Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Návrhy k chodu fóra - pravidla

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 12. pro 2011 17:32 #274594

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě se základní rozdělení Růže- Růže ostatní a Zahrada-Zahrada ostatní naopak líbí.
Růže-obsahují různé kategorie(historické,angličanky,delbartovy,kordesovy a podobně) různé růže
Růže ostatní-(hnojení,choroby,stanoviště a podobně) tedy ostatní co se týče růží
Zahrada-(hortenzie,lilie,klematisy,pryšce a podobně) tedy rostliny
Zahrada ostatní-(choroby,skleníky,altány,kalifornské žížaly,výstavy a podobně) tedy vše ostatní co se týče zahrady
Poslední úprava: 12. pro 2011 17:34 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 12. pro 2011 17:42 #274595

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evko ano, jenže se schválně podívej, jak je to teď :)
Já na to narazila, když jsem zkoušela vypátrat, jestli nějaká diskuze už existuje, nebo jestli mám založit novou. Děsný :blink:

Takže jo, rozdělení jde, ale musí se to uklidit a dát tomu nějaký řád.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 12. pro 2011 19:01 #274599

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Ahoj, mám dotaz - uvedená pravidla jsou fajn, ale jak se bude řešit, když nastane opět stejná situace, která nastala teď nedávno? Tj. když někdo začne postovat nepopsaný obrázky z webu nebo psát do odborných témat hovadiny? Budou to adminové rovnou mazat nebo po x případech dotyčný dostane výstrahu a pak ban?

Tahle diskuze je teď "nahoře", ale až se situace uklidní, tak zapadne a pochybuju, že si ji nováček najde a bude ji číst než něco napíše. Bude fajn moci pro takové případy odkázat na jeden schválený postup, který se bude nemilosrdně aplikovat, jinak se bude opakovat stejná emotivní debata, co minulý týden.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kachnishte

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 12. pro 2011 19:21 #274601

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
amazonka01 napsal:

Takže jo, rozdělení jde, ale musí se to uklidit a dát tomu nějaký řád.

Ano,to je pravda,souhlasím.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 12. pro 2011 19:53 #274602

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
varouch napsal:
Ahoj, mám dotaz - uvedená pravidla jsou fajn, ale jak se bude řešit, když nastane opět stejná situace, která nastala teď nedávno? Tj. když někdo začne postovat nepopsaný obrázky z webu nebo psát do odborných témat hovadiny? Budou to adminové rovnou mazat nebo po x případech dotyčný dostane výstrahu a pak ban?

Tahle diskuze je teď "nahoře", ale až se situace uklidní, tak zapadne a pochybuju, že si ji nováček najde a bude ji číst než něco napíše. Bude fajn moci pro takové případy odkázat na jeden schválený postup, který se bude nemilosrdně aplikovat, jinak se bude opakovat stejná emotivní debata, co minulý týden.

Tak nad tímhle jsem taky přemýšlela, jak zamezit další "kalamitě". Jenže když to jde na ostatních tématicky zaměřených fórech, tak proč ne tady? Já se přiznám, že na současné dění vejrám jako puk, protože nikde jinde jsem tohle nezažila. Buď se to řeší soukromě a smazáním a pak se vlastně ostatní nic nedovědí (což považuji asi za nejlepší), viz příspěvek Doubravky o jejích začátcích zde, nebo že by jinde byli všichni tak disciplinovaní a odbočování od tématu je prostě ani nenapadlo? Já jen doufám, že všichni zůstanou na "svých místech" a bude to jako dřív, protože já jsem s růžemi teprve začala a kam budu chodit?! :ohmy:
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 01:27 #274607

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vážení soudruzi a soudružky, právě se vracím z Hradu a …

Opravdu už se mi nechce provádět shrnutí shrnutých shrnutí, jen pár bodů :

- toto je tématický ( Amazonko, díky, je to daleko přiléhavější termín ) web.
- Prioritou jsou růže a vše kolem nich, venkovní rostliny a vše kolem nich. Všechna ostatní témata jsou ( pouze ) tolerována ( pokud neodporují… viz to, co jsem napsala předtím tučně ) a jsou umístěna ve Volné diskusi. Volná diskuse není moderována. ( ale nemyslete si, že když ve volné napíšete : Květa má křivé nohy, že se nenajde ptáček zpěváček a neupozorní mne :lol: … my na Okrese víme o všem :silly: … ).
Dále - při presentaci svých osobních fotek ( rodina a spol. ) se vždy zamyslete nad tím, zda někdy později nemohou být použity x vám.
Podívejte se, co s námi udělal jeden ! příchod neinformovaného nováčka, co potom udělá příchod profesionálního prudiče.. ( modří ví, zažili Kocouřiště s manželem, Ramíčka, Kacířskýho zahradíčka a jim podobné.. )
A on jednou přijde, věřte mi…
Vše ostatní ( návrh manuálu ) zůstává, pokud máte ještě někdo nějaké nápady, připomínky o nichž si myslíte, že by byly nápomocny chodu fóra, sem s nimi ( jiný je pohled nováčka, jiný protřelého netového mazáka ) .Termín k připomínkám končí : 18.12. o půlnoci. Kdykoliv poté je možné pomocí SZ adminovi podat podnět ke změně. Admin zváží, jestli..

1. Instruování nováčka :
až budou vyvěšena závazná pravidla ( teď návrh manuálu ) poprosíme všechny zúčastněné tj. Otce i Matky Zakladatelky, aby s těmito pravidly vyjádřili souhlas svým příspěvkem.
Jakéhokoliv nováčka uvítáme ( návrh, kdo ho první uvidí, přivítá ) a instruuje ho k přečtení pravidel a jejich akceptování příspěvkem. ( myslím, že by to mohlo fungovat, zatím se tu známe. Tento web začíná mít historii i získává na popularitě – vezmětě si, kolik nových lidí v poslední době přišlo. I proto MUSELA být nastavena pravidla přispívání. Stav před nimi, tlustá čára a nový život. )

2. Ano, rozdělení témat v oddílech je v současnosti nepřehledné. Snad půjdou přejmenovat, jde o to, co umožní nastavení základu ( matic ) fóra.
Jednotlivé diskuse se špatně dohledávají ( a s časem jich bude přibývat ), navrhuji přešoupání některých diskusí ( např. Dělání nemá dle mne co dělat v zahradě, kde je v současnosti, ale mělo by být ve volné. Potřebných přešupů je fůra. ).

3. Co vidím jako absolutně zbytečné, nazvu tvrdě : neetické ! a nepřeju si už nikdy znovu opakovat je zveřejňování soukromých sdělení ( zprávy + maily ) na skle. Toto platí pro všechny účastníky fóra, včetně moderátorů i adminů. Zažila jsem to na Livu - a...
Pro dobro nás všech – už nikdy více !

Pokud se tato situace někdy znovu bude opakovat, příspěvek tohoto znění bude bez jakéhokoliv upozornění smazán a pisateli dána výstraha.

Toto fórum má jednu výhodu – umožňuje zpětnou opravu příspěvků uživatelem. Sama jsem nedávno opravovala svůj úblb v názvu Suzan Daniel (s ). Píšu ji blbě 2 roky (:blush: )

Z této zdánlivé výhody se ovšem stává obrovská nevýhoda v okamžiku, kdy pisatel upravuje vyznění svého příspěvku, tak jak se děje ( nejvíce ) v posledních dnech. Netuším, jestli se tomuto dá zabránit, zeptám se Pavla.
Pokud ne, nelze tomu nijak zabránit. Pouze vyzvat – pokud něco napíšete, stůjte si za tím.

4. Doplněk ( k zakomponování do pravidel ) :
Na KR se nehádáme, neosočujeme a neurážíme. Když už k tomu někde dojde:
a) jste-li terčem, nejlépe na prudiče nereagujte a rovnou ho nahlašte. I když máte pocit, že se musíte hájit nebo prudičovi něco vysvětlit, nedělejte to – přesně na to totiž čeká.
b) jste-li prudičem, včas se zaražte a v pruzení nepokračujte. Stane se to každému, zvlášť když má mizerný den. Umění je včas přestat.
c) jste-li nestranná osoba, zůstaňte jí a nepřisolujte si. Raději upozorněte moderátora.
Technická – u mne SZ, pokud zůstanu moderátorem ( viz níže ), ptž. tlačítko „upozornit moderátora" mi chodí na mail, kt. čtu 1 x týdně a méně častěji.

5.Na webech o zahradě, na kt. jsem kdy chodila – platí následující :
- na zahradě : tvrdá moderace, neumožnění protestů x smazání, přesunům - uživatelé adminy neznají.
- na Livu nemoderace, umožňující urážení, lži…..atd. Komerce non plus ultra. Mnozí z nás to zažili, opakovat nechceme. Uživatelé adminy neznají.
- Na Weeku – moderátor, kt. je respektován, uživatelé adminy znají, zároveň ale existuje neveřejné fórum, umožňující přístup pouze zvaným do té které diskuse. Nepozvaní diskusi nevidí.

Myslím, že až budou ODSOUHLASENA (VYVĚŠENÁ ) PRAVIDLA, MUSÍ nastat následující stav :
Admin je pověřen majitelem. Co řekne admin, je svaté. Smaže-li admin téma nebo příspěvky, neptejte se, proč to udělal, nedožadujte se vysvětlení a nepořádejte demonstraci proti cenzuře. Totéž platí, maže-li moderátor a admin s tím souhlasí (poznáte-to podle toho, že dotyčný moderátor zůstává moderátorem). Nejde o porušování vašich ústavních práv, ale o prosté udržování pořádku. Jak uvedeno výše, opakuji, VOLNÁ není moderována.
( navrhuji zakomponovat do pravidel )

Momentální stav na tomto fóru je následující :
1. admini Amazonka, Honza
2. moderátoři Květa, Eva
Změna č. 1: je následující : Eva nebude nadále zastávat funkci moderátora ne proto, že by se nějak provinila/selhala a pod. – ale proto, že nadále moderátorem být nechce - de facto tuto funkci nevykonává. ( změní Pavel )
Zbývající admini/moderátoři se mi pls. vyjádří v SZ zda mají zájem vykonávat i nadále tuto fci. Co bude dál se uvidí.

Pokud jste dočetli až sem, vězte, že si vás cením. Je to setsakra dlouhé. :blush:
Zároveň všechny zúčastněné prosím – už NIKDY nic takového nechci psát !
Přestaňte po sobě střílet a zpět do zákopů !
Dnes mi přivezla zásilkovka růže z Rint. Předtím jsem si otevřela KR a věřte mi – vůbec jsem neměla chuť balík rozbalovat, těšit se… to se mi stalo poprvé.
A už nikdy si nechci tento pocit zopakovat.
Za sebe : Květa
Poslední úprava: 13. pro 2011 11:36 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Lenka, hespa1, Vlaďka, mrk, helena, Kachnishte, Lenas, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 05:47 #274608

• amazonka01
  • Administrator
Takže napřed obecně:

Tahle diskuze je PRACOVNÍ a zatím je přišpendlená tak, aby byla vždy jako první. Až se dohodnou nějaká pravidla, tak s nimi bude naloženo stejně. Budou na viditelném místě a tedy dostupná pro každého a platící pro každého (tedy i pro moderátory)

Doufám, že BANy se bude šetřit, tyhle pravidla vytváříme (nebo bychom mohli vytvářet) všichni, tím pádem doufám, že budou většině vyhovovat, a že jejich porušení bude jen třeba nováčkovskou neznalostí (a to se rychle napraví :))
Nicméně, za sebe bych brala následující postup při porušení (a dále opakovaném)
upozornění SZ - upozornění veřejné (a prosba o autocenzuru) - mazání - BAN
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lenka, varouch, Lenas, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 05:53 #274609

• amazonka01
  • Administrator
Květa napsal:
Myslím, že až budou ODSOUHLASENA (VYVĚŠENÁ ) PRAVIDLA, MUSÍ nastat následující stav :
Admin je pověřen majitelem. Co řekne admin, je svaté. Smaže-li admin téma nebo příspěvky, neptejte se, proč to udělal, nedožadujte se vysvětlení a nepořádejte demonstraci proti cenzuře. Totéž platí, maže-li moderátor a admin s tím souhlasí (poznáte-to podle toho, že dotyčný moderátor zůstává moderátorem). Nejde o porušování vašich ústavních práv, ale o prosté udržování pořádku. Jak uvedeno výše, opakuji, VOLNÁ není moderována.

Absolutní souhlas s napsaným, jen k tomuto jednu připomínku. V rámci daných pravidel, nechť to platí beze zbytku. Pokud si ovšem situace vyžádá u pravidel úpravu, nebo pravidlo nové, je potřeba, aby toto admin/moderátor napřed sdělil/vysvětlil fóru, a teprve poté jednal a držel se sděleného.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 07:01 #274611

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
amazonka01 napsal:
Květa napsal:

Absolutní souhlas s napsaným, jen k tomuto jednu připomínku. V rámci daných pravidel, nechť to platí beze zbytku. Pokud si ovšem situace vyžádá u pravidel úpravu, nebo pravidlo nové, je potřeba, aby toto admin/moderátor napřed sdělil/vysvětlil fóru, a teprve poté jednal a držel se sděleného.

Nemyslím si, že by admin/moderátor měl fóru cokoliv vysvětlovat nebo zdůvodňovat. Pokud někdo z fóra nepochopí nebo nebude souhlasit, opět se dostáváme do smyčky ... prostě tady musí demokracie stranou. Viz příspěvek Květy, s níž souhlasím bez výhrad.
Jinak struktura a označování témat smajlíky mě osobně nevadí, bližší je mi členění popsané Evkou.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Vlaďka, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 07:15 #274613

• amazonka01
  • Administrator
Zdenko, šlo by o NOVÉ pravidlo (nebo úpravu starého), to by měl vysvětlit.
Příklad: bude nutné omezit vkládání fotek (jak velikostí, tak množstvím), protože nebude dostačovat kapacita serveru. Takže logické vidím, když to takhle admin oznámí/vysvětlí, a ne, že začne prvně mazat (nebo tedy upozorňovat v SZ dotyčné, že na to musí dávat bacha), když nikdo nebude vědět proč.

Je mi líto, ale já vidím (jako admin zde/moderátor jinde) svou odpovědnost i vůči fóru, neumím se chovat až tak direktivně.
Poslední úprava: 13. pro 2011 07:16 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena
Moderátoři: Eva L., Květa