Muž - žena ...Tak a v tomhle mě štve třeba i název růže
Mme Issac Pereire -Madame I.P. - bourbonka, uvedena ve Francii r. 1881. Našla jsem, že růže je pojmenována podle manželky francouzského bankéře. Chápu tedy název jako paní Izáka Pereireho..madam se asi nejmenovala Izák

. Dělají nám v tom pěknej binec

.
Bratři Pereireové / to sice vypadá česky, ale divně

/ byli prominentní finančníci 19. století v Paříži, byli soupeři Rothschildů. Stejně jako Rothschildové, byli Židé.
Émile (03.12.1800 - 05.01.1875) a jeho bratr
Isaac (25 listopadu 1806 - 12. července 1880) - /Isaac na fotce ten silnější prošedivělý/ založili obchodní konglomerát , který zahrnoval vytvoření banky Crédit Mobilier. Ta se stala silným finančním úřad pro velké projekty ve Francii, v Evropě a ve světě obecně. Jejich banka měla velké investice v řadě různých odvětví - do transatlantických parníků, železnice, městských plynových osvětlení , novin, Pařížského veřejného tranzitního systému...
Isaac se oženil 2x - 1830 s Rachel Fonseca (1810-1837) - zemřela v 27 letech. Jeho druhou manželkou se stala v roce 1840
Fanny Rebecca (1825-1910), které bylo tehdy jen 15 - měli spolu čtyři děti. A s portrétem této ženy je právě spojována růže Mme. Isaac Pereire.
Vlastní fotku nemám. Růži mám objednanou pro letošní jaro pro Vámi opakovaně "opěvovanou" vůni, tak kdo ji prosím máte, dejte fotku

.