Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Návrhy k chodu fóra - pravidla

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:41 #274670

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evko, je daná navysoko :)
Já normálně vkládám 600 x 400 a je to akorát na velikost stránky, ale chtěla jsem dát tu 300KB, jako že maximum.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:45 #274671

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
OK - naučím, ale...
za souč. stavu fotím na 2 MGb. Když sem dám fotku, neupravovanou, má cca lehce přes 800 kB.
Tzn. ( myslím na lidi počítačově méně zdatné ) - velikost je zkousnutelná, lze a to je to o co mi jde ji ještě zvětšit tím klikem na okno vedle ( učil Varouch ). Pro mne důležité.
Upravovanou f. zvětšit nejde !
Poslední úprava: 13. pro 2011 13:45 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:48 #274672

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:blush: patřím k těm méně počítačově zdatným uživatelů. Houby tedy mohu co komentovat, ale vím, že když sem šoupnu fotku rovnou z foťáku, neprojde. Musím ji zmenšit (naučila jsem se :laugh: ). Takže předpokládám, že je stále nastavené maximum. V mých začátcích mi to Pavel vysvětloval.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:56 #274673

• amazonka01
  • Administrator
Květo, to víš, že jde zvětšit i upravovaná. Proto jsem ti sem dala tu svou (před úpravou měla 2MB), myslím, že se na ní pozná i ten olověnec vlevo dole (co není vidět ;))

Jde o to, že ti, co neumí zmenšovat fotky, se to mohou naučit, ale ti, co mají starý klumpr, nebo šnečí připojení s tím nic udělat nemůžou, a tak mohou mít s fórem problém.

A ne, maximum tu nastavené zatím není, protože tu jsou vložené fotky, které jsou větší než 800KB, fotky se tu automaticky zmenšují rozměrově, ale ne kapacitně, takže se stahují stejně mizerně, jako kdyby byly obrovské už na skle. Jen to scrollování odpadá (ale mě to dělá prohlížeč, takže nescrolluju).
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 13:59 #274674

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
amazonka01 napsal:
varouch napsal:
Já bych žádnou hranici nestanovovala, tohle je taky věc, která spadá do kategorie autocenzury a zdravýho rozumu každýho soudnýho uživatele.

No, tak to jsme si mysleli vlastně o všem, a došlo to přesně až sem. Autocenzura jaksi nefunguovala. Proč by najednou měla začít?

Protože zrovna tohle neuhlídáte. To je věc, která se obecně řeší automatem, který buď příliš velké obrázky nepřijme a zařve chybu, nebo ty chytřejší automaticky resizujou tak, aby to mělo požadovanou velikost. Chtít tohle hlídat lidským faktorem, je mučení moderátora. Párkrát se to tu řešilo, když se našel někdo, kdo posílal MB fotek a většinou stačilo napsat postup, jak zmenšit obrázek v Malování (změna velikosti 50% na šířku a 50% na výšku obvykle stačí) a byl klid. Proto soudím, že to stejně může fungovat i nadále a všichni budou spokojení. V pravidlech klidně nějaké doporučení být může, klidně i s návodem, jak fotku zmenšit. Být moderátor, tak bych si ale na sebe další kontrolní bič nešila.

A ještě z trochu jiného soudku - kdysi jsem po SZ s Honzou řešila i to rozklikávání a stahování fotek. Netušila jsem tenkrát, že ty flashové náhledy obrázků jsou schválně ne kvůli efektu, ale proto, že je záměr, aby uživatelé měli ztížené stahování fotek. Flash ty větší fotky automaticky zmenšil, ale občas lidi nadávali, že tam nevidí detaily. Jde to obejít, to je to, co zmiňovala Květa, ale asi by se měli moderátoři a autoři webu KR sjednotit na tom, že tuhle myšlenku nestahování a nedoporučování "jak na to" přijmou všichni za svou (nebo se naopak dohodnete, že je to blbost) a budou ji jednotně šířit. Ono to pak působí komicky, když Květa občas nějakýmu stahováníchtivýmu kytičkáři doporučí obezličku pro stažení fotky v původním rozlišení a Honza naopak brečí, že mu Studentagency kradou tulipány na reklamu na zlevněnej Amsterodam :).

Květo děkujem za gratulaci, stih to tak rychle, že jsem nestihla nakopčit asi tři růže, co byly ještě komplet olistěný. A mám pocit, že už je snad ani nestihnu nakopčit, jak mě zaměstnává. :)
Poslední úprava: 13. pro 2011 14:03 od varouch.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 14:00 #274675

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Amazonko, :ohmy: já tomu nerozumím, fakt, ale když dám fotku rovnou, nevím z hlavy kolik,á, nejsem na svém domácím PC, objeví se mi jen obdélníček s červeným křížkem. Nastavení foťáku nesmím měnit, je to prïmárně pracovní nástroj mé polovičky. Já jen užívám, nehýbám...technice nehovím...
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 14:04 #274676

• amazonka01
  • Administrator
Varouchu, však o tom píšu. Jednak to může to upravit webmaster.
Hlídat se to dá těžko, ale i tak se dá upozornict někdo, kdo by (za současné, neupravené situace) sem cpal megafotky, že to nemá dělat, že porušuje pravidla. A to úplně stejně, jako by porušoval jakákoliv jiná, taky se to BUDE muset hlídat (ne cíleně, ale bude).

A ano, souhlas, jsem pro, aby možnost stahování bylo v rámci "modří vědí" (tj šíření mezi SZ a ze skla mazat, stejně jako třeba ty Dresliny růže, které na sklo nemohou)
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 14:04 #274677

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kurňa, Amazonko, teď mi už asi nic nevysvětlíš. Uvařenost.:dry:

Na tvé f. vlevo dole vidím pryšec jako poslední/ nejspodnější.

formulace k fotkám :
fotky, prezentované na tomto webu jsou autorským dílem přispěvatelů. Prosím, nestahujte si je ( třeba ještě další blablabla, zpřesnění ) a nepoužívejte k dalším ? účelům. Zároveň žádáme všechny přispěvatele, aby neuveřejňovali fotky jiných autorů bez jejich vědomí na tomto webu jinak než je povoleno zákonem ( či formulace bez odkazu na zdroj fotky ).
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 14:07 #274678

• amazonka01
  • Administrator
Vlaďka napsal:
Amazonko, :ohmy: já tomu nerozumím, fakt, ale když dám fotku rovnou, nevím z hlavy kolik,á, nejsem na svém domácím PC, objeví se mi jen obdélníček s červeným křížkem. Nastavení foťáku nesmím měnit, je to prïmárně pracovní nástroj mé polovičky. Já jen užívám, nehýbám...technice nehovím...

Ale jasně, pokud máš foťák, ze kterého ti lezou x MB fotky, tak to server nevezme. Ale třeba 2MB vezme bez problémů, a to už je sakra velká fotka. Ale i tak bude na skle stejně velká, jako ta, kterou jsem pro tuhle příležitost zmenšila. Jen po rozkliknutí budou vidět i maxi detaily - a o ty Květě jde.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 14:09 #274679

• amazonka01
  • Administrator
Květa napsal:
Kurňa, Amazonko, teď mi už asi nic nevysvětlíš. Uvařenost.:dry:

V pohodě, cítím se stejně :S

Jednou, časem...

PS: je schovaný za pryšcem a má podzimní zbarvení ;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa