jana H napsal:
Květo,připojuju se ke všem ostatním slintalům a děkuji,ty jsi zahradní architekt ze všech nejlepší!
Pro mě inspirace veliká,vidím,že bez trav to nepůjde,bez nich jsou záhony jakoby strnulé.
Smokye Joe mám dva roky a taky není na záhoně vidět,listy měl malé a nijak se nezbarvily,i když jsem ho střihla u země.Tak uvidím.
Jano, tou Smokye Joe jsi mne nepotěšila.. třeba potřebuje chvíli času. Na podzim jsem k němu totiž přikoupila Flame ( kurňa a nezabarvil se

) .. a tak jsem se těšila.. aspoň že tyhle zelenolisté nejsou ( zatím ? - máš stejnou zkušenost ? ) napadány tou houbou, kt. kosí barevné. Červenolistou ruj jsem už zlikvidovala.
Víte, že mne přivádíte do rozpaků ? Vždycky jsem se cukala dávat fotky celků zahrady, páč jsem si myslela, že se nebudou líbit, jsou moc "divoké". Neumím takové ty sladké cukrárny, moc se mi líbí, ale nedokážu tak kytky nasadit. Vždycky z toho vyleze něco jiného.
Díky moc za pochvaly, potěší.
evai napsal:
Tak a ted se budu zase ptat (s dovolenim):
co je na f. z 8.6. "to" bily, vysoky?
na 3.f. z 26.6. levy dolni roh...bile kvetouci ker?, na dalsich fotkach postupne odkveta
Snimek z listopadu..pohadka-jinovatka, 14.ledna-jeste to jde, posledni foto, no, s tim uz se holt neda nic delat
Jsem moc ráda, kdy se ptáš. Ráda o kytkách plkám.

jj, k posledním fotkám - on když nenapadá sníh, pouze prší, tak nejsou trávy až tak hezké, dříve zestárnou. Dále ještě - ze záhonů byla vybrána skoro veškerá verbena bonariensis, hrozně prořídl. Zkoušela jsem zaklepat jejími semeníky někdy v listopadu, semena se sypala o 106, tak jsem uklidila. Ptž. př. rok bych měla verbení loučku fšude.
f. z 8,6
tato ?
www.krasneruze.cz/media/kunena/attachments/96/P1080509.JPG
bílé věže jsou náprstníky ( norm. česká směska, vyselektovány pouze bílé. Se krásně semení, postarají se. Měla jsem i jiné - anglické, nádhera sama..s bordo středem... ale ty se nesemenily. Vykvetly a šlus )
keřík - to je klematis
Hodně ho mám ráda, právě po odkvětu dělá takovéhle zdobné semeníky. To byl jeden z nej kupů, kt. se mi kdy povedl. Koupila jsem ho za 30,- Kč od jednoho skalničkáře ( bohužel, už není mezi námi ).
název : Clematis recta var. mandshurica
Nedávno jsem tu o něm říkala , že Hull ho nezná, HMF ano..
www.helpmefind.com/clematis/l.php?l=2.50263.1
mám tyhle samodržící - bylinné cl. moc ráda. Hodně se mi líbily u Dresly a v botance, tak jsem se do nich trochu položila. Nejnovější mám Pamela.