Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Návrhy k chodu fóra - pravidla

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:02 #274708

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
V prohlížeči google chrome nejde obrázky z tohoto fóra zvětšovat ani s ními jakkoli manipulovat,pokud k tomu není taky nějaký fígl.
Pokud přejdou na tento způsob ostatní prohlížeče pak to časem nepůjde ani tam.
Nebo někomu jde zvětšovat obrázky i v prohlížeči google chrome?
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:13 #274709

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
danah: nesouhlasím s tím mícháním vektorů a bitmap, protože z foťáku žádné vektorové obrázky nelezou, ať už je kvalita focení 6MB nebo 2MB. Vždy z něj dostaneš jen bitmapu - rastrový obrázek, nejčastěji ve formátu jpg. Rozdíl u nastavení velikosti focení je jen v tom, že u 6MB výstupu z foťáku je fotka větší co do počtu bodů - např.7051 x 4992 proti 2048x1536 u 2MB fotky. 6MB je pro běžné užití zbytečně moc, použilo by se to jedině pro tisk fotek na větší formáty (A4 a větší fotografie). Pokud budeš zmenšovat takové dvě fotky ve PhotoScape, výsledek z té 6MB bude o něco lepší, protože v původním obrázku bylo víc detailních informací, ze kterých zmenšovací algoritmus seskládá lepší zmenšenou fotku. Ale okem to nepoznáš, ty rozdíly jsou tam nepatrné, takže nemá smysl fotit na nejvyšší kvalitu, když z toho pak stejně uděláme obrázek 640x480. Akorát to zabírá zbytečně místo na kartě foťáku.

Vektorové obrázky jsou jiná pohádka, ano, nedochází u nich při zmenšování ke ztrátě informace a při zvětšování žádná informace nechybí, tudíž nekostičkujou, ale z foťáků nelezou, takže nastavení kvality focení s vektorama nijak nesouvisí.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:25 #274711

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evka napsal:
V prohlížeči google chrome nejde obrázky z tohoto fóra zvětšovat ani s ními jakkoli manipulovat,pokud k tomu není taky nějaký fígl.
Pokud přejdou na tento způsob ostatní prohlížeče pak to časem nepůjde ani tam.
Nebo někomu jde zvětšovat obrázky i v prohlížeči google chrome?

Evko, je k tomu fígl, o tom psal i Honza ve svém vysvětlení, a následně pak tady Květa s Varouchem. Nastavení fora jako takové NEUMOŽŇUJE žádné manipulace s fotkami, jen jejich prosté prohlížení.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:25 #274710

• varouch
  • Platinum Boarder
Evko nevím, na jaké fotce tady na fóru to zkoušíš, je možné, že už je tak malá, že už víc zvětšit nejde a zobrazuje ti to v originální velikosti. Pak samozřejmě nijak zvětšovat nejde. Zkus to na tomhle testovacím obrázku. To by mohlo být dost velké, abys viděla, jestli musíš rovnou skrolovat nebo se ti ukáže obrázek zmenšený tak, abys ho viděla celý a teprve po nějakém kliknutí do něj nebo na jeho spodní roh se zvětší. Nemám chrome, tak nevím, jak to v něm je.

Obrázky tady na KR se otvírají v takovém okénku, kde už se nijak zvětšovat nedají, proto se tu dělá taková šuškanda s tím, jak to okénko obejít.
Poslední úprava: 14. pro 2011 08:29 od varouch. Důvod: link na obrázek
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:44 #274712

• Evka
  • Platinum Boarder
Hovořím tady pouze o google chrome,na firefoxu to jde na stejném obrázku bez problému obojí.
Zkoušela jsem rokliknout "testovací obrázek" a google chrome i firefox ho nezobrazil a varoval před otevřením,že bezpečnostní certifikát webu není důvěryhodný,tak nevím jestli to můžu otevřít.

Ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s tou reklamou.
Když jsem se ptala na vázací drátky Alenky,tak jsem musela zobrazit obrázky,kde na jednom je etiketa s názvem.Není mi jasné jestli i tak je to reklama nebo k takovému použití se to jako reklama nebere.Jestli se v tom někdo vyzná odborně.
Poslední úprava: 14. pro 2011 09:44 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:48 #274713

• amazonka01
  • Administrator
Tak v Chrome jsem to nezkoušela (nemám ho ráda ;)), ale s tím, že nějaký prohlížeč má web za nedůvěryhodný, s tím se budeš muset poprat sama. To se stává dost často. Ty sama pak musíš rozhodnout, zda jsou KR důvěryhodné, nebo ne ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:53 #274714

• Evka
  • Platinum Boarder
Podle mě tím nebyl myšlen web KR,ale můžu se plést.
Když otevírám jakékoliv odkazy z jiné webu KR,tak mě to ještě nikdy neupozornilo.

Varouchu,neber to prosím nějak osobně,možná budeš vědět proč se mi to zobrazilo.Já se nijak v takových sděleních prohlížečů nevyznám.
Poslední úprava: 14. pro 2011 09:01 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 08:58 #274715

• varouch
  • Platinum Boarder
Evka napsal:
Hovořím tady pouze o google chrome,na firefoxu to jde na stejném obrázku bez problému obojí.
Zkoušela jsem rokliknout "testovací obrázek" a google chrome i firefox ho nezobrazil a varoval před otevřením,že bezpečnostní certifikát webu není důvěryhodný,tak nevím jestli to můžu otevřít.
Můžeš, to se zobrazuje, protože prohlížeče nemají v sobě zaevidované všechny vydavatele certifikátů a proto se ptají. Tenhle certifikát vydávala firma Verisign, která se obecně považuje za důvěryhodnou, ptá se to proto, že přenos obrázku je tím certifikátem šifrovaný. Server mi částečně patří, takže vím, co na něm je.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 09:07 #274716

• Evka
  • Platinum Boarder
Tak testovací obrázek lze zvětšit v obou prohlížečích.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 09:21 #274717

• amazonka01
  • Administrator
JJ, takže stávkuje jen Chrome :unsure:

Takže buď se bez toho obejdeš, nebo zvolíš jinej. Po pravdě, od IE jsem přešla k Firefoxu, než vyrobili tu úúúžasnou novou verzi :angry: . Pak jsem krátce vyzkoušela Chrome a hrozně mi nesedl. Tak jsem zakotvila u Opery, a fakt si medím ;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa