mrk napsal:
velkost fotiek - ja ani tak nemam problem s internetom (ten je rychly dost), ako so staruckym pocitacom. mne sa 500 kB zda vela, jednak mu to dlho trva a navyse sa mi fotka nezmesti na monitor a musim skrolovat (nic moc, ked si chcem pozriet celu kompoziciu

) nestaci 200kB?
Kdo to bude hlídat? Já bych žádnou hranici nestanovovala, tohle je taky věc, která spadá do kategorie autocenzury a zdravýho rozumu každýho soudnýho uživatele. Fotky by neměly být v řádech MB a zároveň by měly mít rozumné rozlišení. Ona i pár kB velká fotka může mít tak veliké rozlišení, že se ti nevejde na monitor, není to vždy nutně záležitost její velikosti v kB. Moderátoři nemají šanci tohle rozumně uhlídat, pokud tu občas někdo posílal příliš velké obrázky, nebyl takový problém mu poradit, jak obrázky zmenšit, a pokud vím, následně už pak velké fotky neposílal. Proto bych to s tou sešněrovaností a regulacema nepřeháněla.
K tomu skrolování, většina prohlížečů umí fotku zmenšit do náhledu tak, aby se ti vešla na monitor celá, a teprve, když na ni klikneš, tak ji uvidíš v celé velikosti, takže pak teprve skroluješ. Osobně používám Firefox, který mi přesně tohle dělá, takže skrolovat nemusím, pokud vysloveně nechci.