Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cottage - vyrábíme zahradu

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 19:14 #275646

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Květo, skvěle napsáno ! Fotky nádherné. :up :up :up
Asi si to tvoje povídání vytisknu a budu ho mít jako průvodce při okukování tvé zahrady. Už teď zírám, co mi všechno při exkurzích uniklo.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 19:22 #275649

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Klobouk dolů,hlubokosklon!

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 19:24 #275650

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
uauuu :up Šla jsem se na to posílit, nalít si, otevřít druhé okno v pc, abych mohla průběžně dohledávat co neznám a po hlavě do studií Květiných latifundií!!!

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 19:28 #275651

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Květo díky, ten tvůj záhon je delší než má zahrada a široký jako 1/2 mé zahrady. Povedl se ti krásně anglicky, a ta hadice ladí barvou.
Ale já jsem to chtěla hlavně kvůli dceři, ta má neomezený prostor, vlastně ji ho omezují jen srny:laugh: , ale kolik lidí se ráno potká se srnou zvědavě nahlížející do domovních dveří?

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 19:38 #275653

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květo, krásně sladěno a báječný studijní materiál. Těším se na další díly. :woohoo:

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 21:28 #275656

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, jeste dalsi fota, prosim.Na tretim snimku dominuje Dr.Massad? A v pozadi agastache?
Taky si otevru dalsi okno jako VladkaB) B)

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 22:18 #275659

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Děkuji, děkuji.. f. jsou milosrdné :lol: , použila jsem ty z pozdnějšího období roku, ptž. kytky kvetoucí na jaře neměly šanci se slušněji předvést ( většinou nové ). A ďoura za WGGlory ( na nějakou růži ) není na f. vidět :lol: .
Zapoměla jsem uvést primule.

Evoi, - 2x ano. Jako další fotky tohodle místa ? nebo pokračování záhonu ?

Marto, nj :silly: ... já si ani neuvědomila, že jsem to "dotáhla do takové dokonalosti" že mi ladí ... i hadice :silly: :silly: :silly: ( muž mi tam koupil takovou tu kapací, černou, natáhl ji celým záhonem.. ech.. jsem poděkovala, co mám dělat, že :ohmy: )

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 22:42 #275662

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, treba tohodle mista a potom jeste pokracovani zahonu:up :up (te nenutim, ale bude to radost)

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 11. led 2012 23:31 #275663

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Další část záhonu jsem si soukromě nazvala Trhač zadélí
Je tam přerůžováno, růže jsou vysazeny po celé šířce až k plotu. Blbě se k zadním dostává.

Do plotu se vysemenila komule ( P ),
zadní trojspon : r - Cornelia + 'Queen of the Musk', ( + semenáčky lunaria rediviva - měsíčnice )
žirafí A Shropshire Lad
Misc. Afrika + 2x Ghana
r. Clair Matin , cl. Perle d´Azur, perovskia ( 3x ? )
----
Campanula lactiflora, Salvia sylvatica ( jen jako dočasná výplň ), pomněnky, Aster: Calliope ( nejvyšší, nejfialovější - P, je moc vysoká, půjde o okno doprava ) ,aster Coombe Fishacre - nejvíce růžová, aster frikartii Butzeman ( nejnižší ), vysemenělá Veronica longifolia + Verbena hastata modrá + růžová ( růžová koupená jako Rosea, modrá z Anglie, od Dresly. U nás se prodává Pink + Blue Spire, netuším, zda se od mých liší - asi ne. To je bezva kytka, kvete hrozně dlouho ).

r: 'Grace, 'Lady Emma Hamilton', Dr. Hermann Schulze-Delitzsch' ( asi bude moc vysoký, přerůstá ostatní )
3 x Eragrostis spectabilis ( sentiment, moje 1. tráva ze semínek )
r. Marie Curie
3 x festuca ( 1x festuca cinerea Golden Toupee - půjde pryč ), euphorbia Candy - osázení vpravo,

P1090535_2012-01-12.JPG

P1090636.JPG

P1090640.JPG

růže děleny Ceanothus x pallidus Marie Simon, 2x vohlodek r. So Pretty
osázení vlevo :
r. Hyde Hall, Brother Cadfael, Apricot Bells' ( P )
L´Aimant
hrachor jarní - Lathyrus vernus, cl. Arabella volně povlávající, 3 x buxus, čistec - stachys macrantha

P1100080_2012-01-12.JPG

P1090587.JPG

Pak mělo následovat takové oddělení záhonu/ barev, což moc nevyšlo - , Sanguisorba Stand up Comedian, Clematis heracleifolia + Agastache Black Adder - vyšší než měly. Budou přemístěny víc dozadu nebo jinam. Jinak agastache je úžasná, v červnu mi ji rozervaly kroupy, obrazila, kvetla - od června do zámrazu. Veliká:up :up
+ 1 phloxová záměna

P1090588.JPG

pro př. rok chci trochu zesvětlit. Ale teda nevím zatím jak, co tam vysadit. Brikule tam dělala také verbena hastata, vyseměněla v popředí ( potřebovala jsem ji pro mláďata )
Poslední úprava: 12. led 2012 00:17 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, hana.johana, helena, Kachnishte, Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 12. led 2012 00:33 #275665

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Květo,
mám tu čest ti jako první vyseknout poklonu za druhý díl tvého seriálu! Úplná Gertrud Jekyll! Jsem ohromena a shledávám, že mé něco přes metr široké/hluboké záhony mají značné rezervy, nejen co se rozměrů týče. Zcela jistě budu rozšiřovat a to i proto, že mám růže napíchané moc nahusto. 4m si dovolit nemůžu, ale takové 2m ano. A Dresla stále říká, že trávník v našich klimatických podmínkách je spíš k vzteku, ne? :silly:
Moderátoři: Eva L., Květa