Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cottage - vyrábíme zahradu

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 12. led 2012 23:39 #275697

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Heleno, přivlekla jsem si v podstatě ty samé :lol: , teda ty, kt. jsem ještě neměla. Nesázela jsem je, až po jarních škatulatech. Ty ano ?
Danah, ještě aster budou, až se proklubu v záhoně víc dozadu.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 12. led 2012 23:43 #275698

• Květa
  • Moderator
mišpule napsal:
Aspoň vykoukám,jak doladit budoucí záhon u garáže,aby to fialkovo-vanilkovo-bílo nebylo moc fádní.V létě mám chladivé barvy ráda,ale podzimní explozi barev taky.Vidím to na nějaké chryzantémy,astry a seda :)

Mišpul - mám v hlavě už od doby, kdy ji zde ukazovala Dresla z nějaké angl. zahrady kombinaci : sedum Matrona, Origanum laevigatum ‘Herrenhausen’ + Panicum virgatum ´Heiliger Hain´. Moc by se mi líbila na tvůj garážový ( samo, podle toho, jak se rozhodněš barevně.. ) To tvoje štětičkové pennisetum by k nim bylo také hezké..
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 12. led 2012 23:59 #275699

• Květa
  • Moderator
evai napsal:
Taky moc dekuju a rychle se ptam, nez zapomenu, protoze z hlavy se mi jen kouri a srdce tluce.
Na druhem fotu(druha reportaz)-vidim za Lady E.Ham.(predpokladam) cosi mihotaveho bordo (pobliz Euphorbia Dixter-snad)..ze by letni hrachor? asi nee
A Ceanothus-preziva tvoje krute zimy?Jak moc naroste?Dosiroka-dovysoka?
Predpokladam, ze pobliz Lady E.H. vidim r.Fred Loads..to je taky moc pekny.
Agastache-krome B.A., mas tuseni, kde splasit? Mozna ofous,ze.
Jak moc se ti rozrusta A.amellus.Mam dve nove od podzimu (ofous) ´Mira´a ´Sohora´..drobeckove do hrsti.
www.krasneruze.cz/media/kunena/attachments/96/P1090636.JPG
Za Lady E.Ham. šikmo kvete Hnědka , za ní Euph. Dixter, tmavší květy probleskávají Monardy Fireball, světlejší( jásavější pak B.Brittnovi.
Nejvíce fialové je pak Nur Mahal. Moje je chudák v dost stínu, pořád uvažuju, že ji přesadím na lepší. Když mně se v této baevnosti hodně líbí. Dreslina na plném slunci je sytější - a taky moc pěkná.

P1080428_2012-01-13.JPG

( že jí to s tou kopřivou sluší :lol: )

ad Ceanothus - tenhle je opadavý, přežil v poho -24, nakopčený jako růže. To co je zahrnuté zemí, vydrží spolehlivě. Kvete na jednoletých přírůstcích, takže paráda.. :up . Takže cca 80 cm - 1 m výšky, širší V tvar. Jen prý se nemá zalévat, pak je krátkověký.
Agastache - B.Ader i Blue Fortune měl ofous. Nějaké byly ke koupi - ohnivé, ty letničkové, co nevydrží - myslím u Flose a v Hlavenci. Teď se tluču do hlavy, páč si myslím, že v nabídce někdy v létě v Hlav. byl zbytek Bolera. Na podzim jsem na něj zapomněla.
Jinak třeba... požádáme dámy.. až pojedou v létě do Anglie... co ? o semínka.. :lol:
A.amellus - no, Butzemana jsem koupila na podzim 2010, moc narostlý nebyl ;) .Takže slušně, ne přehnaně. Koukala jsem na něj u Dresly ( doufám, že nematu ) - a taky slušný.
Poslední úprava: 13. led 2012 00:00 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, evai, Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 01:07 #275700

• Květa
  • Moderator
další části záhonu se mi budou popisovat už těžko. Nejsou doosázené nebo naopak kytky jsou přebujelé, musí jinam.

Magenta vokno
P1100322.JPG

( fotka je špatná, vyblajchlá ) , polovina října.
vedle Sanguisorby Stand up Comedian je skupinka Misc. :
Flamingo, Positano
Yaku Jima
semenáč Paeonia rockii
Calamagrostis brachytricha
bílé náprstníky, Sanquisorba tenuifolia Alba ,růžové mavuně, nějaké filipenduly ( ještě nekvetly ), vysoká Echinacea ´Pink Poodle´( kurňa, doufám, že na jaře obrazí, chytla houbu ), perovskia, růžová pivůně. Verbena hastata Rosea ( kde se vyskytla )
Phlox Magical Surprise.
P1090254_2012-01-13.JPG

Vše ale zarostla Aster Lady in black.

P1100349_2012-01-13.JPG

Doleva od ní je skupina r. : 'Alan Titchmarsh' + Angela a Agnès Schilliger. Echinacea Merinque.
Panicum virgatum ´Heiliger Hain´, Origanum laevigatum Zorba Red ( prý to není ono, navíc semiválelo, půjde jinam ).
r. : Jean Stephenne ( jarní : kam s ní, ale docela se mi tam líbí )
před růžemi je Anthriscus sylvestris Ravenswing ( kvete v dubnu ), ať se stříhá, jak se stříhá, za 3 týdny zas naroste. Petržel jedna :lol: .
přední lajna :
r. 'Pink Pirouette' ( P/L ), 'Lovely Fairy',
Bonica, Phlox paniculata Swizzle ( ? ), aster frikartii Aster Flora's Delight ( časná, kvetla od jara, cca 3 měsíce. Díky Heleně vím, že její barva je bodláková. Vůbec ji neumím zkombinovat :( - ke kt. barvě se hodí ? )

P1080940.JPG

v červnu/červenci tam kvetla salvia viridis ( semení se, letnička ), 3 x phlox ( noname 2x + David ).

P1090278.JPG

S Bonicou byly do trojsponu sázeny ještě Sharon´s Love a Maria Mathilda

P1090087.JPG

P1090300.JPG

mám tam ještě krásný zvonek - Adenophora triphylla var japonica
www.google.cz/search?q=Phlox+paniculata+...56a&biw=1173&bih=746
pravidelně mi chytá padlí, :dry: :dry:

celé je to ukončené/předělené Pennisetum alopecuroides var. viridescens - jednou z variant Moudreho

P1100127_2012-01-13.JPG

P1100047.JPG

geranium Sirak, vyndávací eucomis + neosázené ďoury, spousta pampelind
Poslední úprava: 13. led 2012 01:25 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lenka, hana.johana, Jirka, helena, Kachnishte, evai, mišpule, Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 05:23 #275702

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Květo, opravdu krása. Jen tiše závidím. Hanka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 06:08 #275703

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
evai napsal:
Heleno, to bylo tenkrat, jak jsi musela cekat, az si s Doubr. nahamounime ruze? To te obdivuju, se jsi jeste dokazala vybrat si astry, my tedy byly zmrzly jak rampouchy, ted - v lednu je mnohem priznivejsi pocasi.

Ano :), využila jsem čas i k obdivu aster, protože jsem na zahradě žádnou neměla a Dresla má opravdu nádherné.
Poslední úprava: 19. led 2012 16:09 od helena.
Následující uživatel poděkoval: evai

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 06:12 #275705

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květa napsal:
Heleno, přivlekla jsem si v podstatě ty samé :lol: , teda ty, kt. jsem ještě neměla. Nesázela jsem je, až po jarních škatulatech. Ty ano ?

Ptala jsem se Dresly, jestli je mám zasázet, řekla, že ano, tak jsou v zásobním záhonu s tím, že na jaře půjdou ještě jinam. Jsou trochu zaházené listím, ale jak moc prší, tak doufám, že neuhnijí. :S

Květo, díky za pokračování popisu a klobouk dolů, osázení je skvělé, nemám šanci.
Poslední úprava: 13. led 2012 06:22 od helena.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 09:12 #275708

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,mě se ta tvoje astra(co píšeš,že má podle vzorníku barvu bodlákovou)zobrazuje jako ta šeříková ale ještě světlejší.Zajímalo by mě,jak se zobrazuje ostatním.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 11:32 #275709

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Ad astřičky... to budeme mít holky co porovnávat. Taky jsem pár těch nití od D. přivezla. Zasázela jsem je na místo, vypadají zatím životně, včera jsem je zkoumala.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 13:09 #275711

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Květo, shrnula bych to jediným slovem - žrádlo!!!! :up :up
Ad astry - astřičkám od Dresly jsem moc nevěřila,že v našich pionýrských podmínkách přežijí, ale opravdu to dávají, dokonce i v záhoně, na který pořádají psi hunské nájezdy... Těším se, že už dělají ty keře zrůdných rozměrů, které byly slibovány. Zatím jsou to chcípáčci :)
Moderátoři: Eva L., Květa