Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2011-2012

Re: Zima 2011-2012 06. kvě 2012 18:36 #278599

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Zatím jsem vyhodila 1 levanduli a 1 růži v zahradě, před domem je to větší hrůza - na tu se vrhnu zítra, počítám, že tam sešlo asi 8 růží (všechno čajovky). Hanka
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2011-2012 08. kvě 2012 20:26 #278664

• vydrik
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Tak jsem dnes vykopala uplne hnedy Eden Rose, fakt hnedy a on mel dole belounke tri korinky, byl cerstve koupeny na podzim, tak jsem blba, nevim, kdyz jsem ho dala zpatky a zalila stimulatorem zda mu jeste pomuzu, mam pocit, ze uz jsemto zkazila, provedli jste nekdy neco podobneho?

Re: Zima 2011-2012 08. kvě 2012 21:43 #278671

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano V. reakce i na vedle ( nákupy ) zvyšování cen kytek.
Byla jsem taky nakupovat, ve školce. Musím říct, že mě ani moc nebavilo školkou procházet, dost tristní pohled.
- všechny Rozeanne suché, dtto škornice ( moje všechny žlutě kvetoucí jsou chůďata též ), hodně suchých trav.
- majitelka říkala, že poprvé si myslela, že to po zimě neustojí, kytky vyhozené na kompost... ani nemůžu napsat za kolik.
- ceny nezvyšovala ( kromě + 4 % DPH nárůstu ), ale zřejmě měli ztráty i maloprodejci. A nějak se "zahojit" musí.

načala jsem sepisování seznamu ztrát po letošní zimě, skončila jsem u H a vztekle tabulku zavřela. Hrozné.
Nejvíc mě sejří, že v podstatě vše, co jsem sázela na podzim, nepřežilo. A to se jednalo o naprosto bezproblémové kytky, odolné, narostlé.. možná že největší díl viny ( páč už hledám příčinu kdekoliv, v čemkoliv ) měl ten týden kdy sníh odtál, ale zem byla promrzlá a voda se neměla kam vsáknout. Následně pak zmrzla. Ze zahrady bylo ledové jezero. Páč aby umrzly i bledule..:blink: :blink:

k růžím - no, asi jsem šílenec. Před cca 14 dny jsem tu psala, jak jsem vyndávala Well-Being, že je po něm. Měl puk, tak jsem ho zasadila zpět.
Ehm, no, už byl zase venku. Nakonec jsem se rozhodla, že tam, kde byl, není to pravé ořechové a opětně jsem ho vyryla. Za těch 14 dnů se stav nijak moc nezměnil ( nezvětšil ) , jen puky jsou dva. Pouští kořínky.. tentokrát jsem ho i vyfotila ( blbě, byl už večer, blesk ) - doufám, že neraší podnož.. co ?

P1100761.JPG

P1100760.JPG

...takže s vyrýváním ještě čekám.
a ještě jedna fotka -

P1100759.JPG

ehm, a tady je vyfocený ( vlevo ), když na jaře 2010 ( ! :angry: ) přišel. Kořeny ( pávák ) jsou menší - a to jsem nepřervala.. než po dodání

P1060164.JPG
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Zima 2011-2012 08. kvě 2012 21:57 #278674

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,nic moc,viď.Ty jsi dobrá,něco z toho vypipláš ...jenom ...taky by mě zajímalo,jestli neraší jen podnož...nepoznám to,ale bojím se,že jo.

Re: Zima 2011-2012 08. kvě 2012 22:01 #278676

• jana H
  • Platinum Boarder
vydrik napsal:
Tak jsem dnes vykopala uplne hnedy Eden Rose, fakt hnedy a on mel dole belounke tri korinky, byl cerstve koupeny na podzim, tak jsem blba, nevim, kdyz jsem ho dala zpatky a zalila stimulatorem zda mu jeste pomuzu, mam pocit, ze uz jsemto zkazila, provedli jste nekdy neco podobneho?

Vydříku,taky se mi to stalo,utěšovala jsem se tím,že přesazením se rostlina povzbudí v růstu :cheer: a vyšlo to,neboj se.

Re: Zima 2011-2012 08. kvě 2012 22:08 #278678

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jana H napsal:
Květo,nic moc,viď.Ty jsi dobrá,něco z toho vypipláš ...jenom ...taky by mě zajímalo,jestli neraší jen podnož...nepoznám to,ale bojím se,že jo.

kurňa, to by mě krkalo.. kolikrát já už pro něj kopala jámu :silly: ... zase, vyrýt ho v tom mám už praxi. V životě jsem neměla tolikrát jednu růži venku. :lol:

Re: Zima 2011-2012 08. kvě 2012 22:21 #278683

• jana H
  • Platinum Boarder
No,Květi,já si nakonec řeknu,že to byl zdravý pohyb na vzduchu a nezlobím se na sebe :cheer:

Ještě k těm ztrátám,úplně s tebou souhlasím,to zamrzlé jezero na zahradě asi udělalo největší škody,nejvíc lituju,že mi to zničilo asi 30 cibulí lilium candidum...jiné vysvětlení pro to nemám,půda je jinak propustná,byly sázené v srpnu,namořené,trochu staré omítky do půdy,pohádka před spaním ...a na jaře pusto,prázdno :sick:

Re: Zima 2011-2012 09. kvě 2012 08:38 #278693

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květa napsal:
načala jsem sepisování seznamu ztrát po letošní zimě, skončila jsem u H a vztekle tabulku zavřela. Hrozné.
Nejvíc mě sejří, že v podstatě vše, co jsem sázela na podzim, nepřežilo. A to se jednalo o naprosto bezproblémové kytky, odolné, narostlé.. možná že největší díl viny ( páč už hledám příčinu kdekoliv, v čemkoliv ) měl ten týden kdy sníh odtál, ale zem byla promrzlá a voda se neměla kam vsáknout. Následně pak zmrzla. Ze zahrady bylo ledové jezero. Páč aby umrzly i bledule..:blink: :blink:
Květo, to se mi jeví jako zvláštní druh masochismu. Já raději nesepisuju, nesčítám, míň to bolí...
Taky u nás bylo ledové jezero. Tomu přičítám největší ztráty v trvalkách, které všude popisují jako mrazuvzdorné. Gerania, brunnery, ty mne štvou nejvíc. Proto, že je nemužu jen tak odskočit koupit. A věřili byste, že když se vypravím k Ofousovi, nepodívám se na internet, že má v pondělí zavřeno?!!! :sick: :sick: :sick: :evil:

Re: Zima 2011-2012 09. kvě 2012 13:39 #278701

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Tak zamrzlé jezero se u mě nekonalo, jsme ve svahu, ale přišla jsem jak o cibule lilií candidum, tak o lilie regale album. A z narcisů mám cca čtvrtinu. Z osmi podzimních aster braných na podzim od Dresly přežila jediná. Azaela japonica "Anouk" taky fuč. A co mě moc mrzí - Pennisetum orientale "Tall Tails", ten byl loni překrásný a hezky začal odnožovat. :(

Re: Zima 2011-2012 09. kvě 2012 19:24 #278708

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
mam (mala som) dva ibisky vedla seba - nejaky biely a bieloruzovy - hamabo. Hamabo je uplne suchy, pricom ked som ho na zac. jari strihala, bol pekne zivy. biely je uplne ok. stve ma to, lebo biely dost zivoril, hamabo bol vyrazne krajsi....co ma ale dost sokuje, ze mi prezil ceanothus th. repens.
bol cely cas pod snehom, rasi uplne "od spodu", ale zije :up
Moderátoři: Eva L., Květa