Jano V. reakce i na vedle ( nákupy ) zvyšování cen kytek.
Byla jsem taky nakupovat, ve školce. Musím říct, že mě ani moc nebavilo školkou procházet, dost tristní pohled.
- všechny Rozeanne suché, dtto škornice ( moje všechny žlutě kvetoucí jsou chůďata též ), hodně suchých trav.
- majitelka říkala, že poprvé si myslela, že to po zimě neustojí, kytky vyhozené na kompost... ani nemůžu napsat za kolik.
- ceny nezvyšovala ( kromě + 4 % DPH nárůstu ), ale zřejmě měli ztráty i maloprodejci. A nějak se "zahojit" musí.
načala jsem sepisování seznamu ztrát po letošní zimě, skončila jsem u H a vztekle tabulku zavřela. Hrozné.
Nejvíc mě sejří, že v podstatě vše, co jsem sázela na podzim, nepřežilo. A to se jednalo o naprosto bezproblémové kytky, odolné, narostlé.. možná že největší díl viny ( páč už hledám příčinu kdekoliv, v čemkoliv ) měl ten týden kdy sníh odtál, ale zem byla promrzlá a voda se neměla kam vsáknout. Následně pak zmrzla. Ze zahrady bylo ledové jezero. Páč aby umrzly i bledule..
k růžím - no, asi jsem šílenec. Před cca 14 dny jsem tu psala, jak jsem vyndávala Well-Being, že je po něm. Měl puk, tak jsem ho zasadila zpět.
Ehm, no, už byl zase venku. Nakonec jsem se rozhodla, že tam, kde byl, není to pravé ořechové a opětně jsem ho vyryla. Za těch 14 dnů se stav nijak moc nezměnil ( nezvětšil ) , jen puky jsou dva. Pouští kořínky.. tentokrát jsem ho i vyfotila ( blbě, byl už večer, blesk ) - doufám, že neraší podnož.. co ?
...takže s vyrýváním ještě čekám.
a ještě jedna fotka -
ehm, a tady je vyfocený ( vlevo ), když na jaře 2010 ( !

) přišel. Kořeny ( pávák ) jsou menší - a to jsem nepřervala.. než po dodání