Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růže, které už nemáme

Růže, které už nemáme 28. zář 2016 22:21 #313265

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja s tím taky souhlasim, ze u kazdeho ta sama ruze muze prosperovat jinak, jen vzhledem k tomu, ze nemam moc mista, tak se hodne snazim vybirat ty, co jsou u vetsiny lidi spolehlive (u Jamese tada zafungovala jeste stavba kvetu, moc se mi libi), a to, ze s ni je Kveta nespokojena tak, ze ji chce dat pryc, me proste zarazilo. ;)

Růže, které už nemáme 28. zář 2016 23:41 #313267

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Za mě velkou výstrahu skoro všechny přivezené z Maďarska (různí šlechtitelé). Všechny černá skvrnitost i přes postřik, teď úplně holé klacky, které občas kvetou. COCblanco, István Fekete, Meillandina, Gyory mama (tu mám od p.Šípa).

Jiné růže tak špatné nejsou. Výstrahu měla Souvenir de la Malmaison, ale sotva jsem ji tu pomluvila, tak nakvetla podruhé a květy drží doteď.

(odbočka - Každá růže opravdu roste u každého jinak. Např. u mě skvělý jak GG, tak Englands rose, ta u mě teda na mírnou ČS, ale kvete celou sezonu. Květo, kdybych měla velkou zahradu hned bych se o ty tvé problémovky hlásila, pač to jsou přesně ty co u mě jedou dobře. A docela koukám na JtO, která tedy pokud chytne déšť, je to na ostříhání, ale to co mi letos předvádí je neuvěřitelné. Kvetla už několikrát a po každém odkvětu ji ostříhám o 1/3. Ona jak šílená zase vyžene nové výhony, a jede si dál. Takže mi přijde, že letos také kvete neustále. Dávám fotku z 22.9. Vím, že to tady nepatří, tady probíráme ty špatné, ale omluvte tedy vyjímku, prostě to navazuje.)

DSC_0312_2016-09-28.jpg

Mimochodem Mišpul výstrahu má i ta moje Baltimore Belle, která také po veřejném pomluvení na KR se rozhodla opakovat... ale u mě obr, kterého asi odkloním.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, alenak, Marta

Růže, které už nemáme 29. zář 2016 09:46 #313268

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Ahoj, tak já tedy jsem psala už v jiné diskusi nepěstuji Pastellu. U mě rostla výborně - krásný silný keřík, poupata nasazovala bohatě. Ale jednak se mi ty její květy moc nelíbily, (hlavně rozkvetlé a odkvétající), ale hlavně u mě stále trpěla těmi poškozenými poupaty, které se pořádně nerozvinou - nejen na jaře, jak jsme tu konstatovali, že je to nejspíš mrazíky, ale i v létě. Pak jsem se dočetla v katalogu Kordes, že v létě to způsobuje třásněnka kalifornská, kterou přitahují světlé květy. Tak mě to tak naštvalo, že jsem ji darovala. Když jsem ji vyrývala, byla to opravdu silná a pěkná sazenice nad i pod zemí.
z dalších: Baroness Rotschild, Rose de Rescht, Amade László
Poslední úprava: 29. zář 2016 09:46 od JitkaU2.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Růže, které už nemáme 29. zář 2016 17:16 #313273

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Jitko, proč Rose de Rescht?

JtO - jsem ráda, že zůstala jen na seznamu přání. Nechci ji. Díky Jano :) . Byla jsi poslední, kdo mě fakt odradil.

Růže, které už nemáme 29. zář 2016 19:19 #313274

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Rose de R. překrásně voněla a měla pěkné a zdravé listy, rostla dobře.. asi to zní kacířsky, ale vlastně se mi nelíbila ta její barva a ty malé kvítky na krátkých stopkách. Ne že bych milovala růže s obřími květy, to ne, ale tyto mi tehdy nějak připadaly malé vůči tomu zelenému, na čem rostly. Musela bych ji zkusit znovu, třeba bych ji teď hodnotila jinak. Měla jsem ji už před cca 10 lety...

JtO mám 2: jednu z řízku a druhou očkovanou, moc mi neroste ani jedna :(
Poslední úprava: 29. zář 2016 19:20 od JitkaU2.

Růže, které už nemáme 29. zář 2016 21:54 #313282

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Miška napsal:
Jitko, proč Rose de Rescht?

JtO - jsem ráda, že zůstala jen na seznamu přání. Nechci ji. Díky Jano :) . Byla jsi poslední, kdo mě fakt odradil.
Jak to ? Dyť jí v podstatě chválím :P ;) , letos kvete jako ještě nikdy :up

Růže, které už nemáme 03. říj 2016 12:28 #313393

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Loni jsem hořekovala nad Let´s Celebrate. Nerostla, byla nizoučká, skoro nekvetla. Na podzim jsem ji přesadila na jiné místo (jen 2 metry vzdálené, stejná půda) a byla zvědavá, jak to s ní bude letos. A obrat o 180°. Krásný keřík, výška asi 80cm, kvetla celou sezonu, květy držely dlouho, na celodenním slunci se nepálily........prostě nádhera.

Ale jsem napevno rozhodnutá, že už dál nebudu pěstovat Happy Piano. Té se u mě fakt nelíbí. Hanka

Růže, které už nemáme 03. říj 2016 18:44 #313400

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
O víkendu jsem se rozloučila se Zéphirine Drouhin. Nedařilo se jí tu, jediné plus byla její vůně, ale bohužel nerostla a půl sezóny byla flekatá jak hyena s lupénkou. :(
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, bradhal

Růže, které už nemáme 03. říj 2016 18:46 #313401

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
:) :laugh: hyena s lupénkou - hezké a výstižné :woohoo:

Růže, které už nemáme 05. říj 2016 10:48 #313417

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: to je dobrý , je fakt že je náchylnější na čs ale u mě se letos vyšplhala ke dvěma metrům
Moderátoři: Eva L., Květa