Honzo, připoměl jsi mi sprášení... Nevím, kde tento značně rozšířený fenomén vznikl, ale já se s ním setkávám už půl století... Dříve jsem vysvětlovala, pak jsem se ptala, co měl příslušný stěžovatel z botaniky/ přírodopisu, dnes si to nechám podrobně vysvětlit a to je aspoň sranda. Už chápu, proč mi začaly růst na bradě fousy. Protože žiju celý život vedle chlapů ( na jednom záhonu, dokonce v jedné posteli)!!!!! . Možná, že by to mohlo být vtipné vlákno ze zkušeností ostatních...
Já si to vysvětluji tím, že atraktivní odrůdy jsou choulostivé a ty neatraktivní se o to víc množí ( vyzkoušeno u gladiol, maminka rozdala loudilům nejmenší hlízy a pak koukala , jak všem sousedům kvetou různé barvy a ona má jen bílé a růžové, ale to je hoooodně dávno. U tulipánů to je stejné, ty staré červené a žluté mi kvetou pod keři 40 let bez jakékoliv péče a ty nové se rozpadnou do malých cibulek a květů mají čím dál míň, nepomáhá ani přihnojení, a přesazovat je teda nebudu a nebudu

U tulipánů to bývá vysvětlováno i virozou, ale tu já nepoznám, sice mám strakaté červenožluté, ale ty nevypadají nemocně a kvetou léta spolehlivě, takže je považuju za zdravé a ne za děti těch žlutých a červených
picasaweb.google.com/1104920375469686260...#5536747306530785314
A já proč mám prsa. Myslel jsem si, že je to proto, že rád mlsám.
A vono né. Sprášil jsem se tady s váma (babinec) a chytl to od vás!
Je to tak. A ty fousy jsi asi chytila i ode mne.