Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růže, které už nemáme

Re: Růže, které už nemáme 16. úno 2012 07:58 #276561

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
hana.johana napsal:
Květo, uhynuly během vegetace. H

Hanko, během kolikáté vegetace Ti uhynula ta Nahéma a odkud ji máš? Já od Starkla, dlouho vypadala, že je mrtvá, ale nakonec se rozjela, kvetla až do posledních slabších mrazů i celkem slabě voněla. Mám ji u terasy, pod převisem bez okapu, takže může uhnívat od kořenů.
Někde paní Lili psala, že u nás hodně vymrzá, budu ji mít 1.zimu, tak jsem zvědavá. Díky.

Re: Růže, které už nemáme 16. úno 2012 18:09 #276565

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Miško, Nahéma byla také od Starkla kupovaná na jaře 2011. Podnož fakt nevydržela. /Dames de Chenonceau ze stejného zdroje je krásná/. Zkrátka smůla. Ale v budoucnu si Nahému určitě pořídím znovu. Hanka
Poslední úprava: 16. úno 2012 18:10 od hana.johana.

Re: Růže, které už nemáme 17. úno 2012 07:51 #276574

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tak to máme opravdu stejnou zásilku i podnož. Já objednávala celkem 3 růže, ale ty 2 (Elfe a ´Uetersener Klosterrose) to už nerozjely. Taky to byla poslední objednávka - celá zásilka byla strašná. Reklamovala jsem a poslali v podstatě tu samou neduživou hrůzu - balkonovky.
Jsem fakt zvědavá, jak bude po této zimě vypadat. Ale květy byly krásné a držely, ale jak píšu, mám ji pod převisem, tak je chráněná.

Re: Růže, které už nemáme 08. dub 2012 09:49 #277769

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Už nemám :
Gold Finger - žlutá pnoucí od Starkla - pila mi krev, krásná poupata, ale za 3 dny odkvetlá, druhé kvetení slabounké nespolehlivé, celé léto akorát zelené koště (ale alespoň s krásně smaragdově zelenejma a lesklejma listama) . Zlikvidovala jsem jí ještě v době, kdy byly mírné zimy a uděla jsem dobře, protože ty poslední zimy by stejně nepřežila.

Ingrid Bergman - Starkl, krásná růže k řezu, ale nějak se nakonec nehodila do celkové koncepce záhonu, tak jsem jí po cca 6 letech vykopala, přesadila do zásobního a tam se jí tedy moc nelíbilo, takže po dvou letech to vzdala. Docela toho lituju, do vázy byla úžasná, ale ta tmavě trenýrková červená se mi nikam nehodí.

Pink Apollo - růžová mnohokvětá popínavka od Kastnera cca před 10 lety koupená, HMF jí nezná. Mooc se mi líbila, ale provedla jsem neuváženě prostřih před předloňskou loňskou zimou, na zimu jsem nestihla nakopčit, po zimě zbylé větve vyrašily, ale lístky malé, chlorotické, "kůže" seschlá. Nakonec chcíply celé větve, totéž se opakovalo u nově vyrašených větví. Možná, kdybych jí hned zastřihla, tak bych jí zachránila. Nejspíš se vysílila rašením do těch namrzlých větví.

pravděpodobná Schneewitchen (pravokořenná) - dtto Pink Apollo, naštěstí od ní ještě existuje matečná a sesterská rostlina

Ice berg - tedy, pokud se mi jí podaří vykopat - první roky to s ní docela šlo, pak moc zmohutněla a ten 1,5 m vysoký plot jí začal být malý. První kvetení O.K., následně kvůli ČS zcela opadala a udělala 2-3 m výhony, které ale už opakovaly minimálně, na podzim padlí.

Doufám, že sem za pár týdnů nebudu muset dopisovat Rokoko, nadzemní část mrtvá, rejpat se neodvažuju.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka

Re: Růže, které už nemáme 08. dub 2012 11:36 #277772

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Letos jsou poslala dál Etoil de Holland climber. Za 3 roky jeho existence jsem viděla 2 květy, zbytek sežrala pilatka (a násada květů stejně nebyla nijak slavná). Měl dělat kvetoucí křoví v živém plotě, vysloveně mu to nešlo a po letošní zimě zmrzl až k zemi. Takže bye, bye, baby... :down

Re: Růže, které už nemáme 08. dub 2012 12:00 #277773

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Zapomněla jsem napsat, že už také nemám :

Probuzení - od Pelců - očekávala jsem popínavku, ale nikdy nepřesáhla 0,5m , květů za těch cca 6-7 let jsem neviděkla víc než 20 ks. Uznávám, že měla místo se ztíženými podmínkami (pod jabloní) , ale na jejím místě teď jiné keře prosperují, takže tak hrozné to být nemohlo...

Re: Růže, které už nemáme 13. dub 2012 09:58 #277914

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jana V. napsal:
Už nemám :

Pink Apollo - růžová mnohokvětá popínavka od Kastnera cca před 10 lety koupená, HMF jí nezná. Mooc se mi líbila, ale provedla jsem neuváženě prostřih před předloňskou loňskou zimou, na zimu jsem nestihla nakopčit, po zimě zbylé větve vyrašily, ale lístky malé, chlorotické, "kůže" seschlá. Nakonec chcíply celé větve, totéž se opakovalo u nově vyrašených větví. Možná, kdybych jí hned zastřihla, tak bych jí zachránila. Nejspíš se vysílila rašením do těch namrzlých větví.

.

Nebudete věřit, co se mi včera stalo.
Jedu večer z práce po Bělohorské a napadlo mě, že bych se měla stavit v Hornbachu pro textilku (no a trochu pokouknout, jestli nemají nějaké odvetlé jarní výprodejovky :whistle: ). Váhala jsem, jestli by nebylo pravděpodobnější objevit výprodejovky v OBI, které je tam taky kousek. Měla jsem ale hlad a v Hornbachu mají pekárnu/cukrárnu , tak jsem se nakonec rozhodla pro HB. Koupila a rychle jsem snědla koláč a mažu do "zahrady". Zmerčila jsem tam kvetoucí Tantauovky v obrkontejnerech, tak chodím a okukuju (za 500,- bych stejně nekoupila) a pak jsem si všimla jedný ženský, jak se přehrabuje v růžích v papírovém obalu v takovém tom jejich pojízdném vozíku ( dámy doufám, že to nebyla některá z vás, pokud jo, tak se omlouvám za použité výrazy). Vytahovala jednu krabici za druhou, porovnávala barvy, no nedalo mi to a šla jsem se kouknout, co to tam má za "poklady" . Kouknu na cedulku "popínavé růže 88,-" a pomyslela jsem si, no to tak zrovna, takovýhle chudinky v papírových krabicích (stejných jako se v hobymarketech prodávají rybízy a maliny :down ) - to není nic pro mě. No ale, nedalo mi to a začla jsem luštit jmenovky.
Žádná povědomá jména, už jsem chtěla odejít a najednou čtu "Pink Apollo" - no se mi málem kousla pumpa :ohmy: . Já vím, že to není žádný skvost, ale já ji měla hrozně ráda a byla jsem hrozně smutná, že jsem o ní přišla a hlavně, že se mi jí už nepodaří sehnat, když jí ani HMF nezná. Okamžitě jsem jí popadla (aby mi jí ta ženská ještě nevyfoukla) a začla jse hledat ještě jednu (pro jistotu). Poté, co jsem prohledala celý vozík jsem objevila už jen jednu Red Apollo, jinak nic. No, mám obě :P .

Podle obrázku to vypadá, že by to mohla být ta moje, tak teď jen doufám, že až vykvete, že to bude ona. Možná to nebude přesně ta stejná, ale ta naděje, kterou teď mám, ta mě úžasně blaží na dušičce :) .

Tak vidíte, co všechno se může stát, když má jeden hlad :silly: .
Následující uživatel poděkoval: helena, jana H

Re: Růže, které už nemáme 13. dub 2012 10:03 #277915

• Jana V.
  • Platinum Boarder
V neděli jsem se večer "bavila" tím, že jsem courala po L. a hledala svoje fotky zahrady ( přišla jsem o PC, ve kterém byly všechny uloženy). Pár jsem jich našla, takže můžu demonstrovat, proč jsem měla Pink Apollo tak ráda :

STA77390.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, JitkaU2, danate1, fanynka, patka, helena, mišpule, Evka a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Růže, které už nemáme 13. dub 2012 12:14 #277918

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jano, s tebou je legrace. :)
Doufám, že jsi nejen konzumovala, okukovala, přehrabávala, ale též (ty Tantauovky) nasávala.
Docela živě si tu situaci v Hornbachu dokážu představit, myslím. :P

Ta fotka je nádherná. Ách, slintám. Snad jsi koupila to, co inzerují na obalu.
PS: pamatuju si správně, že tahle strana plotu je u tebe méně osluněná a tak rostliny kvetly víc na druhou stranu - do pole?

(Růží, které už nemám, je mnoho. Asi udělám nějakou tabulečku.)

Re: Růže, které už nemáme 13. dub 2012 12:32 #277921

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Právě jsem hodila do popelnice The Fairy white.To mikroskopické zelené,cojsem našla před 14i dny zmizelo,tak jsem zarýpla a našla jen bal,plný žížal.Takže definitivní k.o.Něžný bochánek nebude :(
Moderátoři: Eva L., Květa