Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cottage - vyrábíme zahradu

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:13 #275809

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já se taky přidávám k ostatním děkujícím za tuto náádhernou reportáž. Především už samotná fyzická práce (nebo tu zvládli pouze a jen chlapi?), dále plánování - Květo, bylo i na papíře?, a pak samotná fotodokumentace s tímto referátem. Děkuji za sebe.
Všimla jsem si, že necháváš opravdu dost místa kolem čerstvě sazených rostlinek, musím si to pamatovat, abych moc nehustila.
Dále to, jak si necháváš některé kvítí stranou na pozorování, jak rostou a budou se chovat - též dobrý postřeh.
Verbení loučka a její vysemenění v popředí záhonů - je to hezké, nechala bych to a sama si to také tak zkusím osadit. Neudělá to vyloženou záclonu, ale jen takový průsvitný závoj - jestli jsem se srozumitelně vyjádřila.
Ale teď mě napadla taková kacířská otázka: Květo, co teď budeš dělat, když už to máš z 90% hotový?:woohoo: Těch 10% je kosmetická úprava a jednou za volební období zmlazení přerůstajících trsů. :up
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:16 #275810

• Miška
  • Platinum Boarder
mišpule napsal:
Je to fakt povedené :up :up :up a jak na to koukám,byla jsem zbytečně velkorysá a zjara budu dosazovat(až vylezou cibule).Aspoň vykoukám,jak doladit budoucí záhon u garáže,aby to fialkovo-vanilkovo-bílo nebylo moc fádní.V létě mám chladivé barvy ráda,ale podzimní explozi barev taky.Vidím to na nějaké chryzantémy,astry a seda :)
Ach jo,vždycky mám plány na barevné ladění a stejně je pak z toho bengál :laugh:
Mišpul, teď už je řada na Tobě. Všichni napjatě čekáme na podobný referát o osázení záhonu u garáže :P .
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:25 #275812

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Ách, ta časosběrná fotografická reportáž. Díky, díky. Dělá mi problémy představit si, co ty kytky udělají v průběhu roku. Tady je to moc pěkně vidět.
JJ trávy. Díky Květě, resp. jejím fotkám jsem nějaké pořídila už loni a je to radost!

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:36 #275815

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Květi, poklesla mně brada.... panebože, jak to, že tyto fotky vidím až teď? myslela jsem si, že je to nějaký záběr z AnglieB) , je to nááádhera, kdy si to všechno takhle sladila? kde jsem byla já, že jsem si toho nevšimla? :) doufám, že letos na své taky zamakám a ta malá bambule, kterou jsem si minulý léto "pořídila" mi nebude zabírat veškerý čas. Doufám, že nás pravidelně v jednotlivých měsících budeš aktuálně i fotografie informovat o proměnách svého záhonu... už se moc těším:kiss:

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:36 #275816

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Heleno, nejen trávy, tady je to vůbec nakažlivé..;)

Květo smekací smajlík!

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:42 #275819

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Květo, pěkná zahrada,na práci až dost velká, ale marně tam vyhlížím clematisy, až na jeden fialový. Nebo jsou zatím malé?:) :)

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 08:44 #275820

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Protože mám kliku a znám Květiny záhonky naživo, tak nechválím tuna, ale áchám na místě :)

Jinak jak znám Květu, tak hotové to rozhodně není, nastává čas na škatulata, páč ZZ a tak podobně...

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 10:01 #275822

• Miška
  • Platinum Boarder
amazonka01 napsal:
Jinak jak znám Květu, tak hotové to rozhodně není, nastává čas na škatulata, páč ZZ a tak podobně...

No jo, jenže tohle já už bych považovala za hotové :) .

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 17:50 #275827

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Mám dojem,když to vidím,že potřebuju víc modrých a lila květů a něco sytěji růžového.No,to bude sranda...:P
Dost se mi přesévá nějaká jednoletá milička(Eragrostis),tak ji sesadím do trsíků mezi trvalky,je taková vzdušná a určitě třeslici(Briza) a M.gracillimus a a a....:laugh:

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 18. led 2012 18:10 #275828

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Mišpul - mám v hlavě už od doby, kdy ji zde ukazovala Dresla z nějaké angl. zahrady kombinaci : sedum Matrona, Origanum laevigatum ‘Herrenhausen’ + Panicum virgatum ´Heiliger Hain´. Moc by se mi líbila na tvůj garážový ( samo, podle toho, jak se rozhodněš barevně.. ) To tvoje štětičkové pennisetum by k nim bylo také hezké..[/quote]
Květo,toho Origanum.L.asi mám plantáž po celé skalce(podle obrázku je toono,pak mám ještě dvě.Kříží se mezi sebou?Nevíš?),Pan.Virg.jdu objednat.
Garážový záhonek bude zatím bez tří růží,ty si teprve vyberu,až je uvidím naživo.
Stanwel Perp. na 99%,jednu z Duchesse de Montebello,Mrs John Laing,Fantin Latour,Ispahan nebo taky nějaké úplně jiné :laugh:
Bože,to jsou tak krásné starosti,já snad jara nedožiju:(
Ale už se to blíží!!!
Moderátoři: Eva L., Květa