Květo JtO mám už hodně dlouho ( tabulka v PC, mozek poránu na 50%, takže číslo z něj nevydoluju), ale myslím,že na zimu 2011-12 už to nebyl nováček). Roky to nestálo za řeč ( ano, utopila jsem ho, asi dělal vlastní kořeny
), loni jsem ho kvůlivá té spále vzala až k zemi. Krásně košatě obrazil a letos přestál zimu zelený až do konečků. Stříhala jsem jen lehoučce ( jako, že zkusím, jak by se choval jako nízká popínavka), větve navedla do stran, takže jeho výška je cca 80-90cm. Je tedy chudák flekatý jak hyena ( stříkán jen 2x Polyversem), ale kvete jak o život, dal tři vlny a stále dokvítá. Kvůli tomu lupení ho nefotím, ale kvetl nádherně celé léto ( ano, ve vedru květy hadrové, ale to měly všechny austinky i jiné růže).
Já se tedy přiznám, že mně jeho vůně nijak neomračuje a vpodsatatě netuším, proč je kolem ní takový humbuk. Byl kandidátem na vyhazov kvůli té KS, uvidíme, jak budou vypadat větve po zimě, možná zas půjde až k zemi, ale zatím ho nevyhodím, má u mě letos velké plus za snahu
( flekatý listí je chyba zahradníka, a když to porovnám s jinými, které byly úplně holé, tak je na tom ještě dobře
).
James G. jsem viděla na stráni před jedním velkým zahradnictvím v Rakousku jako obrovskou solitéru ( asi 3x3m), kolem jen levandule
. Větve elegantně ohnuté k zemi vlastní vahou. No nádhera sama - a přesně takové místo by jí asi vyhovovalo a slušelo, ale to nemám. Tak uvidím, co s ní...