Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Kavárna u Krásné růže 28. úno 2016 14:02 #303833

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Holky,nic si toho nedělejte,hlavně,že se dnes klade důraz na rozvoj individuality a přitom se vše snaží narvat do škatulek.Když občas poslouchám ty řečidnešních matek v práci,mám z toho prču a občas utrousím,že se divím,že jsem nezahynula v útlém věku na katastrofální hygienu-furt u dobytka a naprosto devastující stravu-např.chleba se sádlem a čerstvě nadojené :P A omezující tyranii-prostě se muselo poslouchat.Jediné dvě facky od táty jsem dostala když mi bylo 19 a 21.Díky za ně :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Jarka, Genovesa, alenak

Kavárna u Krásné růže 28. úno 2016 19:07 #303849

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Holky, my jsme taky divní, kluk 4,5 nestříhá, nekreslí ( to má po mě, taky jsem na to levá), moc neposedí, nevydrží poslouchat čtenou pohádku(jen říkanky) a na problém je zaděláno :)
Fakt mě točí, že všichni pořád melou o individualitě a růstu, ale jak někdo jiný je to divný, dospělí nejsou všichni stejní, tak proč by měli děti být, že
No, ale když už je nás divných tolik, tak jsme vlastně normální :laugh: a divní jsou ti ostatní :whistle:
Poslední úprava: 28. úno 2016 19:47 od Smuma.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, mišpule, Jarka, Ajka, Genovesa

Kavárna u Krásné růže 28. úno 2016 20:02 #303854

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
:laugh: :laugh: :laugh: jééééé ten kluk má taky 3 smradíky ;)
jinak děkují za chválu , jako velký odborník si nepřipadám , já ty popisy růží neumím tak podat , fotek taky moc nedávám abych to zbytečně nezahlcoval (mám svou stránku na FB)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže 28. úno 2016 20:17 #303855

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Smumo, náš první kluk kreslil od 15 měs., zpíval od dvou let celé písničky. Druhej ani náhodou, snad jakoby naschvál. Dokonce na logopedii ve 3 letech odmítal po paní logopedce opakovat ty "speciální" říkanky. Prostě odmítal dělat cvičenou opičku na povel.
Kamarádky kluk je stejně starý jako náš prvorozený a do 4 let používal cca 20 slov. Ale ona byla úplně v pohodě, bylo to její 3. dítě a už holt věděla svý :P . Než šli kluci do školy, vše se srovnalo ;) .

Takže jsem našeho malýho taky nijak nedrezůrovala a taky to proběhlo hladce ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Smuma

Kavárna u Krásné růže 29. úno 2016 01:15 #303857

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Sestře si stěžovaly ve školce, že Lukášek neumí stříhat nůžkami. Vysvětlila jim, že umí, ale od té doby co ji rozstříhal půjčené Burdy, tak nestříhá.. To je pro pamětnice, dnes je z něj inženýr a ředitel..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Ajka, Adam88, Smuma

Kavárna u Krásné růže 29. úno 2016 07:24 #303860

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Když to tak srovnám, starší ne maloval, držel se stranou, nebavilo ho vůbec nic, těch hraček co měl, vždy jsme mu museli stát za zádama a do všeho ho nutit.. Dnes je ve 4.tř. má 2 dvojky na výzo, hraje florbal a vybíjenou, stále je stydlín ale už se aspoň zapojí do kolektivu.. Také jsme lítali po vyšetření, že není ,, normální" ve výsledku jsme se na vše vybodli a máme klid..Do dnes se skoro neučí, tak ať je klidně nenormální, hlavně když mu vše půjde tak hezky, jako doposud.. Mladší je svérázný, průbojný, řádí, jen teda moc nemluví, no co, první byl ukecanej a to bylo tak jediné..A co, kruci je to ještě malý děcko, tak ať si každý s tím, Ježíš on ještě neumí, nedělá, atd. trhe.. ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Jarka, Smuma

Kavárna u Krásné růže 29. úno 2016 09:11 #303867

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Mám tiež 19-mesačnú vnučku a dcéra odmietla chodiť s ňou do materského centra práve z toho dôvodu, že mamičky nič nerobia, len porovnávajú, ktoré dieťa čo ovláda a neovláda. A úplne súhlasím s Mišpul, za našich čias sme vyrastali v špine, jedli všetko nezdravé, behali po lesoch, lozili po stromoch bez dozoru a sme tu. Ja sa držím hesla, že s ničím netreba preháňať a nechať deťom trochu aj vlastný priestor. Nemusia robiť všetko podľa nalinajkovaných pravidiel.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, Genovesa, Smuma

Kavárna u Krásné růže 29. úno 2016 14:04 #303872

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Dámy, neriešte blbcov! Iba vesmír a ľudská blbosť sú nekonečné....
Mám tri vnúčatá - dievčatko 10 rokov, chlapci 7 a 4. Tiež muselo byť všetko akurát - presne podľa najmodernejších metód, každých šesť mesiacov kontrola u pediatra, strava podľa tabuliek, hračky odporúčané detskými psychológmi atď, atď...
Neskutočný stres z dodržiavania uvedeného, neustále porovnávanie s väčšinou vymyslenými úžasnými schopnosťami géniov z materského centra a mierne dehonestujúce poznámky - tiež tam - viedli k trvalému plesnutiu dverami od podobných inštitúcií ale aj pred všetečnými susedami Deti žiadnu stratu nezaznamenali. Vnučkine výtvarné pokusy už vystavovali aj v zahraničí, starší vnuk má veľký muzikálny talent, a najmladší poznal v dvoch rokoch všetky písmená a číslice, teraz jednoduché slová prečíta a čísla sú jeho hobby. A to boli pre snobky v MC "dedinskí sedliaci"
Akurát, že chlapci musia brať už dlhodobo streptokoky v tabletkách, lebo všetko sa sterilizovalo, vnučka lieky na histamínovú intoleranciu, lebo tabuľková strava.... Maminka je už nohami na zemi a drží sa mnou reprodukovaného výroku mojej babky: "Čím väčšie h...o, tým viac smrdí!"
Kašlite na názory nadutcov s nesprávnym sebahodnotením a samozvaných arbitrov čohokoľvek pošlite do.....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, mišpule, Ajka, Genovesa, alenak, Smuma

Kavárna u Krásné růže 29. úno 2016 14:46 #303873

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
MartaZ. napsal:
Sestře si stěžovaly ve školce, že Lukášek neumí stříhat nůžkami. Vysvětlila jim, že umí, ale od té doby co ji rozstříhal půjčené Burdy, tak nestříhá.. To je pro pamětnice, dnes je z něj inženýr a ředitel..
Já jsem v nestřeženém okamžiku rozstříhala pod stolem sestře žákajdu :D :D. Do školy musela jít máma, sestra se bála, že jí pruďas třídní nebude věřit :D.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, Ajka, Marta, Smuma

Kavárna u Krásné růže 02. bře 2016 09:29 #303911

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Holky moje, já jsem od rána měla depku jako prase. Ale po přečtení Vašich příspěvků se mi udělalo tak dobře. Tady má člověk pocit, že svět je ještě přece jen někde v pořádku... :) . Trochu mi to připomnělo film Babyboom s Diane Keaton v hlavní roli. Neviděly jste ho? Vrcholová manažerka " sdědí" po zesnulých příbuzných 2 letou holčičku...nezapomenutelná scéna na pískovišti s přechytralými matkami- které jsou šokovány, že dítě ještě nechodí do školky se slovy- pokud se nedostane do prestižní školky, nedostane se do slušné ZŠ, střední školy a tudíž ani na slušnou vysokou školu- tedy, pokud ještě není malá nikam zapsaná - je konec....Přiběhne malý chlapeček a říká jedné z těch maminek: " Mami, že to nebe je modré jako Cézannův Marceilleský záliv?". Máma odpoví se zřetelnou pýchou: " Skvělý postřeh broučku"...Diane je z toho vyřízená, potom začne s malou obíhat kurzy pro zdokonalení a rozvoj dítěte, následně, když už je úplně zdeptaná vším, opouští vysněnou kariéru a odjíždí na venkov... skvělý film opravdu. Taky jsem si obdobím přechytralých matek prošla, moje sousedka byla "šílená"- měla jsem už druhé dítě,už jsem opět od 2 let pracovala, takže dost práce a ona vše přesně nalinkované a vyčtené a ještě mi neustále dávala najevo, že ona "na to má patent". Kluci si hráli u nás v létě - o víkendu - bylo jim snad 5 - v sedm hodin rvala plačícího synka od nás ze zahrady - protože každý den přesně v sedm je přece večeře, následuje koupání a spát, bez jakékoli výjimky/ dítě přece musí mít režim/. Nebo jsme byli pozvaní k nim a ona se v sedm zvedla a zmítající se dítě odvlekla k večeři a už jsme ji neviděli- seděl s námi její manžel a náš malej pobíhal se psem na zahradě/ no jsme nezodpovědní rodiče/...osud to vyřešil, už spolu nežijí a sousedka se odstěhovala - uf, bohužel se vídáme na třídních schůzkách, kde mne vždy sjede takovým tím přezíravým pohledem - jako, že ona ví své. A náš kluk je premiant, zdravej jak řípa a jejich je " mamánek", poznamenanej rozvodem, bojácnej. Poslední moje selhání bylo před půl rokem, když jsem doběhla s jazykem na vestě na třídní schůzku a vypadlo mi, že se jejich třída přestěhovala do jiné budovy. Vystála jsem poctivě frontu/ chodilo se po jednom/ - přede mnou stála jasná "MATKA", chodily okolo děti do šaten, některé byly hlučné, což ona velmi těžce nesla s kroucením hlavy...když už to trvalo dlouho, říkám :"to je hrozné, že s tím ve 4. třídě dělají takovou vědu "- paní se ohlédla s neuvěřitelně přezíravým výrazem-že jsem totální blbka, že ani nevím, do které třídy chodí moje dítě- musely byste vidět, jak se tvářila -pak jsem koukla a na dveřích bylo III. B, čtvrťáci byli už na nové budově...smála jsem se celou cestu tam.....Moc Vám držím palce při boji s přechytralými matkami! Jste bezva a Vaše děti budou stejně úžasné jako Vy!!! Tak a už musím zas pracovat...
Poslední úprava: 02. bře 2016 13:38 od JUDY.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, mišpule, Jarka, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak, Marta, Smuma
Moderátoři: Eva L., Květa