Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Návrhy k chodu fóra - pravidla

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 09:42 #274720

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já jsem i nadále spokojená s firefoxem,který mám jako výchozí prohlížeč.,po všech stránkách mi vyhovuje.
Google chrome používám k překladům(vynikající) a jako druhý současně otevřený s firefoxem,abych nemusela opouštět danou stránku,tak na druhém dohledávám.
IE používám k internetovému bankovnictví,protože banka se někdy nestihá přeorientovat na rychle se měnící nové verze firefoxu.

O tom,že na GCh nelze zvětšovat obrázky jsem psala jen jako malé upozornění,že pokud by ostatní prohlížeče přešly na stejný způsob,pak by obrázky na fóru nešly zvětšovat.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 13:51 #274729

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Chtěla bych se vrátit k Pravidlům. Kde je hranice toho, co už je reklama a co ještě je přípustné. Řekla bych, že zde děláme reklamu dost často.(A někdy i naopak, viz záměny pana Š.) Ale například když v zimě někdo napíšeme, že třeba B. zahájil iprodej, všichni se tam vrhneme, až si říkám, že by nám měl dávat provizi :lol:
Já vím, že je to hrozně těžké, ale přijde mi vždycky líto, když se tu probírají růže kde by se daly sehnat všude možně...A co Dresla?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., maggi

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 14:11 #274731

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Vlaďka napsal:
Já vím, že je to hrozně těžké, ale přijde mi vždycky líto, když se tu probírají růže kde by se daly sehnat všude možně...A co Dresla?

Vlaďko, mluvíš mi z duše. Možná si vzpomeneš, že jsem tu kdysi poznamenala, že není moc vhodné probírat různé zdroje růží na stránkách růžařky, která růže množí. Nějak to zapadlo a asi to nikomu nepřišlo jako neetické. Přimlouvám se za to, abychom si v tomto směru dávaly víc pozor. Na takové informace stačí SZ.
A co se týká jiných reklam, asi by bylo užitečné upřesnění zařadit do pravidel. Navrhovala bych, aby k těmto účelům byly více využívány SZ.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 14:26 #274733

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Velká škoda,že seznam růží na hlavní straně (nebo kdekoliv jinde) nebyl zveřejněn dříve.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 14:26 #274734

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Asi takhle (poznatky z jiného diskuzního webu), pokud se někdo registruje a jako první příspěvek dá "báječný typ" na "úžasný obchod", tak to reklama je a měla by být buď placená (podle mě by si už pomalu Dresla mohla domlouvat placené reklamy), nebo smazaná.
Pokud se ale bavíme mezi sebou, tak jsou to jen typy (a to jak pozitivní, nebo objevné, tak i negativní, nebo vysloveně varující), nikdo z nás přece nebere od toho kterého obchodu provize, a ty prostě do diskuzí patří.

Tohle je potřeba odlišovat, protože jinak můžeme klidně zabalit hodnocení zahradnictví, i diskuzi "kde sehnat", a to by byla dost škoda.

Co se týká Dreslina obchodu, tak tam asi nejvíc odpovědí dá Květa, ono to totiž není tak snadné, jak to vypadá (nejen kvůli licenci).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 15:00 #274735

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Amazonko, jasně, souhlasím. Můj názor se týkal spíš etické stránky věci, než právní. Abych byla konkrétní - naštve mě např. to, že se třeba na dvou stránkách rozebírá, kde je možné nějakou růži sehnat, uvádějí se odkazy na školky (i v cizině), aniž by kohokoliv napadlo poptat se u Dresly. :blink:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 15:21 #274736

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evo, a nebude to spíš tím, že Dresla prostě nebyla, a že když jí někdo napsal, zda má/nemá tuhle růži, tak se nedočkal odpovědi?
Já absolutně chápu důvody jejího letošního "nebytí", a velice ráda bych nakupovala jen u ní, ale...

Věřím tomu, že až Dresla nebude mít problémy a vrátí se, nebo kdyby se třeba rozjel nějak rozumně její e-shop, tak nebude tohle určitě nutné, protože jednak má opravdu velký výběr a kvalitní sadbu (takže proč koukat ke konkurenci), a jednak bude "po ruce" pro otázku momentální dostupnosti.
Poslední úprava: 14. pro 2011 15:23 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Vlaďka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 14. pro 2011 15:56 #274737

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
;) :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 15. pro 2011 01:47 #274745

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Přečetla jsem vlákno a děkuju všem za příspěvky, Amazonce a Květě obzvláště:up .

K fotkám: v minulé (nebo předminulé?) verzi byla max velikost - myslím- 600kB.
Pokud je třeba, zmenšuju v programu malování (asi není nejlepší) a tahle procedúra mi přijde jako děsná otrava. Určitě by mě nutnost zmenšovat každou fotku od vkládání odradila.
Poptám se místního IT, jestli je/šlo by nastavit automatické zmenšení na nějakou rozumnou hranici tak, jak ho zmiňuje Varouch.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa