Tak doufám, že dnes dolusknu.
Ačkoliv zbývá poměrně dost velká plocha, byly na ní převážně kytky buď odkládány ptž. jsem nejdřív chtěla vidět co udělají v záhonu, jak porostou, jak budou vysoké, jakou budou mít barvu ve skutečnosti ( např. achilley, nějaké phloxy, echinacey a pod. ) nebo z důvodu, že na konečné místo u plotu jsem je nemohla zatím zasadit ( neexistence zábrany v zemi x plevelům ).
Takže napíšu soupis pouze toho, co je na trvalém nebo vzrostlé.
Pokračování zadní řady - tráva Molinia arundinacea Windspiel - časně kvetoucí tráva s poměrně nízkým trsem, květní laty jsou vysokánské ( špatně se fotí ).
( v popředí Sanguisorba Stand up Comedian )
3x ibišek syrský, Lilium candidum
Cotinus cogygria Smokye Joe
r.Alden Biesen, verbení loučka
( 1x časná fotka z července, vysemeněná verbena hastata - založila jsem tam před zimou nějaké rostliny pro Honzu, na jaře odeslala. Tohle všechno jsou mláďata. V loučce je zarostlé pokusné Arundo donax Variegata ). R. Jacqueline du Pre + Iceberg/nahrazen 'James Galway'. Semenáček komule od Danate - měl být bílý, ječí fialově

. )
ještě jednou, o tři týdny později
dominantu dělá Pennisetum orientale Karley Rose, za ním je dřevitá pivoňka + 3 bylinné o kus doprava. Bíle kvetoucí ( skoro furt ) Hesperis matronalis
+ další dvě bíle kvetoucí Pennisetum orientale Tall Tails a Aster Anja's Choise V podstatě vše půjde dozadu, místo vebení loučky.
r.'Gertrude Jekyll', 'Rosemoor
r. 'Harlow Carr
r. Gartenträume
r. Botticelli
r. Vierge Folle, Schneewittchen 01 Lambert
Aster dumosus + Salvia pratensis ( 3x ) + 3 levandule dělají přední řadu.
Na f. je již vidět pokračování/ ukončení záhonu
U plotu je Misc. Silbefeder, Aster novae angliae Herbstschnee. Znovu Pennisetum orientale Tail Talls. Sedum Jaws.
r. Gentle Hermione, Geoff Hamilton, Claire Austin
r. Katherine Zeimet
r. Diamond Border
r. 'Marie Antoinette
další jsem dosadila

na podzim.
růžová Aster ericoides 'Esther', klopící pozdní Aster pilosus var. Demotus, sápa, dvouletá Salvia scalrea var. turkestanica + vysemenělé Veronica longifolia, poblekly ( modrá, bílá ), Campanula lactiflora Loddon Anna, 2 x pivůně, lilium regale.
úúúúf