Vážení soudruzi a soudružky, právě se vracím z Hradu a …
Opravdu už se mi nechce provádět shrnutí shrnutých shrnutí, jen pár bodů :
- toto je
tématický ( Amazonko, díky, je to daleko přiléhavější termín ) web.
- Prioritou jsou růže a vše kolem nich, venkovní rostliny a vše kolem nich. Všechna ostatní témata jsou ( pouze )
tolerována ( pokud neodporují… viz to, co jsem napsala předtím tučně ) a jsou umístěna ve Volné diskusi. Volná diskuse není moderována. ( ale nemyslete si, že když ve volné napíšete : Květa má křivé nohy, že se nenajde ptáček zpěváček a neupozorní mne

… my na Okrese víme o všem

… ).
Dále - při presentaci svých osobních fotek ( rodina a spol. ) se vždy zamyslete nad tím, zda někdy později nemohou být použity x vám.
Podívejte se, co s námi udělal jeden ! příchod neinformovaného nováčka, co potom udělá příchod profesionálního prudiče.. ( modří ví, zažili Kocouřiště s manželem, Ramíčka, Kacířskýho zahradíčka a jim podobné.. )
A on jednou přijde, věřte mi…
Vše ostatní ( návrh manuálu ) zůstává, pokud máte ještě někdo nějaké nápady, připomínky o nichž si myslíte, že by byly nápomocny chodu fóra, sem s nimi ( jiný je pohled nováčka, jiný protřelého netového mazáka ) .Termín k připomínkám končí : 18.12. o půlnoci. Kdykoliv poté je možné pomocí SZ adminovi podat podnět ke změně. Admin zváží, jestli..
1. Instruování nováčka :
až budou vyvěšena závazná pravidla ( teď návrh manuálu ) poprosíme všechny zúčastněné tj. Otce i Matky Zakladatelky, aby s těmito pravidly vyjádřili souhlas svým příspěvkem.
Jakéhokoliv nováčka uvítáme ( návrh, kdo ho první uvidí, přivítá ) a instruuje ho k přečtení pravidel a jejich akceptování příspěvkem. ( myslím, že by to mohlo fungovat, zatím se tu známe. Tento web začíná mít historii i získává na popularitě – vezmětě si, kolik nových lidí v poslední době přišlo. I proto MUSELA být nastavena pravidla přispívání. Stav před nimi, tlustá čára a nový život. )
2. Ano, rozdělení témat v oddílech je v současnosti nepřehledné. Snad půjdou přejmenovat, jde o to, co umožní nastavení základu ( matic ) fóra.
Jednotlivé diskuse se špatně dohledávají ( a s časem jich bude přibývat ), navrhuji přešoupání některých diskusí ( např. Dělání nemá dle mne co dělat v zahradě, kde je v současnosti, ale mělo by být ve volné. Potřebných přešupů je fůra. ).
3. Co vidím jako absolutně zbytečné, nazvu tvrdě : neetické ! a nepřeju si už nikdy znovu opakovat je zveřejňování soukromých sdělení ( zprávy + maily ) na skle. Toto platí pro všechny účastníky fóra, včetně moderátorů i adminů. Zažila jsem to na Livu - a...
Pro dobro nás všech – už nikdy více !
Pokud se tato situace někdy znovu bude opakovat, příspěvek tohoto znění bude bez jakéhokoliv upozornění smazán a pisateli dána výstraha.
Toto fórum má jednu výhodu – umožňuje zpětnou opravu příspěvků uživatelem. Sama jsem nedávno opravovala svůj úblb v názvu Suzan Daniel (s ). Píšu ji blbě 2 roky (

)
Z této zdánlivé výhody se ovšem stává obrovská nevýhoda v okamžiku, kdy pisatel upravuje
vyznění svého příspěvku, tak jak se děje ( nejvíce ) v posledních dnech. Netuším, jestli se tomuto dá zabránit, zeptám se Pavla.
Pokud ne, nelze tomu nijak zabránit. Pouze vyzvat –
pokud něco napíšete, stůjte si za tím.
4. Doplněk ( k zakomponování do pravidel ) :
Na KR se nehádáme, neosočujeme a neurážíme. Když už k tomu někde dojde:
a) jste-li terčem, nejlépe na prudiče nereagujte a rovnou ho nahlašte. I když máte pocit, že se musíte hájit nebo prudičovi něco vysvětlit, nedělejte to – přesně na to totiž čeká.
b) jste-li prudičem, včas se zaražte a v pruzení nepokračujte. Stane se to každému, zvlášť když má mizerný den. Umění je včas přestat.
c) jste-li nestranná osoba, zůstaňte jí a nepřisolujte si. Raději upozorněte moderátora.
Technická – u mne SZ, pokud zůstanu moderátorem ( viz níže ), ptž. tlačítko „upozornit moderátora" mi chodí na mail, kt. čtu 1 x týdně a méně častěji.
5.Na webech o zahradě, na kt. jsem kdy chodila – platí následující :
- na zahradě : tvrdá moderace, neumožnění protestů x smazání, přesunům - uživatelé adminy neznají.
- na Livu nemoderace, umožňující urážení, lži…..atd. Komerce non plus ultra. Mnozí z nás to zažili, opakovat nechceme. Uživatelé adminy neznají.
- Na Weeku – moderátor, kt. je respektován, uživatelé adminy znají, zároveň ale existuje neveřejné fórum, umožňující přístup pouze zvaným do té které diskuse. Nepozvaní diskusi nevidí.
Myslím, že až
budou ODSOUHLASENA (VYVĚŠENÁ ) PRAVIDLA,
MUSÍ nastat následující stav :
Admin je pověřen majitelem. Co řekne admin, je svaté. Smaže-li admin téma nebo příspěvky, neptejte se, proč to udělal, nedožadujte se vysvětlení a nepořádejte demonstraci proti cenzuře. Totéž platí, maže-li moderátor a admin s tím souhlasí (poznáte-to podle toho, že dotyčný moderátor zůstává moderátorem). Nejde o porušování vašich ústavních práv, ale o prosté udržování pořádku. Jak uvedeno výše, opakuji, VOLNÁ není moderována.
( navrhuji zakomponovat do pravidel )
Momentální stav na tomto fóru je následující :
1. admini Amazonka, Honza
2. moderátoři Květa, Eva
Změna č. 1: je následující : Eva nebude nadále zastávat funkci moderátora ne proto, že by se nějak provinila/selhala a pod. – ale proto, že nadále moderátorem být nechce - de facto tuto funkci nevykonává. ( změní Pavel )
Zbývající admini/moderátoři se mi pls. vyjádří v SZ zda mají zájem vykonávat i nadále tuto fci. Co bude dál se uvidí.
Pokud jste dočetli až sem, vězte, že si vás cením. Je to setsakra dlouhé.

Zároveň všechny zúčastněné prosím – už
NIKDY nic takového nechci psát !
Přestaňte po sobě střílet a zpět do zákopů !
Dnes mi přivezla zásilkovka růže z Rint. Předtím jsem si otevřela KR a věřte mi – vůbec jsem neměla chuť balík rozbalovat, těšit se… to se mi stalo poprvé.
A už nikdy si nechci tento pocit zopakovat.
Za sebe : Květa