ad Cotinus coggygria Smokye Joe - mám ji novou, takové půlmetříkové chůdě u plotu, ještě nestačila narůst
www.google.cz/search?pq=cotinus+cogygria...1be&biw=1173&bih=771
má mít nafialovělé stopky + listy při rašení
ad Pennisetum orientale Karley Rose + Tall Tails. Jsou obě krásné. T.Tails mám kratší dobu, možná bude obtížněji snášet naši zimu ( i když přežila - 21,5, bez ochrany ). Je vyšší než KR, květy jsou větší ( delší ) a krásně prohnuté. Hrozně jsem po něm prahla, páč prý patří k topkám zahradních architektů vytvářejících přírodnější zahrady. Vykvétá později, přelom srpna/září.
K.Rose mám už dlouho, první květy se objevují s příchodem prvních teplých dnů ( nad 20 st., kvetlo mi již i v květnu ). Neustále nakvétá novými klasy až do zámrazu - docela zajímavým způsobem - páč strká nová květní brka nejen vnitřkem trsu, ale i vodorovně s úrovní půdy až přerostou stávající trs. V roce tak zvětšuje dost podstatně objem trsu.
Obě jsou ( pozor ! ) krátce oddénkaté, nové rostliny lze poměrně snadno oddělit, nedá to moc práce. Po zasazení chce nechat tak dva roky být, aby se usadilo.
ad sanquisorba - mám tuhle vysokánskou Stand up Comedian,
www.rhs.org.uk/Plants/RHS-Publications/J...ues/June/Sanguisorba
pak S. tenuifolia na str. 80 odkazu. Měla jsem mít ještě ( kupovala jsem ji tak ) S. Sanguisorba canadensis ( str. 80 ), se nějak soudruzi belgický spletli a místo ní mám něco ála Sanguisorba albiflora - strana 82 odkazu. Samo ZZ, páč S.canadensis je vysokánská, tak jsem ji dala k plotu. To, co vyrostlo je půlmetrové. Kurňa, to mohly být tak krásný doutníčky...
Pak mám ještě S. obtusa ( str. 81 )
něco jako S.albiflora - konec června
S. obtusa - konec července
S. tenuifolia ( jsem tutéž f. dávala

) - polovina července