Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2011-2012

Re: Zima 2011-2012 02. kvě 2012 09:48 #278498

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Další ztráta.Vzrostlá (cca desetiletá) bílá komule obráží JEDINÝM,neduživým,zeleným puntíkem u paty kmene.Všechny větve se zlomí,jen to praskne,naprosto suché.Letos motýlí reje nebudou :(
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2011-2012 02. kvě 2012 10:21 #278499

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Tak děvčata, díky za podporu Souv.de la M. pustil od báze pupenec! Uf... Takže příští rok zanechám drsných keců a budu ho motat do chvojí, prdelku mojí rozmazlenou :blush:

Takže, když to tak shrnu, tak mi přežilo vše kromě 2 fuchsií a 1 rozmarýnu, ale to už jinde jsme, to už je jiná pohádka :D
Poslední úprava: 02. kvě 2012 10:22 od Kachnishte.

Re: Zima 2011-2012 02. kvě 2012 10:25 #278500

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Ale budou reje motýlí, u mne komule začínají od paty každoročně a vyrostou minimálně do metru a půl. A od té paty vyjedou ještě další, věř mi :woohoo:

Květo, dík, ale už přestávám doufat - je to buď Colette nebo Leander - v paměti díra, cedulky v háji, fotky moc zblízka - nepoznám to z nich :down mám je z obou stran c. durandii.....štvalo by mě to stejně, ať je to ta nebo ona :(
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Zima 2011-2012 03. kvě 2012 09:49 #278530

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
vydrik napsal:
Tchoriku, stalo se mi co tobe, krasne me rasil Albrecht Durer Rose a najednou to kompletne uschlo, ach jo. mozna to bylo mraziky co tu byli kolem 4 pod nulou. Ale New Dawn je dost odolna, pokud by se mi ji podarilo namnozit, mohla bych ti ji pak dat.

Vydriku, diky za nabidku. Nastesti je New Dawn ziva, rasi odspodu - tedy alespon rasila, kdyz jsem na ni koukala minuly tyden. Jen nebude kvest pres plot, byla uz krasne pres ten plot prerostla a prehozena, vypadalo to moc hezky. No neda se nic delat. Stejne tak Westerland rasi od zeme, ale aspon neco. Byl jim uz porostly oblouk nad vratky mezi nami a svagrem, tak zase nic. Ale uz je videt, ze mi u nej rasi i ten loni zasazeny klemik (myslim, ze je to Hugley hybrid), tak jsem zvedava, co to provede a jak to bude vypadat... :whistle:

Re: Zima 2011-2012 04. kvě 2012 19:40 #278560

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Dozvuky zimy ještě nyní. L.D. Braithwaite, o které jsem si myslela, že mrazy přestála bez problémů, možná přijdu. Musela jsem ji výrazně krátit (mrazové skvrny, divná barva nových lístečků), a teď vůbec neraší a zasychají jí pupeny, zřejmě "neskousne" vysoké teploty.
A uschla (ač zalévaná) či upekla se lehce narašená, na podzim sázená De Meaux.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Zima 2011-2012 05. kvě 2012 08:04 #278566

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Taky ještě dostřihávám. Crown princess Margaretta původně měla narašeno v cca třičtvrtě metru, kvůli rozkošatění keře jsem jí střihla cca na 40cm, čímž jsem ustřihla ty horní pupeny. Rašit ale začala skoro až od spodu a těch horních 40cm postupně buď hnědne nebo sesychá kůže.
Půl metru od ní mám Pat Austin a to je jediná růže, která teď vypadá, jak by měly růže touhle dobou vypadat. Dobře raší růže, které jsem stříhala víc, než by bylo nutné - Ballerina, Queen of Sweden. Hodně růží jse přesazovala, ty mají zpoždění.

Dále Martina - jednou kvetoucí drobnokvětý rambler - původně rašila i na hnědých větvích - na těch, co jsou více jak rok staré, na těch raší dál, na těch loňských pupeny postupně zasychají a budu je brát až u země. Jinak od země rašej mohutné pruty - ty ale letos nepokvetou.

A stromková Leonardo da Vinci - mám jí cca 8-9 let, letos prvně jsem jí balila do textilky. Původně vyrašila, pak začala usychat kůže, a i přes zakrytí bílou textilkou zcela uschla. Střihla jsem až k roubům, ale obávám se, že to nebude nic platné. Podnož vypadá O.K. vedle stojící stromková The Fairy je na tom lépe (taky byla zabalená), ale rašící lístky jsou světlejší, než by bylo zdrávo, tak uvidíme. Stromková Dorothy Perkins - byla zcela bez zakrytí - původní cca metrové výhony jsem musela zkrátit na cca 40cm, ale je O.K.

Pokud to LdV nerozchodí, bude to letošní jediná růže, o kterou jsem přišla - ten zbytek postupně raší, ale žádná krása to letos nebude :( .

Krom růží jsem přišla o :
všechny kniphofie
žlutý eremurus - rostl vedle těch kniphofií - na jaře vyrašil, ale jak jsem střihla ty kniphofie, asi se mu ty špičky popálily od sluníčka, protože zčernaly a upadly (myslím, že nezmrzly, protože druhý eremurus je O.K.)
gerania Rozzane a Patricie
clematisy . Dr. Ruppel, Multi Blue
všechny echinacey - za to ale nejspíš můžou slimáci - budu si muset zvyknot :angry:
několik levandulí
o svatolíně a gaurách ani nemluvě - poslední roky pouze jako letníčky
několik poměnkovců - některé jsem vloni množila dělením, vypadaly že se povedlo, ale po zimě je po nich (dtto několik vloni množených škornic)

Dále ještě doufám, že se zvetí stará perovskie, té by mi bylo líto, byla už obrovská a pořád vyhlížím vysoké sasanky a komuli - furt nic :unsure:
Následující uživatel poděkoval: vydrik, Evka

Re: Zima 2011-2012 05. kvě 2012 16:54 #278577

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
tak vypadá moje dlouhověká komule, ale ona se zase sebere

IMG_2349R.jpg

Re: Zima 2011-2012 05. kvě 2012 18:21 #278579

• vydrik
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Holky, jano a fanynko, uprimnou soustrast, ja ted zjistuju, ze vykopu ibisek, skalnik, pelynek memhodne mrzi, ah jo:(

Re: Zima 2011-2012 05. kvě 2012 18:37 #278580

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Fanynko,moje komule má(proti tvému huňáči) pořád ten jeden 2mm zelený puntík u paty a víc aniťuk.Bojim,bojim.
JanoV.hned jsem se běžela podívat na skalku,co dělá můj jediný eremurus(úplně mi vypadlo,že ho mám),tak po něm není vidu, nevystrčil ani tu špičku.A vůbec spousta cibulovin přišla pryč,včetně takových nezmarů,jako jsou sněženky.
Sasanka Pamina už je v kontejneru,včetně aplégrů.A to jsem ji chtěla letos dělit,byl to obr trs,dokolakol tak 12 malých.
A taky jsem včera ještě dělala střihové úpravy na Pilgrimovi,Pastelle a Eden Rose.

Re: Zima 2011-2012 06. kvě 2012 17:25 #278592

• tchorik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 83
No vida, to mi taky pripomnelo - kniphofie obe v coudu - jedna velka, jedna mala, eremurus vypadal na jare, ze vyrasi, pak jsem zjisitla, ze to uhnilo :angry: Dnes jsem zjistila, ze u ruze Woburn abbey, kterou jsem uz odepsala neco ze zeme leze, otazka je, jestli je to podnoz nebo nee.
Moderátoři: Eva L., Květa