Za mě velkou výstrahu skoro všechny přivezené z Maďarska (různí šlechtitelé). Všechny černá skvrnitost i přes postřik, teď úplně holé klacky, které občas kvetou. COCblanco, István Fekete, Meillandina, Gyory mama (tu mám od p.Šípa).
Jiné růže tak špatné nejsou. Výstrahu měla Souvenir de la Malmaison, ale sotva jsem ji tu pomluvila, tak nakvetla podruhé a květy drží doteď.
(odbočka - Každá růže opravdu roste u každého jinak. Např. u mě skvělý jak GG, tak Englands rose, ta u mě teda na mírnou ČS, ale kvete celou sezonu. Květo, kdybych měla velkou zahradu hned bych se o ty tvé problémovky hlásila, pač to jsou přesně ty co u mě jedou dobře. A docela koukám na JtO, která tedy pokud chytne déšť, je to na ostříhání, ale to co mi letos předvádí je neuvěřitelné. Kvetla už několikrát a po každém odkvětu ji ostříhám o 1/3. Ona jak šílená zase vyžene nové výhony, a jede si dál. Takže mi přijde, že letos také kvete neustále. Dávám fotku z 22.9. Vím, že to tady nepatří, tady probíráme ty špatné, ale omluvte tedy vyjímku, prostě to navazuje.)
Mimochodem Mišpul výstrahu má i ta moje Baltimore Belle, která také po veřejném pomluvení na KR se rozhodla opakovat... ale u mě obr, kterého asi odkloním.