli cestu do Brna, tak jsme se tam zastavili, že se jenom "podíváme" :) . Už jsem tam nakupovala v minulosti - mají široký výběr skalniček a trvalek. Už doma jsem se ujišťovala, že se budu fakt krotit. Jo, houby, to se nedalo. Čekaly tam na mě mavuně - bílá i červená, jarmanka, které na mě už na internetu pro jaro nezbyly a spoustu dalšího...trvalky od á 30 Kč, krásné rostlinky, výprodej kvetoucích tařiček po 10 Kč - kvalitní narostlé rostliny. Paní mi donesla i nádherně barevné dlužichy - heuchery i heucherelly /už jich mám od nich několik/, nové, které mají prodávat až asi za měsíc, že ještě nejsou prokořenělé. Nad jednou s temně švěstkově fialovými listy jsem málem slzela, jak byla úžasná...když budete mít cestu do Brna, tak se vyplatí se tam "jenom podívat". Byla jsem jak v Jiříkově vidění, kupovala jsem jen věci, co běžně neseženu, i tak jsem tam nechala majlant. Navíc ochota personálu... to se taky jen tak nevidí. Co neměli v maloobchodní prodejně, ochotně mi na dotaz paní donesla z velkoobchodní části. Vše perfektně označené cedulkami s označením výšky a podmínek, které rostliny potřebují. Jen růže tam nemají... B).
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Marta, babkaela, bradhal, Regina

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 09. kvě 2017 22:19 #318126

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Judy, jsi našeptávačka ... mám to téměř za humny, jako děti školou povinné jsme do Leleček chodily povinně na 1. máje pěšky a potom už větší taky peškom do letního kina ... a o tomhle zahradnictví sice vím, ale nikdy jsem tam nebyla.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 10. kvě 2017 09:00 #318132

• JUDY
  • Platinum Boarder
Ahoj Eli, tak to musíš rozhodně napravit. My, kteří to máme daleko, kroutíme nevěřícně hlavou... :) . Já to mít takhle blízko, tak bych si tam snad postavila stan :laugh: .
Ještě Vám musím říct mou prvotní příhodu, která se váže k tomuto zahradnictví. Už je to několik let, objevila jsem ho tehdy na internetu a pásla jsem hlavně po neobvyklých skalničkách do kamenných zídek. Zaparkovali jsme na malém parkovišťátku před prodejnou. Z vjezdu vrat domu naproti najednou vyjel s kolečky písku herec Martin Trnavský od pasu nahoru bez - no bylo fakt teplo... B). Asi viděl ten nevěřícný údiv v mých očích / taky byl na něj moc pěkný pohled ;) /, tak se na mě tak zářivě usmál, že to vidím před sebou dodnes. / Můj muž to pochopitelně těžce nesl :) /. Pak jindy - si manžel všiml, když se s dětmi procházel kolem, zatímco já nakupovala, že opravdu za oknem toho domu má cedulku s označením své firmy paní Trnavská, takže to nebyla náhoda. :). Škoda, že zase něco nestaví, byl to velmi příjemný bonus... :whistle: :)
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Regina

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 10. kvě 2017 09:25 #318135

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Judy, určitě napravím, ale když já nic opravdu nechcííííí ... není kam s tím.
A pan Trnavský staví a buduje už asi dlouho jinde. Taky jsi mohla potkat Ivu Bittovou a Richarda Müllera, ty jsem vídávala v Globusu, ale také už jsou mimo.
Ale i tak výlet na Lelekovice je dobré si naplánovat na delší dobu - dá se navštívit Lelkovadlo - past na lelky a rozhledna Babí lom www.geocaching.com/geocache/GC363AB_lelk...47-91dc-134c0af07f1e a zahradnictví jinných je kolem taky dost. Třeba Šebrov a tam už mají i růže.
Poslední úprava: 10. kvě 2017 10:13 od babkaela.
Následující uživatel poděkoval: JUDY, Regina

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 10. kvě 2017 13:18 #318137

• JUDY
  • Platinum Boarder
Eli, však jsem říkala - "jenom podívat" :laugh: . Moc díky za tip na Lelkovadlo - to mě teda velmi pobavilo, mám ráda takové věci. Tam se budu muset někdy vypravit a řádně se odlelkovat - a hlavně zkontrolovat, jestli se tam fakt všichni ti moji lelci nachytali :laugh: :laugh: :laugh: . Ceduli s upoutávkou na zahradnictví Šebrov míjíme vždycky, ale moje drahá polovička už teď zvládá jenom jedno zahradnictví po cestě :( , no ale zaplaťpámbu za to :) .

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 10. kvě 2017 16:05 #318141

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Dnes mi kuriér doručil ruže z Maďarska. Prvý krát som objednala per e-shop kontajnerové rastliny, aj to len preto, že sa Belle de Sardiagne (vďaka za nádhernú fotku a navodenie Pavlovovho reflexu, Kveta!) nedala inde zohnať.
Prišli nádherne olistené ružičky s nahodenými púčikmi, niektoré čiastočne otvorené, zdravé, super zabalené s krytmi proti vypadaniu zeminy a stabilizačnými kartónmi v krabici formovanej tak, že v žiadnom prípade nemohla vzniknúť pochybnosť o správnej polohe. Ešte nikdy som sa nestretla s tak profi vybavenou dodávkou ako od firmy pharmarosa.sk/a to všetko za prijateľnú cenu. Škoda, že v sortimente nemajú viac z mojich vysnených...
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Regina

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 11. kvě 2017 02:01 #318152

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Marto, překvápko.
Tak ať se tvé Belle de Sardaigne daří, ať se ti líbí. Jméno Kráska si zaslouží plnou měrou, je to skvělá růže. Však jsem tu na ni pěla ódy mnohokráte.
Jedinou chybkou je, že nevoní.

Probrala jsem se sortimentem, koukám, na podzim budou i další Massadovky. V současnosti mám Griselis, Louise Marilaca a nově Michelle Bedrossian. Na něj jsem hodně zvědavá, Massad ho používá poměrně často v dalším šlechtění.

Ceny lidové. Poštovné bylo k vám dle jejich ceníku - stejné - či pro cizinu je jiné ? Nebralas nááhodou Árpád-házi Prágai Szent Ágnes ?
Jen bych jim tedy "vytkla", že se o růžích nedozvíš z nabídky ani zbla. Výšku, šlechtitele, prostě nic. často tudíž ani nedohledáš.
Pobavila mne Chewgentpeach. Mně se Warnerovy růže líbí, jednoduchá, slaďoušek...
pharmarosa.sk/rozsa/3026
jen mne zarazil popis krémová ...www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.72510
a ona fakt... :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa