Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re:Dělání, dělání II. 12. úno 2011 15:33 #245423

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Dany už jsem vysela Samaru semínka z lonska tak nevím jestly to vyroste a Semaroh je asi novinka kterou Samaru nahradily, tak uvidím jak to dopadne.
A ještě jednou doporučuji rohatou papriku nepálivou je bezproblemova, bohatě plodí venku bez folie.
Honzo , můj labrador Jony taky šlape kam nemá, na zimu mam nastrkaný tyčky v místech kde nechci abych chodil. A v letě Jony rad okusuje kedlubny, diry taky hrábe ale zatím nic nezníčil.:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 01. bře 2011 12:53 #246527

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dneska jsem nařízkovala mateřídoušku, kdyby se alespon polovina ujmula budu štastná jako blecha.
V pondělí ve Snídani s Novou ukazoval zahradník řízkování. nastříhat kousíčky, otrhat trochu lupínky, namočit do stimulátoru a šup do platíčka s hlínou. Uložit do chladna a světla. Nejlépe skleník.( To je trochu problém, mám je za oknem, asi je šupnu ven na balkon a při mrazu hurá s nimi domů.)
A takto vypadá.
DSCN6223.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 01. bře 2011 12:58 #246530

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Krásná, teď jsem stříhala a asi půjdu ty kousky vyhrábnout a zařízkovat :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 01. bře 2011 13:44 #246533

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Hmm, tak já nekytičkařím, jen jsem přetahala trvalky ze zimoviště za kompostem dopředu pod smrčky, abych je zalila. No a cvičím s hráběma (musím servat ze 100m2 stařinu, aby se tam dalo vjet se sekačkou - máme jen klasickou, vysokou trávu nevezme), a se sekerou (vysekávám pahýly všeho, co jsem vystříhala a M. vyřezal). Jsem servaná jak borůvka, ale děsně spokojená, já tohle rasování po zimě miluju, pro ten pocit, že už je jaro a že se něco dá dělat - ale brzo mě to přejde :D
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 01. bře 2011 14:22 #246537

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jevgenija napsal:
Dany už jsem vysela Samaru semínka z lonska tak nevím jestly to vyroste a Semaroh je asi novinka kterou Samaru nahradily, tak uvidím jak to dopadne.
A ještě jednou doporučuji rohatou papriku nepálivou je bezproblemova, bohatě plodí venku bez folie.
Tohle jsem Jevgenijo přehlídla - Samaru nemám, ale ten Semaroh už jo, už ho začali prodávat. Rohatá paprika je prodejní název? Ještě nějaqká jiná? Semínka Ti vylezou určitě nebo už vyzlezly.
Zkouším nařízkovat červenou verbenu z loňska, asi se chytne. Mateřídouška je krásná, mám jen obyčejnou ze semínek.
Poslední úprava: 01. bře 2011 14:23 od Dany.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 12:47 #246656

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Ty jo děvčata tak jako rozjímám co mám objednané a co ne a asi se z toho zbláznim než to posažu případně provizorně zabezpečim,....sem se nějak rozšoupla,...
Dneska sem vysela vilec jestli znáte,....nějaké letničky mám od minulého týdne v zemi a pro pokus sem si pořídila semínka bahenního ibišku za týden mají vylezlé děložní lístky, dost mě to překvapilo, čekala sem že to bude dlouho trvat, tak jestli to nebude něco jiného,... Jeden od loni zimuju u tchyně ve sklepě netroufla sem se nechat ho v zemi, nevíte kdy vyndat, případně naryhlit máte zkušenosti? ještě musím vysejt rajčata, a nějaké další letničky, kam to dám fakt nevim,....přemýšlím že si asi pronajmu skleník u tchýně,...:woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 13:12 #246659

• Dany
  • Platinum Boarder
Lenpel, není na rajčata ještě brzo???
Kobeu - vilec znám. Na sáčku bylo vloni napsáno, že semena nestačí dozrát, i tak jsem trochu schovala, zasela 4 semínka. Pak jsem ale váhala, protože dvě rostlinky jsem slíbila kamarádce a radši balíček koupila. No a co myslíte? Vylezla semínka nedozrálá? Vylezla.
Dnes jsem měla pojížďky, zabrousila jsem do OBI (sháním takovou tu židličku, na jedné strraně je sedátko, na druhé straně je klečátko-pro mámu starou paní - není) a koupila za pěk kaček macešky, vždycky mám žluté v truhlíkách na dvorku jako začátek sezóny. Všechny nabízenéí jarní kytičky v pytlíkách jsem bez mrknutí oka minula :laugh: Pak jsem v Tesku vybrala hyacintku a dala ji zřejmě někomu jinému do vozíku :laugh: , protože u pokladny nebyla.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 13:14 #246660

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
no tak ten asi koukal!!!!!!
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 13:21 #246663

• Dany
  • Platinum Boarder
Romano, on koukal a já byla smutná, ale neměli moc výběr, jenom červenou a pak takovou žíhanou, která se mně zdála stejná, jako mám já. A pak měli pidi hyacinty, to máš taky? Nebo časem znormální?
Jsem já to vůl - amarylis
Poslední úprava: 02. bře 2011 13:22 od Dany.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 13:29 #246664

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Dany rajčata dávám tak 15. března každý rok sem šoupala a takhle to mám osvědčený,.... Loni se mi osvědčilo je přepíchat do půllitrových kelímku na pivo, dokonce průhledné žádné řasy a super kořeny, sážu po lístky.
Vilec mám letos koupený ve směsy bílomodrá tak sem myslela že je dám hned po dvou no jo ale bílý 4 a modrých 5 tak sem zvědavá kolik jich vyroste vždy mi špatně schází,....
:sick:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa