Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 13:30 #246665

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Rajčata jsem už taky vysela, ale jen ty hodně pozdní, které mají problém dozrát, tak je snad trochu urychlím. Na ty ostatní je ještě tak 14 dní čas.
Jinak mám ovšem vyseté trvalky (oregano, agastache, angeliku, lupinu a pod) a jahody a papriky (ty už mám přepíchané).

Lenpel, odkud máš bahenní ibišek?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 13:37 #246666

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
jejda, lenpel, to bude hrozné křovisko, když po dvou! já měla v sáčku 4 bílé a 4 modré. Myslím, že ti vzejdou všechny. Rajčata taky pikýruju a pak do větších od jogurtu a vloni jsem ještě přesadila do krabic od mlíka :) Pomalu jsem už sklízela rajčata, to si dělám srandu, ale rostliny byly veliký a krásný. Začala jsem brzo a měla jich tak asi 50-60. Letos bych potřebovala tak asi 40. Tak jo, 15. března se na to vrhnu. Mám ráda, jak voní. Nejlíp chutnalo rajče Bejbino.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 14:10 #246668

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Vy jste pilné :woohoo:
Já dnes vyběhla, že jako douklidím to nemožný listí a pohrabky okolo skalky, ale vítr a zoma mě po 20 min vyhnaly domů do tepla zmrzlou jak sobolí hovínko. Je šílenej studenej vítr.
P3020006m.jpg
Poslední úprava: 02. bře 2011 14:14 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 16:31 #246670

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Obdivuji vás ... tolik aktivity ...
U nás na sluníčku krásně teplo, ale ve stínu nic moc, fičí studený vítr ... když se dostanu po práci na zahradu, tak už se sklání sluníčko a docela mrznou ruce.
Tak zkusím o víkendu, jestli bude přát počasí, spáchat aspoň část jarního úklidu na zahradě.
Myslíte, že by se měly už ořezat trávy?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 16:32 #246671

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Já dneska vyběhla s rýčem, že jako zasadím ty pivůně a lilie, no nějak se nezadařilo:dry: :dry: Nahoře blátíčko a dole zmrzlo, soused se mi smál, až se za břicho popadal. Bylo 7°C, ale foukalo a ziminka mi za chvilku byla... krtince ty jsou rozmrzlý na sluníčku dobře, jinak nic.
Začínají mi lilie pomalu zasychat ve sklepě. Tak jsem je dala na lodžii a zabalila do deky, snad jim bude teplo.
ALE už začínají vylézat narcisky a u purple sensation mám 5cm puky venku. Tedy doufám, že je to PS.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 16:39 #246675

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Dany ad Bejbino nej nej rajče, opravdu pro mlsné jazíčky,...... sice menší plody ale ta chuť,.....dávám je už po několikáté.
ad vilec No křovisko, uvidim jak vzejdou, v květníku to takové křovisko snad nebude a až to nandam ven k opěře tak tím líp,......
dyštak je ještě rozpíchám,...
Amazonko bahenní ibišek sem koupila loni na hobby od kruhu za 150kč,... dala do země a nerostl byl zasazenej bůhví v čem tak sem to musela vyndat a do květníku do konce sezony udělal 2 květy vínový krásný, mamce taky nerostl, podezřřívám je jestli je neměli jen čerstvě nařízkované,....
A na semínka sem narazilla u Basíka od firmy ..... něco .Seed nebo tak nějak asi za 29 bylo jich pět tak uvidim co to udělá. Tam ten sem nechala v květníku a zimuju ve sklepě u tchyně kde mi držej jiřiny tak uvidim co to udělá,...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 16:49 #246676

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lenpel, dík, semena jsem myslela :)
tak u Basika jsem je nehledala, což mě teda štve.

Emilko, taky jsem šla "sázet", chtěla jsem zarýt ty zapomenuté narcisky, jako co kdyby. No ani náhodou, blátíčko nemáme (jak taky jinak, na pískovišti), ale tak 5cm sypké půdy a pak beton ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2011 16:55 #246677

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
U nás beron a po něm teče voda :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 17:36 #246679

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Dany napsal:
Romano, on koukal a já byla smutná, ale neměli moc výběr, jenom červenou a pak takovou žíhanou, která se mně zdála stejná, jako mám já. A pak měli pidi hyacinty, to máš taky? Nebo časem znormální?
Jsem já to vůl - amarylis
tak ted jsem z toho jelen! tak sis vzala amarylku nebo hyacint? teda vlastně nevzala...asi amarylku, co?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání II. 02. bře 2011 17:47 #246680

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
myslela jsi pidi jako ty kolibri serie? ty zůstanou malé, jsou drobnokvěté, malé květy i vzrůst. Nemám takové, já radši velké...to je víc krásy :-)
u nás byl dneska taky vítr, ale začlo fučet až jak jsem šla z práce domu, dopoledne krásně. Máme sucho, už dlouho beze sněhu, tak není bláto, ale zmrzlý to ještě bude. Mám plnou lednici lilií, jsou dost narašené, a podle předpovědi bude zima i příští týden, musej tam holky vydržet. Je tam chladno a tma, neměly by víc rašit....
rajčata seju až do skleníku zač. dubna, po vzejití je pikíruju do kelímků od solviny, hnojím a zalejvám a za měsíc jsou krásné a silné.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa