Máme tu téma růží do Uličky hanby - ale tam píšeme o těch kt. jsou na tom zdravotně, růstově či květně nevalně..
pak je tu též téma růže podle zón... ( reakce na mráz )
nicméně, ledasjaké růže už nemáme i z jiných důvodů... prostě se nelíbily, neosvědčily, byly vyměněny za jiné, za ty, od kterých jsme si slibovali větší požitek...
zde je místo na růže se kterými jsme se v průběhu let rozloučili...
( si dělám fóra se založením diskuse - bojím se, abych sem nepsala na jaře seznámek umrzlotin po holomrazech této zimy
)
moc snadno se s růžemi neloučím, tak u mne seznámek není až zas tak dlouhý
kvůli barvě ( žlutá ):
Lichtkönigin Lucia / Kordes - nečistila, namrzala, barva
Celina/Noack - barva, sežraná podnož
Goldschatz/ Evers ( Tantau ) - barva
kvůli náchylnosti na déšť :
Honore de Balzac / Meilland - moc velký květ, nelíbila se mi, silně trpěla deštěm ( až slizovitá )
First Lady/ Tantau - trpěla deštěm, sežraná podnož
z rozcápanosti ( ála jiné jsou lepší ):
Sympathie / Kordes - neurazila, nenadchla, holé nohy. Zničena při přebudovávání ( jinak bych si ji asi nechala - ještě.. )
Iceberg / Kordes - Nechtěla jsem ji, koupena omylem - a už jsem se z té nechuti ( možná nezasloužené ) nevzpamatovala
z jiných důvodů :
Caramella / Kordes - odešla, neujala se. Asi si ji možná někdy pořídím znovu
Verdi / Lens - krásná barva, ale pro mne nevhodný habitus
Roztomilá - u mne špatně kvetla, rostla + dostala plíseň. Nejspíš ale jenom mně (
), vím, že jiní jsou s ní spokojení.
zmrzly :
Mystique Ruffles/ Interplant - nevydržela 1. zimu po zasazení :mráz - 21,5 nakopčená veledůkladně + ještě byl sníh cca 30 cm
Papi Delbart/ Delbard - nerostla, málo kvetla.
Vzhledem k tomu, že ještě nejsem nucena další + méně oblíbené jedince vyrývat kvůlivá nedostatku místa - jsou hájeni. Ale někt. už mají jeden či dva černé puntíky, teda.