amazonka01 napsal:
Varouchu, však o tom píšu. Jednak to může to upravit webmaster.
Hlídat se to dá těžko, ale i tak se dá upozornict někdo, kdo by (za současné, neupravené situace) sem cpal megafotky, že to nemá dělat, že porušuje pravidla. A to úplně stejně, jako by porušoval jakákoliv jiná, taky se to BUDE muset hlídat (ne cíleně, ale bude).
A ano, souhlas, jsem pro, aby možnost stahování bylo v rámci "modří vědí" (tj šíření mezi SZ a ze skla mazat, stejně jako třeba ty Dresliny růže, které na sklo nemohou)
Jojo, já než vypotím příspěvek, tak sem přibylo dalších pět včetně toho tvého.

Jestli může admin nastavit max. velikost fotky, tak jsem pro. Klidně zatím na 500kB, to megafotky eliminuje a zároveň umožní občas dát fotku s detaily, které budou k rozeznání.
danah: fotky ve foťáku jsou bitmapy - rastrové obrázky, žádný foťák neumí vektory (aspoň o tom nevím). Rozdíl mezi rastrem (bitmapou) a vektorem je ten, že bitmapa je obrázek definovaný jako mřížka bod po bodu a jeho zmenšování vede k tomu, že se prostě část bodů vyhází. To jde podle různých algoritmů různě kvalitně. Jde nevratnou konverzi, při které dochází ke ztrátě dat. Malování používá hodně primitivní algoritmus, lepší programy (třeba PhotoScape) to umí líp, obrázek dokonce ani při menší velikosti není tolik "kostičkovaný" jako z Malování. Na druhou stranu, Malování má skoro každý a zvládne to v něm i bez stahování čehokoli jiného. Jako nouzovka funguje.
Vektorový obrázek je naproti tomu definován jako sada vektorů - orientovaných křivek s velikostí, směrem, barvou, gradientem, uspořádáním. Zmenšování či zvětšování vektorového obrázku se děje tak, že se vlastně jen změní hodnoty velikosti (délky) vektorů, ale žádný vektor se nevyhazuje - nedochází tedy ke ztrátě informací, obrázek je stále stejně ostrý. Vektorové obrázky mají stejně jako bitmapy svoje formáty - nejčastěji se používá .svg. Specielními programy lze převést bitmapu nebo běžný rastrový obrázek do vektorového formátu - např. jpg obrázek do .svg, ale na fotce ze zahrádky jsem to nikdy nezkoušela a možná by si s jeho zobrazením neporadil taky prohlížeč.