Jana V. napsal:
Už nemám :
Pink Apollo - růžová mnohokvětá popínavka od Kastnera cca před 10 lety koupená, HMF jí nezná. Mooc se mi líbila, ale provedla jsem neuváženě prostřih před předloňskou loňskou zimou, na zimu jsem nestihla nakopčit, po zimě zbylé větve vyrašily, ale lístky malé, chlorotické, "kůže" seschlá. Nakonec chcíply celé větve, totéž se opakovalo u nově vyrašených větví. Možná, kdybych jí hned zastřihla, tak bych jí zachránila. Nejspíš se vysílila rašením do těch namrzlých větví.
.
Nebudete věřit, co se mi včera stalo.
Jedu večer z práce po Bělohorské a napadlo mě, že bych se měla stavit v Hornbachu pro textilku (no a trochu pokouknout, jestli nemají nějaké odvetlé jarní výprodejovky
). Váhala jsem, jestli by nebylo pravděpodobnější objevit výprodejovky v OBI, které je tam taky kousek. Měla jsem ale hlad a v Hornbachu mají pekárnu/cukrárnu , tak jsem se nakonec rozhodla pro HB. Koupila a rychle jsem snědla koláč a mažu do "zahrady". Zmerčila jsem tam kvetoucí Tantauovky v obrkontejnerech, tak chodím a okukuju (za 500,- bych stejně nekoupila) a pak jsem si všimla jedný ženský, jak se přehrabuje v růžích v papírovém obalu v takovém tom jejich pojízdném vozíku ( dámy doufám, že to nebyla některá z vás, pokud jo, tak se omlouvám za použité výrazy). Vytahovala jednu krabici za druhou, porovnávala barvy, no nedalo mi to a šla jsem se kouknout, co to tam má za "poklady" . Kouknu na cedulku "popínavé růže 88,-" a pomyslela jsem si, no to tak zrovna, takovýhle chudinky v papírových krabicích (stejných jako se v hobymarketech prodávají rybízy a maliny
) - to není nic pro mě. No ale, nedalo mi to a začla jsem luštit jmenovky.
Žádná povědomá jména, už jsem chtěla odejít a najednou čtu "Pink Apollo" - no se mi málem kousla pumpa
. Já vím, že to není žádný skvost, ale já ji měla hrozně ráda a byla jsem hrozně smutná, že jsem o ní přišla a hlavně, že se mi jí už nepodaří sehnat, když jí ani HMF nezná. Okamžitě jsem jí popadla (aby mi jí ta ženská ještě nevyfoukla) a začla jse hledat ještě jednu (pro jistotu). Poté, co jsem prohledala celý vozík jsem objevila už jen jednu Red Apollo, jinak nic. No, mám obě
.
Podle obrázku to vypadá, že by to mohla být ta moje, tak teď jen doufám, že až vykvete, že to bude ona. Možná to nebude přesně ta stejná, ale ta naděje, kterou teď mám, ta mě úžasně blaží na dušičce
.
Tak vidíte, co všechno se může stát, když má jeden hlad
.