Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růže, které už nemáme

Re: Růže, které už nemáme 15. dub 2012 16:05 #277963

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, Tantauovky jsem ani moc neokukovala, jednak byly v barvách, které až tak moc nemusím, jednak jsem si říkala, že kdo ví, jestli to vybarvení je vůbec autentické, když už jsou zač. dubna kvetoucí- tedy narychlené.

Obě Apolla už jsou zasazená a budu netrpělivě čekat, jak vykvetou :) .

A máš, panatováka ;) , růže mi skutečně naschvál kvetou za plot :angry: - tahle nebyla u plotu na pole, ale k sousedům - ke mě je otočená západní strana, takže docela pěkně kvetla i ke mně i k sousedům. Ale růže u plotu na pole ( Martina, Coral Dawn a Iceberg) tedy mnohem lépe kvetou na druhou stranu (ke mně to mají na sever).

Re: Růže, které už nemáme 15. dub 2012 18:07 #277968

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
růže, které už nemám, (po letošní zimě jsem ještě bilanci nedělala, ze strachu), ale dvakrát mi odešel
brown velvet - vždy neduživý, teď po třetí vypadá zase na odpis, už s ním končím
vendeé imperial - zajímavá kombinace barev, ale opět neduživá
fiji - vymrzla
u ostatních čekám.....

brownvelvet.jpg

vendeeimperial.jpg

Fiji.JPG
Následující uživatel poděkoval: evai, mišpule, Evka, Jarka

Re: Růže, které už nemáme 17. dub 2012 08:59 #278021

• vydrik
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Tak jsem zase, ale cela smutna, vypada to, ze me odeslo 4 petiny ruzi, byli jsme na horach, kdyz propukly ty mrazy a tak letos budu jen tise zavidet, jeste ze je tu ta jarni nabidka;) , akorat vaham, zda je mam jeste nechat v zemi a doufat v zazracne vzkriseni

Re: Růže, které už nemáme 17. dub 2012 13:49 #278035

• Anelaba
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 103
vydrik napsal:
Tak jsem zase, ale cela smutna, vypada to, ze me odeslo 4 petiny ruzi, byli jsme na horach, kdyz propukly ty mrazy a tak letos budu jen tise zavidet, jeste ze je tu ta jarni nabidka;) , akorat vaham, zda je mam jeste nechat v zemi a doufat v zazracne vzkriseni

Vydriku, nic si z toho nedělej, mě taky zmrzlo plno růží, obzvlᚡjedné nounejm je mi líto, byla stará snad 20 let a nádherně voněla. A je divné, že ty, co jsem sázela na podzim přežily všechny.:up
Následující uživatel poděkoval: vydrik

Re: Růže, které už nemáme 20. dub 2012 08:32 #278131

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
U me to nejspis neprezil Remy Martin a nove vysazena Woburn abbey :S

Re: Růže, které už nemáme 06. led 2016 16:39 #302106

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
vzpomněla jsem si na tuhle diskusi, občas jsem tázána, co už nemám...

checht, jak tu EvaL psala, že si málem připadá jako růžovrah... tak za těch pár let, co "růžařím" je seznámek poděkud obsáhlý. No, co nadělám. Tabulka nelže.. :unsure:
Růže odešly z různých důvodů - některé byly pro mé záhony příliš nízké ( N ) nebo se nehodily habituelně ( H ). Pár hodně namrzalo, šly do teplejších končin ( CH ). Někt. vymrzly v krutozimě zcela. U nich uvádím Z. Pak mám další důvody, lepí, (zde) málo kvetly.. atd.
A Shropshire Lad
Annapurna
Apricot Bells'
Artemis ( nepřijala se, mám novou, o5 mizernou )
Biedermeier ®' CH
Botticelli
Bouquet Parfait ( rakovina, pěstuji nové )
Brother Cadfael
Caramella ( Z. Zkusila jsem ji znovu, nenadšení )
Carefree Beauty
Celina H
Cinderella N
Clair Renaissance CH
Claire Jolly - Z
Comtes de Champagne
Cybelle - Z, pěstuji novou
Diamond Border
Esprit D´Amour ( Visamalbi ) H
First Lady
Fred Loads
Gartenträume - Z, 2x
Golden Years CH
Goldschatz
Guirlande Rose H
Heidelinde
HK Hnědá - Z
HK Růžovohnědá H
Honore de Balzac
Jardiniers du Paradis - Z
Ketchup & Mustard
L'Aimant CH
La Feuillerie
La Reine Victoria
Lichtokonigin Lucia
Marie Antoinette®'
Maxi Vita N
Mrs. John Laing'
Mystique Ruffles® - Z
Nandine Xella-Ricci - Z
Palmengarten Frankfurt
Papi Delbart - Z
Parade CH
Pink Home Run N
Pink Pirouette' neduživec, masivní ČS
Satin Haze H
Schneewittchen
Schneewittchen 01 Lambert H
Sonnenröschen H
Sonnenschirm
Sympathie
Verdi H
Walferdange - Z, mám novou
Well-Being' CH
Welwyn Garden Glory' - Z
White Roadrunner ®
Fellowship

na podzim :
Wild Rover
Geoff Hamilton
Laduree - 2 x se nepřijala
Dorella ( Gilles de Brissac )
Elmshorn
Felicia
Larissa
Polka
Pope John Paul II
Sharon's Love
Poslední úprava: 08. led 2016 18:12 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, jana H, Evka, Láďa, Jarka, Ajka

Re: Růže, které už nemáme 06. led 2016 19:38 #302112

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Květo :ohmy: , tys "vykmitla" Larissu? To jsem nějak nepostřehla.... Já jí nechávám, ona nakonec letos dost překvapila. Nejdřív na dvou větvích poupata komplet opadaly, ale na dalších 3 pak kvetly a kvetly v době, kdy měly ostatní růže kvůli vedru pauzu. Takže dostala ještě šanci ;) .

Jinak myslím, že u Biedermeier ti chybí CH ( u mě se jí daří velmi ;) )

Re: Růže, které už nemáme 06. led 2016 22:35 #302115

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,to je zajímavý seznam!Tvoje systematičnost je obdivuhodná,měla jsem si to také psát,teď nevím skoro nic :sick:

Annapurnu pořád mám a miluju ji,v loňském horkém létě se předvedla na jedničku.
Koukám,žes vyhodila Wildu Rovera,to úplně chápu,květy nevydrží a habitus má u mě otřesný
Vichy se ti zželelo ?

Re: Růže, které už nemáme 08. led 2016 18:11 #302132

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, ona je to systematičnost z nutnosti. Já už v hlavě toho moc neudržím :D
I tak je to systematičnost zdánlivá - sem/tam zapomenu něco do tabulek zanést nebo jsem líná je aktualizovat.
Už teď třeba vím, že v tom mém seznámku chybí Guirlande Rose a Princess Sibilla de Luxembourg. Obě jsem odTRUŇovala v průběhu sezony, nějak jsem je do záznamů nezahrnula. První z habituelních důvodů asi před dvěma lety, druhá odešla na korovou spálu letos.

Annapurna - já ji měla, znovu. Na mne dost čajovkovitá.
Vichy - lenora. Nějak jsem na podzim ( divím :D ) nenacházela vhodné objekty zájmu k pořízení. Vždycky jsem se na něco koukla, říkala jsem si, proč bych si xy pořizovala, jámy kopala, když už něco podobného mám.. a nikdo samo nezaručí, že by nové bylo lepší než stávající. Navíc jsem se bičla, počochnila si nový záhonek na popínavky/sadovky, tak se objekty mého chtíče obracely tímto směrem. Stejnak zůstal poloprázdný, se mi už víc nechtělo. ;)
Je v pořadí, na černé listině, až něco potencionálně slibného objevím.. ( podobně je na tom povícero růží se kterými nejsem spokojená, nejdou mi tu - ale zatím mne "nepálí". Odnesou nejspíš až nějaký momentální záchvat nechuti.)

Jani, jj, opraveno. Jsem ráda, že se Biedermeirovi vede.
ad Larissa - vykmitla je naprosto přesné. :P Může za to dlouhý podzim. Sice s přesuny začínám termínově velmi pozdě proti ostatním, ale tím, jak bylo furt teplo.. napadaly mne pak už ptákoviny, no. Svezla se s kolečkem přesunů, právě ten momentální záchvat nechuti. Nutno poznamenat, že v II. fl. měla 9 květů, zbytek zase opadal.
Poslední úprava: 08. led 2016 18:13 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Růže, které už nemáme 08. led 2016 18:49 #302134

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Květo, já za ní už i mám náhradu, ale nechala jsem jí. Napodzim měla skoro 1,5m, několik pěkných větví a jak jsem psala, nakonec se pochlapila, kvetly 3 větve hustě obalené. Beztak je zasazená mezi 4 jinýma, těžko by se mi tam vůbec dostávalo jí vyndat a zasadit něco jiného, aniž bych okolní polámala, tak jsem jí nechala. Nakonec vyhodím tavolník, abych měla kam dát tu náhradu :P .
Moderátoři: Eva L., Květa