Další část záhonu jsem si soukromě nazvala
Trhač zadélí
Je tam přerůžováno, růže jsou vysazeny po celé šířce až k plotu. Blbě se k zadním dostává.
Do plotu se vysemenila komule ( P ),
zadní trojspon : r - Cornelia + 'Queen of the Musk', ( + semenáčky lunaria rediviva - měsíčnice )
žirafí A Shropshire Lad
Misc. Afrika + 2x Ghana
r. Clair Matin , cl. Perle d´Azur, perovskia ( 3x ? )
----
Campanula lactiflora, Salvia sylvatica ( jen jako dočasná výplň ), pomněnky, Aster: Calliope ( nejvyšší, nejfialovější - P, je moc vysoká, půjde o okno doprava ) ,aster Coombe Fishacre - nejvíce růžová, aster frikartii Butzeman ( nejnižší ), vysemenělá Veronica longifolia + Verbena hastata modrá + růžová ( růžová koupená jako Rosea, modrá z Anglie, od Dresly. U nás se prodává Pink + Blue Spire, netuším, zda se od mých liší - asi ne. To je bezva kytka, kvete hrozně dlouho ).
r: 'Grace, 'Lady Emma Hamilton', Dr. Hermann Schulze-Delitzsch' ( asi bude moc vysoký, přerůstá ostatní )
3 x Eragrostis spectabilis ( sentiment, moje 1. tráva ze semínek )
r. Marie Curie
3 x festuca ( 1x festuca cinerea Golden Toupee - půjde pryč ), euphorbia Candy - osázení vpravo,
růže děleny Ceanothus x pallidus Marie Simon, 2x vohlodek r. So Pretty
osázení vlevo :
r. Hyde Hall, Brother Cadfael, Apricot Bells' ( P )
L´Aimant
hrachor jarní - Lathyrus vernus, cl. Arabella volně povlávající, 3 x buxus, čistec - stachys macrantha
Pak mělo následovat takové oddělení záhonu/ barev, což moc nevyšlo - , Sanguisorba Stand up Comedian, Clematis heracleifolia + Agastache Black Adder - vyšší než měly. Budou přemístěny víc dozadu nebo jinam. Jinak agastache je úžasná, v červnu mi ji rozervaly kroupy, obrazila, kvetla - od června do zámrazu. Veliká

+ 1 phloxová záměna
pro př. rok chci trochu zesvětlit. Ale teda nevím zatím jak, co tam vysadit. Brikule tam dělala také verbena hastata, vyseměněla v popředí ( potřebovala jsem ji pro mláďata )