Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Řez růží

Řez růží 10. dub 2017 20:36 #317558

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Evo L,
prosím Tě, jak přezimovaly Jean Cocteau a Tvoje neznámá z Agel? A jak je vysoký Jean C.? Údaje na HMF a Rosebook se liší. Zatím ho mám v květináči a chtěl bych mu dopřát repre místo. Moc se mně líbí, zatím jen na obrázcích.

Řez růží 11. dub 2017 10:20 #317564

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Láďo, obě přezimovaly perfektně, jsou v naprostém pořádku. :)

Jean Cocteau (Charleston) je spořádaný, souměrný keřík s výškou asi 70cm, šířkou asi 60cm. Možná ještě trochu naroste, ale spíš to nepředpokládám. Je to půvabná růžička, budeš z ní mít radost.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Řez růží 24. dub 2017 18:34 #317819

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN3191.jpg

moje třímetrová Elfe po dnešku :whistle:
Následující uživatel poděkoval: alenak, Marta, babkaela, alcearosa, rok.zaruka, Regina

Řez růží 25. dub 2017 20:07 #317881

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Můj James Galway býval kvetoucí strom také 2,5m. Měl být PN, tak jsem ho nestříhala a on dostal podobu víc stromu než keře. Před 3 týdny šel také hodně nízko a skoro jsem ho odepsala. A teď pěkně raší.
P1010408.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, rok.zaruka

Řez růží 25. dub 2017 20:11 #317882

• Kaja
  • Platinum Boarder
J.Galway je celkem slušný . musela jsem ho zakrátit , taky je to obřík .
Poslední úprava: 14. kvě 2017 19:42 od Kaja.

Řez růží 14. kvě 2017 14:24 #318237

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Tak po dlouhé době zase zpátky. Zima u nás byla krutá a podle toho také růže vypadaly. 95% keřů jsem měla omrzlých, vše ostříháno až k zemi. A protože jsem si nebyla jistá, že se vše zmátoří, koupila jsem do zásoby 3 nové.
Hanka

Řez růží 03. čen 2017 12:19 #318736

• Babyka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Zdravim vas zhruba po roce, ruzomilky. A hned si trochu postezuji.. Loni jsem visela u pocitace cekaje na otevreni e-shopu, abych nakoupila na chalupu asi devet ruznych ruzi od Pelcu.
Inu, objednala jsem, zasadila, nektere jaako Qeen Princess Marghareta jsem zasadila uplne nevhodne:ve Sluknovskem vybezku, v pude trvale vlhke (mam tam denivky na odsavani a bohysky), v severni casti pred domem, takze trvale ve stinu...
Vsechny kytky horskou zimu zvladly, i ta QPM mi tam vyhodila pruty a jde dokvstu, jen jedina, Florentyna, kteriujsem zasadila na vychodni, slunecnou, susi cast ulzahrady, chranenou predvetremproste zmrzla :(
Jsem sena ni tak tesila, jakmi poroste po baraku :(

Řez růží 03. čen 2017 15:02 #318744

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Babyko, to je škoda, ale ono se stane i v nížině, že sem tam něco odejde :unsure:
Že ti přežila Crown Princess Margareta je dobrá zpráva :) , snad v tom stínu bude fungovat.

Florentina je Kordesovka, že? Ty u mě letos dostaly zabrat :unsure:

Kdyžtak zkus vybrat u Pelců z nějakých kanadských růží. U mě je pěkná Alexander Mac Kenzie : www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4.1 . Nebude dost velká, aby rostla po baráku, ale nižší popínavka by se z ní vychovat dala ;) .
Ostatně, myslím, že kdybys napsala Pelcům, poradí ti nějakou vhodnou růži pro to místo ;)
Následující uživatel poděkoval: Babyka

Řez růží 03. čen 2017 16:36 #318745

• Kaja
  • Platinum Boarder
Babyko ahoj - no o jednu jsi přišla - deset nových nasadíš . vždyť jich je tolik - a krásných . :kiss: :up
já dnes musela střihnout 2,5cm silný výhon u Chippendale . a to byl skoro dva metry vysoko . úplně zničený a popraskaný výhon usychal i s poupaty. nevím - asi mráz . takových výhonů bylo víc- i u jiných růží . třeba Westerland to samé , Edenka.. mají ještě mladé výhony a ty jsou v pořádku. tak se snad zvetí . ony už byly i dost staré .. to je asi dań , že jsem je málo stříhala, aby byly velké .. no a byly - velké a nádherné . až do letoška. ;)

Řez růží 03. čen 2017 17:49 #318747

• Babyka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Jana V. Kanadskou mam u plotu pod stromem. Dalsi, ne zrovna idealni misto, ale kanadanka se zatim statecne drzi :)
U hlavniho vchodu na plote mam Wedgwood Rose a tu... krucis, tu ruzovou popinavku, ktera je ve dvou barvach, myslim, ze Aloha, ale ta syte ruzova. Pred nimi nejake troasliky, na druhe strane od QPM je nejaka fialova, taky vyhodila slabouny. Pred terasou mam Falstafa a LD Brathweith, nebo jak se pise, a nejake trpasliky. Strasne moc se tesim, az vsechny poradne vyrostou a budou vonet :) Ta. Florentine me mrzi, ale asi bych spis mela byt vdecna za zacatecnicke stesti, ze mi jich nepomrzlo vic :)
Moderátoři: Eva L., Květa