Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re:Dělání, dělání II. 08. úno 2011 16:42 #245128

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já bych řekla, že tohle je sice dřevokazná houba, ale nelikviduje hostitele a nešíří se kořeny, jako třeba václavka.

Venku stříhám, řežu, uklízím. A mám cukání začít obírat i růže. Ale zlatice se ke květu zatím fakt nemá, nechala jsem jí jednu větev, když jsem jí zmlazovala v létě, abych věděla kdy :laugh:

Mmch, nechce někdo velmi odolnou rugozu, plnokvětou, typ Hansa? Budu jí muset drobet umravnit, mám jí všude B)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 08. úno 2011 19:10 #245148

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Amazonko, kdybych tak měla alespoň 10x větší zahradu než mám, určitě bych si nějaký ´odkopek´ od tebe vzala.......ale s těmi mými pár m2 to fakt nejde...škoda-rugosy jsou moc pěkné. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 10. úno 2011 15:11 #245266

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Tak dneska jsem zakryla chvojím svoje 3 hortenzie Macrophyly. Trochu pozdě, ale přeci.... Určitě jsou nejhorší ty jarní mrazíky a potom sluníčko :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Tak uvidíme, jestli pokvetou
A nechápu jak můžu mít tak zabordelené záhony plevelem, ten spolehlivě roste i v zimě. :angry: Jak je všechno holé tak plevel je extra vidět.
Byl to letos nejkrásnější týden
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 10. úno 2011 15:55 #245267

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
amazonka01 napsal:
Mmch, nechce někdo velmi odolnou rugozu, plnokvětou, typ Hansa? Budu jí muset drobet umravnit, mám jí všude B)

Amazonko, mně by se hodila nějaká pomenší rugosa, ale dívala jsem se na HMF na Hansu (www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.1875), má udávanou výšku 150-215 cm, a to je moc. Jak je velká ta Tvoje? Jinak květ by se mi líbil a barva taky:).
Poslední úprava: 10. úno 2011 15:55 od helena.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. úno 2011 16:22 #245269

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No, ona je to "Hansa" i podle velikosti. Vzrostlé keře jsou opravdu dvoumetrové.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. úno 2011 16:55 #245271

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Amazonko, děkuji, pokud je to Hansa, tak je na zamýšlený předzáhonek móóc vysoká.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 11. úno 2011 18:07 #245340

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jako optimista nasela jsem dnes do skleníku při okrajích (budu dělat úpravy) ředkvičky, jarní cibulku, trošku kopru a pórek. Tak, ať se příroda snaží :-). Něco je tam už z dřívějška.
Ráno jsem navštívila SEMO Smržice, Jevgenijko, tu rohatou papriku nepálivou Semaroh teprve balí, nebyla ke koupi. Jestlis ještě neobjednávala a ještě ji chceš, pošlu Ti ji, až bude.
Tak jsem koupila něco k snědku a nějaké kytičky, jak jinak :-). A zeminu a rašelinu, pytle jsem hned schovala, abych nedráždila manžela, je sice moc hodný, ale proč bych ho trápila, že...
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 11. úno 2011 20:06 #245356

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dany napsal:
Jj Honzo, zmrzlej kompost...
Byla jsem za mámou v Hranicích, trošku jsme jarně řádily - včera, to bylo nááádherně. Cestou autem jsme viděly velké množství krtinců, no a ptž jsme vždy dobře vybaveny, vrhly jsme se na ně, ale ouha, taky zmrzlé....škoda, tak příště :-)

Dany milá, to mi povídej. Jaké já tuhle viděl krtince... Bývalé pole a ještě předtím výběh pro slepice.
U řeky, bezvadná kyprá zem. Ale vybavený teda nejsem. Ani ten skládací rýček ještě nemám.
Budu se nad sebou muset vážně zamysleti. :lol:

Začíná mi dělat problémy Koudy (labrador). Po zdi k sousedovi leze kuna a asi intenzivněji než dříve,
tak si Koudy sedne ke zdi a sedí a čeká a cítí... Nevadí mu ani, že tam mám semenáčky máčky,
že se snažím na zeď navést trojcípák, že tam piplám borovičku, že tam lezou elwésky, že... Je to škodič. :laugh:
Poslední úprava: 11. úno 2011 20:08 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 12. úno 2011 09:17 #245406

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Honzo, buď rád, že sedí a kouká. Já jsem se právě vrátila z obhlídky a zjistila jsem, že naše psina zahájila výkopové práce. Těsně vedle H. Limelight jáma dobře půlmetrová :evil: . Kupodivu neulimila ani větvičku...
Alee mohlo by to značit, že brzy přijde jaro. V zimě totiž zásadně nehrabe, hrábne jí v hlavě s příchodem jara a začne pomáhat. zlatíčko...
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 12. úno 2011 11:16 #245410

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Odborníci, když tu o něco výše padla zmínka o té R. rugose, mám dotaz. Před lety jsem si jednu pořídila za účelem šípků. Květů spousta, šípek nikdy ani jeden. Zaplevelila tam už nějakých 12m2. Přitom na tom původním místě, odkud jsem ji dostala, prý normálně plodí a nikdo ji tam nehnojí, nestará se o ni, nezalévá, roste na naprostém úhoru. I natrhala jsem si jinde šípky, vysela, loni už jedna slušně zakvetla (tentokrát bíle), ale šípek opět žádný. Každou mám na jiné zahradě, tu původní jsem musela opustit. Není ona cizosprašná? Jenže to by ta první, z níž jsem dostala odkopek, taky neplodila, tam nikde okolo žádnou jinou nemají.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa