Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cottage - vyrábíme zahradu

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 13:29 #275713

• virágszirom
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 389
Kveta! Nagyon szép virágaid vannak.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 20:32 #275727

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evka napsal:
Květo,mě se ta tvoje astra(co píšeš,že má podle vzorníku barvu bodlákovou)zobrazuje jako ta šeříková ale ještě světlejší.Zajímalo by mě,jak se zobrazuje ostatním.

Evko, také se mi zobrazuje spíše jako šeříková.

Květo, mělas na mysli barvu v reálu nebo tu na fotce? (Třeba u mého fotoaparátu je to občas dost podstatný rozdíl. :angry: )
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 20:48 #275728

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Copak o to, šeříková, nebo bodláková...je to často velmi subjektivní. Mohla bych vyprávět, u nás doma vděčné téma :laugh: :laugh:
Ale Květo, nechci Ti do toho kafrat, taky sázím nahusto, ale víš jak je velká Bonica? Budeš přesazovat velmi brzo...

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 13. led 2012 22:43 #275729

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Vlaďka napsal:
Ale Květo, nechci Ti do toho kafrat, taky sázím nahusto, ale víš jak je velká Bonica? Budeš přesazovat velmi brzo...

No, a na to se prave Kveta urcite tesi:) :)

Kveto, tak to mam na par veceru co studovat, pekne s tebou leden ubiha.A co myslis, mohla bys zahony pofotit ted? Pro zajimavost, psala jsi, ze prilis "neuklizis"

Nur Mahal je "ach", pripomina mi Violettu (Int.Herald Trib.)
Astra bodlakova se podle me hodi ke vsemu, treba i k trenyrkam (ale ty nemas)

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 14. led 2012 01:38 #275730

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
OT : tak jsem se těšila, jak dnes dokončím. Páč jsem už příliš mlela pantem ohledně nového HD, dnes se konečně muž zapáleně dal do montáže. Dobrý, až na to, že chybí nějaký kablíček. :silly: :sick:
Takže dokončím až bude a budu mít přístup k fotkám.

Evko, mně se taky tady ta aster zobrazuje jako spíše šeříková. V Picasse a paměti ji mám opravdu více bodlákovou. Fakt jsem z té barvy byla nešťastná. Píšu z noťasu, docela koukám, jak se mi f. zobrazují v jiné barevnosti než na monitoru počítače. :dry:
ad Bonica - nj, ona má být dost vysoká a hlavně jít do šířky.. Nejspíš ji budu muset opravdu přesadit. Asi jako zrovna v téhle části mnohé - Echinacea je hodně keříková, nedělá ty jednotlivé stvoly jako jiné, aster Lady in Black taky musí jinam... mně se tahle část záhonu dost nelíbila, představovala jsem si ji jinak ( menší barevné kontrasty ).
Bonicu jsem dostala předloni na podzim, část podnože měla naštíplou. Sem jsem ji zasadila " na léčení ". Štíplé jsem zamazala balzámem, zajímá mne, jestli se rána zhojí nebo se bude snažit zakořenit na vlastních. Docela se holka zmátořila - ještě se budu muset rozhodnout, jestli ji vyrýpnu toto či až přští jaro.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 14. led 2012 01:43 #275731

• Květa
  • Moderator
a znovu se vracím k agastache... furt mi hla vou lítalo, že jsem na nějaké stránce viděla pěkné.. vzpomněla jsem si :
www.terranovanurseries.com/gardeners/adv...1&keywords=agastache

... tak ty by mohly k nám být dodány, od Terranovy se zde prodává věcí dost...
jen aby byly odolné naší zimě..
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 14. led 2012 08:04 #275732

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,na těch stránkách mají i další krásné trvalky.Upoutala mě čemeřice Red Sapphire,campanula Sumertime Jazz-květy 5-9 měsíc,nepeta Blue Dragon a jiné.:up
Poslední úprava: 14. led 2012 08:05 od Evka.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 15. led 2012 10:09 #275751

• Květa
  • Moderator
Evko, njn, mají krásných věcí dost a dost. Však je to také jedna z největších šlechtitelských "stanic".
Mj., oni mohou za tu původní explozi heucher :lol: .
Na podzim jsem si koupila "od nich" asi dvě seda, dovezli je Krulichovi. A už asi dva roky mám v popředí wišlistu jejich thalictrum.. bohužel, zatím bez úspěchu. To není tak masově pěstovaná kytka.. nikde sem ji zatím v nabídce neobjevila. :unsure: vypadá úžasně..
www.terranovanurseries.com/gardeners/tha...eningstar-p-215.html
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 17. led 2012 01:02 #275789

• Květa
  • Moderator
Tak doufám, že dnes dolusknu.
Ačkoliv zbývá poměrně dost velká plocha, byly na ní převážně kytky buď odkládány ptž. jsem nejdřív chtěla vidět co udělají v záhonu, jak porostou, jak budou vysoké, jakou budou mít barvu ve skutečnosti ( např. achilley, nějaké phloxy, echinacey a pod. ) nebo z důvodu, že na konečné místo u plotu jsem je nemohla zatím zasadit ( neexistence zábrany v zemi x plevelům ).
Takže napíšu soupis pouze toho, co je na trvalém nebo vzrostlé.

Pokračování zadní řady - tráva Molinia arundinacea Windspiel - časně kvetoucí tráva s poměrně nízkým trsem, květní laty jsou vysokánské ( špatně se fotí ).

P1090841.JPG

( v popředí Sanguisorba Stand up Comedian )
3x ibišek syrský, Lilium candidum

P1100224.JPG

Cotinus cogygria Smokye Joe
r.Alden Biesen, verbení loučka

P1090354.JPG

( 1x časná fotka z července, vysemeněná verbena hastata - založila jsem tam před zimou nějaké rostliny pro Honzu, na jaře odeslala. Tohle všechno jsou mláďata. V loučce je zarostlé pokusné Arundo donax Variegata ). R. Jacqueline du Pre + Iceberg/nahrazen 'James Galway'. Semenáček komule od Danate - měl být bílý, ječí fialově :lol: . )
ještě jednou, o tři týdny později
dominantu dělá Pennisetum orientale Karley Rose, za ním je dřevitá pivoňka + 3 bylinné o kus doprava. Bíle kvetoucí ( skoro furt ) Hesperis matronalis

P1090582.JPG

+ další dvě bíle kvetoucí Pennisetum orientale Tall Tails a Aster Anja's Choise V podstatě vše půjde dozadu, místo vebení loučky.

P1100133_2012-01-17.JPG

r.'Gertrude Jekyll', 'Rosemoor
r. 'Harlow Carr
r. Gartenträume
r. Botticelli
r. Vierge Folle, Schneewittchen 01 Lambert

P1100210.JPG

Aster dumosus + Salvia pratensis ( 3x ) + 3 levandule dělají přední řadu.
Na f. je již vidět pokračování/ ukončení záhonu
U plotu je Misc. Silbefeder, Aster novae angliae Herbstschnee. Znovu Pennisetum orientale Tail Talls. Sedum Jaws.
r. Gentle Hermione, Geoff Hamilton, Claire Austin
r. Katherine Zeimet
r. Diamond Border
r. 'Marie Antoinette
další jsem dosadila :laugh: na podzim.
růžová Aster ericoides 'Esther', klopící pozdní Aster pilosus var. Demotus, sápa, dvouletá Salvia scalrea var. turkestanica + vysemenělé Veronica longifolia, poblekly ( modrá, bílá ), Campanula lactiflora Loddon Anna, 2 x pivůně, lilium regale.

P1090963.JPG

P1100024.JPG

P1100419_2012-01-17.JPG

úúúúf
Poslední úprava: 17. led 2012 01:17 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, Vlaďka, hana.johana, MartaZ., virágszirom, skalnička, helena, Kachnishte, Lenas a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 17. led 2012 01:10 #275790

• Květa
  • Moderator
Evoi, nafotila jsem záhon teď ( bahňákový ), dneska napadlo trochu sněhu, jestli vydrží než vstanu :lol: , tak ještě zadokumentuju sněhovou romantiku.
Následující uživatel poděkoval: evai
Moderátoři: Eva L., Květa