Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Řez růží

Řez růží 16. úno 2016 14:58 #303477

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Moc děkuji. Takže počkám a podle počasí šmiknu nejpozději za měsíc. Já už se tak těším na jaro! :woohoo:

Řez růží 16. úno 2016 15:08 #303478

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no a ještě je tady poučka , že růže se stříhají , když kvete zlatý déšť . pokud bude teplé počasí , tak on taky pokvete dříve . :) .
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Řez růží 16. úno 2016 15:30 #303480

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Kajo děkuji, to už vím. Jenže ten tu u mě na zahradě kvete obvykle právě ke konci dubna, někdy až v květnu... Tak uvidíme.

Řez růží 09. bře 2016 22:47 #304201

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Ahoj, vaham nad rezem Rosaria uetersen.zasazena loni z kontejneru. Chci z ni mit ker podepreny obeliskem. Ostrihala jsem ho dle rad pro pnouci ruze, ale nejak se mi to nezda. Nemam ho vzit taky na tri ocka? Dekuji.
IMG_20160309_170606.jpg

Roste tak divne...

Řez růží 09. bře 2016 22:50 #304202

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Kdyz se tak na nej divam, je jakysi cely flekaty. Cim vic ctu, tim min mi prijde, ze o tech ruzich vim...

Řez růží 09. bře 2016 22:59 #304203

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, já jsem v tomhle radikální, vzala bych ho ne na 3, ale třeba na 5-6 oček, aby hezky rozvětvil. Holt třeba letos tolik nepokvete, ale je šance, že vytvoří pěkný keřík.

Řez růží 10. bře 2016 07:32 #304206

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jani moc děkuju, ty jsi moje dobrá duše. Já jsem už měla nůžky nad tím pátým očkem, ale nebyla jsem si jistá. Všechny růže kromě LdV mám od loňska mladé, ty už jsou na 2-3 očka. Tak tato půjde taky na krátko. Ona měla těch větví víc, ale byly slabounké.
Celkově mi přijde, že jaksi ráda stříhám. Jak vstanu od růže, zbyde z ní malé koště. Tož nevím, je li to dobře... :laugh:
Poslední úprava: 10. bře 2016 07:40 od Genovesa.

Řez růží 10. bře 2016 08:00 #304207

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jo, já když se do toho dám, dopadá to taky tak :S , ale u mladých růží to myslím nemůže být na závadu ;) . Přijde mi, že je to podobné jako s těmi stromy, taky je třeba nejdřív zapěstovat "korunku".
Letos už bych si ten radikální řez u některých 2-3 letých růží ráda odpustila, ale nedalo se. Jednak různé fleky, jednak bylo hodně namrzlého ( větve, co se napodzim pustily do 3. floru nestihly vyzrát) a navíc jsem na řadě těch tlustých výhonů našla ještě zbytky po pilatce. A to jsem to po prvním floru obcházela a odstřihávala :angry: . No, ale je pravda, že to nebylo úplně na ježka, ale přeci jen o kus níž, než bych si to původně představovala. Takhle se těch velkých keřů, jako má Lukáš, nikdy nedopracuju :P .

Loňské prvoročky šly ale vesměs opět na krátko, zvlášť ty, co jsem sázela zjara. V mnoha případech si růže vybrala jen 1-2 větve, kterým se věnovala a zbylé buď zakrněly, nebo zaschly :( , nebo zůstaly všechny větve, ale mrňavé a vytvořil se jen droboučký obrost u země.

Řez růží 10. bře 2016 08:34 #304209

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Genoveso, snad se nepletu, ale ja nekde cetla, ze i ty pnouci se maji dalsi rok po vysazeni strihnout nizko prave proto aby rozvetvily, teprve v dalsich letech je strihat vys. Ja to tak letos chci udelat u Westerlandu, uz ma sice pomerne dlouhe slahouny, ale jen dve nebo tri vetve, tak bych chtela aby trochu zahustil od spodu.

Řez růží 11. bře 2016 12:48 #304268

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Krásně shrnuto od pan Žlebčíka ( s krásnými fotkami ;) ) : www.ireceptar.cz/zahrada/okrasna-zahrada...bridy-pnouci-sadove/
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja, varouch, sany, Evka, Ajka, Genovesa, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa