Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Návrhy k chodu fóra - pravidla

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:17 #274658

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
mrk napsal:
velkost fotiek - ja ani tak nemam problem s internetom (ten je rychly dost), ako so staruckym pocitacom. mne sa 500 kB zda vela, jednak mu to dlho trva a navyse sa mi fotka nezmesti na monitor a musim skrolovat (nic moc, ked si chcem pozriet celu kompoziciu :-)) nestaci 200kB?

Jestli jsem dobře pochopila, tak 500KB je myšleno jako maximální velikost, takže menší snad nevadí.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:19 #274659

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
hele, máme vůbec v pravidlech ono nezveřejňování f. stažených z cizích webů ?

ad velikost - předkládám k zamyšlení následující.
Sama zmenšit neumím, pokud se tak dohodneme, amazonka do mne nalije potřebné znalosti = nemám problém, akceptuji.
ale !
pokud bude dávána f. takhle "malá" budu mít problém se podívat na detail ( nepůjde to ) a tudíž nebudu moci ( pro sebe, pro ostatní ) určit, co na té fotce je - bude-li žádáno určení rostliny.
( tj. to rozcvaknutí v dalším okně a možnost zvětšení f. )

Jo, Varouchu - gratulace !!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., varouch

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:22 #274660

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nu, já jsem chtěla být benevolentní ;)
Z doby, kdy jsem měla připojení přes mobil, mám fotky maximálně do 100KB, víc mi nešlo nahrát a s načítáním jsm měla problémy. Tehdy jsem sobecky (nebo tedy pro "nás", co máme s tímhle potíže) navrhovala do 200KB (což jsou v rozumném rozměru - třeba těch 640 x 480, pěkné a ostré fotky)

Jenže, narazilo to na to, že to někdo s programy na úpravu fotek neuměl. Ale, pokud by to bylo v pravidlech, tak by se to holt naučit musel.

Tak co dát max 300KB (byly tu fotky o 3MB), to by mohlo být zkousnutelné většinou?
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:23 #274661

• amazonka01
  • Administrator
Květa napsal:
hele, máme vůbec v pravidlech ono nezveřejňování f. stažených z cizích webů ?

ad velikost - předkládám k zamyšlení následující.
Sama zmenšit neumím, pokud se tak dohodneme, amazonka do mne nalije potřebné znalosti = nemám problém, akceptuji.
ale !
pokud bude dávána f. takhle "malá" budu mít problém se podívat na detail ( nepůjde to ) a tudíž nebudu moci ( pro sebe, pro ostatní ) určit, co na té fotce je - bude-li žádáno určení rostliny.
( tj. to rozcvaknutí v dalším okně a možnost zvětšení f. )

To nemáme, tak to zformuluj (mně se už vaří mozek) :)

A mmt, vložím fotku v takové velikosti a uvidíš, jak to vypadá.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:33 #274664

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
mrk napsal:
velkost fotiek - ja ani tak nemam problem s internetom (ten je rychly dost), ako so staruckym pocitacom. mne sa 500 kB zda vela, jednak mu to dlho trva a navyse sa mi fotka nezmesti na monitor a musim skrolovat (nic moc, ked si chcem pozriet celu kompoziciu :-)) nestaci 200kB?

Kdo to bude hlídat? Já bych žádnou hranici nestanovovala, tohle je taky věc, která spadá do kategorie autocenzury a zdravýho rozumu každýho soudnýho uživatele. Fotky by neměly být v řádech MB a zároveň by měly mít rozumné rozlišení. Ona i pár kB velká fotka může mít tak veliké rozlišení, že se ti nevejde na monitor, není to vždy nutně záležitost její velikosti v kB. Moderátoři nemají šanci tohle rozumně uhlídat, pokud tu občas někdo posílal příliš velké obrázky, nebyl takový problém mu poradit, jak obrázky zmenšit, a pokud vím, následně už pak velké fotky neposílal. Proto bych to s tou sešněrovaností a regulacema nepřeháněla. :)

K tomu skrolování, většina prohlížečů umí fotku zmenšit do náhledu tak, aby se ti vešla na monitor celá, a teprve, když na ni klikneš, tak ji uvidíš v celé velikosti, takže pak teprve skroluješ. Osobně používám Firefox, který mi přesně tohle dělá, takže skrolovat nemusím, pokud vysloveně nechci.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:34 #274665

• amazonka01
  • Administrator
Tak tady je upravená fotka rozměry jsou 675 x 900, velikost 307KB
Je vybraná schválně směsová a a nic moc nafocená.

aaa.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:35 #274666

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dávám na Varoucha.

rozvedu :
a) nebudu se muset nic učit, že...:silly:

a hlavně - opravdu nelze uhlídat. Budou mezi nás ( doufám ) chodit i méně počítačově zdatní.
Poslední úprava: 13. pro 2011 13:37 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:37 #274667

• amazonka01
  • Administrator
varouch napsal:
Já bych žádnou hranici nestanovovala, tohle je taky věc, která spadá do kategorie autocenzury a zdravýho rozumu každýho soudnýho uživatele.

No, tak to jsme si mysleli vlastně o všem, a došlo to přesně až sem. Autocenzura jaksi nefunguovala. Proč by najednou měla začít?
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:38 #274668

• amazonka01
  • Administrator
Květa napsal:
Dávám na Varoucha.

rozvedu :
a) nebudu se muset nic učit, že...:silly:

a hlavně - opravdu nelze uhlídat. Budou mezi nás ( doufám ) chodit i méně počítačově zdatní.

Květi, jasně, já tvou motivaci chápu ;), jenže co se týká autocenzury, tak to jsme si u příspěvků a pod mysleli taky.

Navíc, maximální velikost fotek může nastavit Pavel jako webmaster a nikdo nebude muset nic hlídat ;) (a ty se to naučíš :P )
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:39 #274669

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Amazonko,není moc vysoká?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa