amazonka01 napsal:
varouch napsal:
Já bych žádnou hranici nestanovovala, tohle je taky věc, která spadá do kategorie autocenzury a zdravýho rozumu každýho soudnýho uživatele.
No, tak to jsme si mysleli vlastně o všem, a došlo to přesně až sem. Autocenzura jaksi nefunguovala. Proč by najednou měla začít?
Protože zrovna tohle neuhlídáte. To je věc, která se obecně řeší automatem, který buď příliš velké obrázky nepřijme a zařve chybu, nebo ty chytřejší automaticky resizujou tak, aby to mělo požadovanou velikost. Chtít tohle hlídat lidským faktorem, je mučení moderátora. Párkrát se to tu řešilo, když se našel někdo, kdo posílal MB fotek a většinou stačilo napsat postup, jak zmenšit obrázek v Malování (změna velikosti 50% na šířku a 50% na výšku obvykle stačí) a byl klid. Proto soudím, že to stejně může fungovat i nadále a všichni budou spokojení. V pravidlech klidně nějaké doporučení být může, klidně i s návodem, jak fotku zmenšit. Být moderátor, tak bych si ale na sebe další kontrolní bič nešila.
A ještě z trochu jiného soudku - kdysi jsem po SZ s Honzou řešila i to rozklikávání a stahování fotek. Netušila jsem tenkrát, že ty flashové náhledy obrázků jsou schválně ne kvůli efektu, ale proto, že je záměr, aby uživatelé měli ztížené stahování fotek. Flash ty větší fotky automaticky zmenšil, ale občas lidi nadávali, že tam nevidí detaily. Jde to obejít, to je to, co zmiňovala Květa, ale asi by se měli moderátoři a autoři webu KR sjednotit na tom, že tuhle myšlenku nestahování a nedoporučování "jak na to" přijmou všichni za svou (nebo se naopak dohodnete, že je to blbost) a budou ji jednotně šířit. Ono to pak působí komicky, když Květa občas nějakýmu stahováníchtivýmu kytičkáři doporučí obezličku pro stažení fotky v původním rozlišení a Honza naopak brečí, že mu Studentagency kradou tulipány na reklamu na zlevněnej Amsterodam

.
Květo děkujem za gratulaci, stih to tak rychle, že jsem nestihla nakopčit asi tři růže, co byly ještě komplet olistěný. A mám pocit, že už je snad ani nestihnu nakopčit, jak mě zaměstnává.