Dobrý večer ,lebedím si,že nemusím ven,tam je to nacucané vodou jak houba
Květo,Smokey joe je moje první a jediná ruj,ty celoročně červenolisté se mi nelíbily a tuto jsem si vybrala na doplnění záhonu s vysokými červenými růžemi,dopředu jsem ještě dala imperatu.(první moje tráva!).Druhý rok po zasazení jsem ho na jaře vzala u země,vyrostl necelého půl metru a listy měl úplně čisté,bez náznaku chorob,nevýrazně zelené,malé.Doufám,že prostě jen potřebuje čas,aby byl vyšší a barevný,ani mi nejde o kvetení,ale o ten podzimní efekt červeného listí.Uvidím ještě tak dva roky,nerada něco vyhazuju,ale tohle je zatím těžká nuda...
U ruje mě překvapuje,že i když je to rostlina běžná v marketech,v zahradách ji nevídám,aspoň tady v okolí ji nikdo nemá.
Clematis recta už jsem si tady pochvalovala,že,mám ten obyčejný,bílý,musím ho podpírat,z jedné strany se opírá o Pilgrim.Spolu jim to sluší a voní krásně,je to podle mě efektní nenáročná trvalka.Mám bylinných clematisů dost mezi floxy,pěkně zjemňují tu floxí vzpřímenost a barevně ladí.Taky jsem ho kdysi kupovala za pár korun:)
Digitalis jsem opakovaně sázela,na zahradě mi vydrží jen lutea,dvouleté se neobnoví,nevím proč,mertonensis taky zmizí.A taky by se mi líbily...