Sex-appeal, nesex-appeal, tabulky jsou pro mne nutností.
Nedávno jsem byla tázána, kolik vlastně rostlin na zahradě pěstuju. Sečetla jsem si všechny položky, trochu ubrala ( páč jsem dlouho neprobírala např. heuchery, kt.jsem již nechala dožít - a pořád jich mám zaznamenaných/neaktualizovaných 72 kultivarů )... a číslo se pohybuje kolem 900.
Tzn. pereny, keře, trávy, růže... bez cibulovin.
Desetiletí hamounění někde musí být znát.
I vzhledem k tomu, že o ledasčem se dlouho nebavím ( nepíšu ), věci, kt. jsem kupovala dávno, pamětí by mohly proklouznout. Plus ty, kt. se neosvědčily, měla jsem je třeba krátce.
Pravdou je, že tabulku k většině věcí nepotřebuju, vím o nich a hard zatím drží, ale stárne.
Co se růží týče - pamatuju si je, poznám si je. V tabulce ale mám i jiné věci - rok pořízení, odkud, odkaz na HMF ( nemusím vyťukávat, pokud jej chci použít ) a šlechtitele. Na dalším listě pak ty, kt. už nemám s poznámkou proč.
Mám hodně francouzských růží, fr. nevládnu, většina nese jména lidí.. chyba v psaném by se udělala snadno.
Jako pamatujte si Árpád-házi Szent Erzsébet emléke, že ... ( ještě že má i anglický název
). Hodně dlouhou dobu mi dělala potíž Dr. Hermann Schulze-Delitzsch, tu už ale zvládám. Aristokracii, Souriry a Souveniry, deset Mařen dám taky dohromady.
Jediné jméno růže kterou momentálně nedávám je CENTENAIRE DE L'HAŸ LES ROSES. Natož s výslovností
translate.google.cz/#fr/en/CENTENAIRE%20...%C5%B8%20LES%20ROSES... si to zkuste
. Tu si zkracuju na L´Haÿ.