Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Choroby a škůdci růží II

Choroby a škůdci růží II 18. bře 2017 20:16 #317181

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Děkuji , jste zlatíčka. Jo, jo, jedla jsem brčkem kašovitou stravu a brčko jsem používala i k pití. Byla jsem celá opuchlá a každý den jsem měnila barvu jak chameleon. Bolestivý to bylo fest, čelist jsem měla fixovanou 5 týdnů. Teď jezdím k docentovi Šmuclerovi R. na zubní implantáty. Taky lahůdka.
Na hryzce jsem dnes zakoupila jed s ovesnými vločkami, granule, dýmovnici a ten gel. Jak budu úspěšná, dám vědět. :)
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Choroby a škůdci růží II 18. bře 2017 22:58 #317182

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko, tak to jsi v nejlepších rukách ;)
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Choroby a škůdci růží II 18. bře 2017 23:45 #317184

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Nikdy jsem hryzce neměla. Anebo jsem nezaznamenala žádné škody. Jak se tu psalo, že vyhledávají díry po krtcích, vzpomněla jsem si, že se mi na zahradě asi dvě větší díry objevily. Dneska jsem našla v chodbě, asi to donesl buď jezevčík nebo mackové, tohle. Podle fotek si nejsem jistá. Je to hryzec nebo není? Občas mackové donesou myš. Ale ta je mnohem menší.
IMG_1175.jpg
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Choroby a škůdci růží II 03. dub 2017 21:10 #317473

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Regino, tipovala bych, že je to potkan.
Ale proč sem píšu ... narazila jsem při hledání něčeho úplně jiného na zajímavou a užitečnou práci, snad bude stejně hodnotná i pro některé z vás (doufám, že už tu odkaz na ni není - ale což, opakování je matka moudrosti) ... Integrovaná ochrana okrasných rostlin - denivky, kosatce, pivůně, růže a roďasy - www.ibotky.cz/dokumenty/metodika-ior-2013.pdf - jsou tam i fotky jednotlivých "postižení" a způsoby prevence a ochrany.
Třeba, možná, snad zase neučím kosy tahat žížalu. Díky.
Poslední úprava: 03. dub 2017 21:11 od babkaela.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Aglaé, alenak, bradhal, Regina

Choroby a škůdci růží II 03. dub 2017 21:58 #317475

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Elo, super.....díky krásně přehledné :)

Choroby a škůdci růží II 03. dub 2017 22:57 #317476

• Regina
  • Platinum Boarder
Eli, práce je úplně super. Je to hezky přehledné.
S potkanem jsi mě nepotěšila. Ale stejně tak by mě nepotěšil hryzec. Ale mám další takovou záhadu. Občas se mi objeví docela velká díra do země. Nic zatím podkousaného není. Je to už snad pátý rok po sobě.A docela by mě zajímalo, co ho zabilo. Poslední zimu se tu občas objevily mrtvé hrdličky. To jsou velcí ptáci, ty mackové neloví. A i kdybych je podezřívala, tak to objevila i sousedka. Tipovaly jsme na nějakého dravce. Ona má vysokánský stříbrný smrk, tam sídlí straky a já mám vysokánskou břízu. Možná na něčem z toho sedá.A možná to zabilo i toho asi potkana. Psi myši neloví.
Poslední úprava: 03. dub 2017 23:02 od Regina.

Choroby a škůdci růží II 04. dub 2017 10:13 #317484

• henrieta18
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 13
Regina, nie je pravda, že psi myši nelovia. Máme fenku nemeckého ovčiaka a tá loví aj myši aj potkany, Takže kľudne to mohol byť aj pes, ak máte....

Choroby a škůdci růží II 04. dub 2017 14:12 #317487

• Regina
  • Platinum Boarder
Henrieto, špatně jsem se vyjádřila, loví ale ne naši. Máme labradorku a jezevčíka. Jsou v tomhle směru oba úplní tupci. Bývalý jezevčík ten cítil myš na dálku, používali jsme to na chalupě k testování, jestli se tam nějaká náhodou nepodhrabala nebo neproklouzla na podzim. Tihle ani náhodou.

Choroby a škůdci růží II 19. kvě 2017 07:18 #318347

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak mam dost masivne padli na Crocus rose a nejakych mini ruzickach a cernou skvrnitost na Pigrimovi. Dneska rano jsem je strikla Discusem, tak doufam, ze na to padli to pomuze. Na CS mam pouzit neco jineho?
Vloni jsem mela padli na Chippendale, to se lwtos zatim drzi a hooodne se mi rozrusta.

Choroby a škůdci růží II 19. kvě 2017 09:01 #318350

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kiko, to je opravdu dost brzy, dobře, žes to stříkla. Já se v postříkách nevyznám. Kdysi mi Květa poradila Dithane, to jméno mi utkvělo a od tý doby ho držím v paměti ( a už jsem i asi 2x použila ;) ). Na ČS by mělo zabrat,ale třeba už ten Discus bude stačit.
Následující uživatel poděkoval: Kika
Moderátoři: Eva L., Květa