Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 06. úno 2011 14:06 #244975

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
První naše Dělání, dělání o 96 stranách je tady:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...imitstart=950#244976

Dneska je krásně, dneska by to šlo. Teda pokud překonám lenorus nechucus
a dokopu se ke třetímu, poslednímu, postřiku broskvoní.

a_dne__ek.jpg
Poslední úprava: 11. pro 2011 08:05 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 14:14 #244978

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
u nás pod mrakem, teploučko.. fučavo.

Včera jsem odklopila cistus, přežil, hurá. Dtto stipu gigantheu ( jak jsem ji pod barel mohla narvat, to nechápu ).
Dneska jsem zahájila ( už mi hrabošilo ) sezónu ostříháním jednoho gerania a jedné trávy. Teď budu relaxovat, jsem unavená (:laugh: ), ty jarní práce jsou fyzicky náročné..
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 14:24 #244979

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Padla...(pracovně i tělem)

Jsem se vzchopila, vzala sekyru a pokácela škumpový háj (3 s průměrem kmene 10cm + 20 asi polovičních), probrala, prostříhala a zkrátila maliniště (to nebudou jen lesní maliny, jsem docela zvědavá), a prořezala 2 rybízy a jeden angrešt (ví bůh jakej, je keřovej, všechno přestárlé, obrovské). Jo a ostříhala svoje 3 pidivína. Myslím, že se začnu hýbat až příští týden, ale když bych čekala na muže s motorovkou (slíbil), tak by taky už mohlo být léto.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 17:05 #244991

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Amazonko, u nás doma se říká, že slibem neurazíš:laugh: je to oblíbené heslo mého drahého, co se týče zahradních prací.
Sotva taky lezu, sem tam jsem něco střhla už při minulé oblevě, teď jsem ještě přidala a podrtila a šup s tím na kompost.
Myslíte, že mohu zdrtit do kompostu i révoví co mělo loni padlí? Zatím jsem ho nechala do kontejneru.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 17:47 #244993

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Vlaďko, zahradnické práce bych se neodvážila chtít :D, tohle bylo potřeba na plac pro děti. Ještě to tedy musím odtahat za barák, ale to už je hračka, naštěstí je škumpa křehká a lehká. Ještě tedy musím nějak zlikvidovat "třešňovku" tamtéž, roste tam v rohu ptačka (tu nechám), ale má asi stovku dětiček pod sebou. Asi jako prst, ale mrchy houževnaté. A do toho odnožuje rugoza, takvý pralesík.

Já bych révoví podrtila a zkompostovala, ale nacpala ho do středu kompostu a třeba poprášila vápnem.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 18:26 #244998

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Taky jsem vyrazila na zahradu:). Ostříhala jsem uschlé listy na růžích, ořezala irisy sibirica a kontryhel. Začala jsem pomalu vykopávat pařezy lísek, které jsme pokáceli, to bude akce na celé jaro:blink:. A tohle bylo nejlepší: namalovala jsem si po večerech nové uspořádání záhonů, tak jsem to začala vytyčovat v terénu. Báječné odpoledne, teplo a bez větru.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 18:32 #245002

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Já bych révoví podrtila a zkompostovala, ale nacpala ho do středu kompostu a třeba poprášila vápnem. A nebo poprášila tou malířskou sádrou(teplo taky ničí) a kdesy jsem četla, že pomáhá i hodně horká voda.
Já jsem jinak ven se šla jen podívat co kvete, po zjištění že nic, jsem zase schlíplá odlezla nazpátek. Od středy se má ochladit a nějakou virózu si uhnat ještě nechci:laugh: :laugh: dobrá výmluva nad zlato:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 20:12 #245014

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Tak jste mě vyprovokovaly, vylezla jsem ven, zametla zápraží a prošla zahradu, bořila jsem se po kolena do mokrého sněhu. Že by se chystalo něco kvést o tom si můžu nechat zdát......Teď večer jsem byla s pejsinou a děsně to klouže, ale bylo bez větru a teplo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 20:49 #245019

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Ahoj vespolek, taky se vmíchám do debaty. To jaro je ještě daleko a mně už se tak stejská.
Sice jsem vylezla na moment na zahradu, ale klátí mne zánět dutin, tak jsem se moc nezdržovala, ale ruce mně svrběly a fest:lol:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 06. úno 2011 21:10 #245020

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já študuju dělání koláží :-)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa