Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Návrhy k chodu fóra - pravidla

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 07:23 #274614

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Amazonko, ber to jako návrh a moji zkušenost s řízením lidí. V pár lidech se dohodnete rychle, ale tohle fórum už není komorní a mohla by ses dostat do stavu, kdy budeš pořád někomu vysvětlovat ... a vysvětlovat ... a stejně nakonec budeš nepochopená a budeš muset direktivně zasáhnout, aby se situace vyřešila. Držím ti palce.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 07:32 #274616

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Zdenko, jak jsem psala, moderuju jiné (daleko větší, mnohatisícové, byť kupodivu daleko komornějšího založení, než jsou KR - když si to tak uvědomím, tak je to paradox) forum už tři roky. Panuje tam demokracie, sice od do, ale i tak - funguje to. Vysvětluje se, debatuje se, ale nikdo neupírá admince/moderátorům právo veta, nicméně ho kupodivu není potřeba až tak moc používat, jak by se mohlo zdát.

Nicméně koukej, já něco napíšu (jsem admin, a takhle si to opravdu myslím) a už jsi první, která mojí "svatost" zpochybňuje. A já ti to trpělivě vysvětluju, a diskutuju s tebou, jelikož to považuju za správné. bylo by tedy správnější, kdyby jsi mojí připomínku schroupla a nezpochybňovala, nebo kdybych já bouchla pěstí a odeslala tě na "tvé" místo?

Za mě tedy rozhodně ne, obávám se, že (i vzhledem k tomu, že MÁM poměrně bohaté zkušenosti s vedením lidí, i hodně lidí) takto to dělat nebudu, a že tedy v tvých očích budu asi špatný admin.
Poslední úprava: 13. pro 2011 07:35 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 07:47 #274618

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Asi jsme si neporozuměly ... téma tohoto rozhovoru je "Návrhy ..." předpokládám tedy, že cílem je získat názory/návrhy od ostatních - všechny názory/návrhy, tedy i ty, se kterými nesouhlasím a které zamítnu.
Takže můj příspěvek není žádné sáhnutí na svatost. Tak jsem to nemyslela a pokud moje věty tak vyzněly, veřejně se ti omlouvám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 07:56 #274619

• amazonka01
  • Administrator
Jistě, že jsou to návrhy a já je tak založila a taky je vítám. A pokud bych adminovala tenhle web, tak je budu vítat i nadále a "svatost" (nebo právo veta, či svrchovanost, nazvěte si to jak chcete) bych používala právě v případě akce vycházející už z přesně a předem daných pravidel, nikoliv jen tak, páč můžu.

Prostě to vidím trochu jinak, a i když (jak jsem psala) vítám jakékoliv podněty a připomínky, tak si v tomhle stojím za svým.

Takže ne, rozhodně se omlouvat nemusíš, a za připomínku opravdu děkuji, jen s ní holt nesouhlasím.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 08:04 #274620

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Předpokládám, že admin/moderátor bude mít naši maximální důvěru a dostatečnou autoritu, aby své zásahy do fóra mohl uskutečňovat bez našeho remcání. Také si myslím, že přílišná demokracie tu není právě na místě. Je to jako u jiné "firmy" - vedoucí pracovník má osobní odpovědnost a z pozice své funkce řídí ostatní. O svých rozhodnutích příliš nediskutuje.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Evka

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 08:05 #274621

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
amazonka01 napsal:
A pokud bych adminovala tenhle web, tak je budu vítat i nadále a "svatost" (nebo právo veta, či svrchovanost, nazvěte si to jak chcete) bych používala právě v případě akce vycházející už z přesně a předem daných pravidel, nikoliv jen tak, páč můžu.

Naprostý souhlas.
Poslední úprava: 13. pro 2011 08:06 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 08:06 #274622

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Amazonko,Zdenko,podle mě máte obě pravdu,záleží jak se napsané chápe tím kým z nás a zda bylo myšleno stejně pisatelem.Někdy ani nemusí dojít k domyšlení dalších souvislosti,každého představivost je jiná a i proto může často dojít k jinému porozumění řečeného a přitom "základní myšlenka" nemusí být až tak odlišná.
Každopádně je vedení nutné tak,aby z demokracie nenastal chaos a naopak z "direktivity" teror.(to jen za sebe)
Poslední úprava: 13. pro 2011 08:08 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 08:08 #274623

• maggi
  • Platinum Boarder
Evka napsal:
Každopádně je vedení nutné tak,aby z demokracie nenastal chaos a naopak z "direktivity" teror.(to jen za sebe)
Opět zcela souhlasím. Za sebe mohu napsat: jsem impulsivní individualista. Nesnáším křivdu a okamžitě se zastávám druhých (prosím, berte to jako mou nemoc z povolání). Pokud nebudou pevná pravidla pro všechny stejně, budu asi ten , s kým budou potíže. Od začátku po pevných pravidlech volám , neb bez nich to prostě na fóru nejde.
Poslední úprava: 13. pro 2011 08:14 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 08:14 #274624

• amazonka01
  • Administrator
Eva L. napsal:
Předpokládám, že admin/moderátor bude mít naši maximální důvěru a dostatečnou autoritu, aby své zásahy do fóra mohl uskutečňovat bez našeho remcání. Také si myslím, že přílišná demokracie tu není právě na místě. Je to jako u jiné "firmy" - vedoucí pracovník má osobní odpovědnost a z pozice své funkce řídí ostatní. O svých rozhodnutích příliš nediskutuje.

Evo, to si furt nerozumíme. Mně nejde o debatování, nebo diskutování o rozhodnutí, to je bez debat!!! Mně jde o OZNÁMENÍ něčeho před tím, než na to konto začnu konat.

Takže, pokud bude potřeba nějaké změna a admin jí pak bude uplaťnovat, tak jí přece předem musí ostatním oznámit.

Když to převedu na tu firmu, asi těžko si šéf vymyslí, že nástup do fachy bude od zítra už na sedmou, ale nikomu to neoznámí, nebo oznámí, že možná, někdy se bude dělat od sedmi, a pak bude strhávat prachy za to, když se hned druhý den do práce dostaví všichni v původních devět.
Poslední úprava: 13. pro 2011 08:22 od amazonka01.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena

Re: Návrhy k chodu fóra - pravidla 13. pro 2011 08:17 #274625

• maggi
  • Platinum Boarder
amazonka01 napsal:
Evo, to si furt nerozumíme. Mně nejde o debatování, nebo diskutování o rozhodnutí, to je bez debat!!! Mně jde o OZNÁMENÍ něčeho před tím, než na to konto začnu konat.

Takže, pokud bude potřeba nějaké změna a admin jí pak bude uplaťnovat, tak jí přece předem musí ostatním oznámit.

Když to převedu na tu firmu, asi těžko si šéf vymyslí, že nástup do fachy bude od zítra už na sedmou, ale nikomu to neoznámí, nebo oznámí, že možná, někdy se bude dělat od sedmi, a pak bude strhávat prachy za to, když se hned druhý den do práce dostaví všichni v původních devět.

Jo, v tom je jádro pudla, kdyby toto platilo, nemuselo být zdejší zemětřesení. Do hlavy druhému nevidíme a na "diskrétní narážky a náznaky" reaguje každý jinak, někdo vůbec.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa