To mám radost, kolik inspirace se nám tady sešlo! Pro můj osluněný záhon jsem z tipů zatím vybrala mochnu husí, možná zkusím i mochnu jarní - ta by asi na jaře vynikla víc (pro plevely mám prostě slabost - mimochodem, i-časopis Botany mochnu husí pro letošek zařadil do soutěže o rostlinu roku 2010 - už jste hlasovali?
botany.cz/cs/rostlina-roku-2010/
Dreslo, pokryvné kakosty a škornici už mám na jarním seznamu, ale připadá mi, že je to podsadba vhodná spíš pod keře a stromy, u trvalek mi přijdou použitelné spíš jako předsadba - nebo máš jinou zkušenost? V záhoně, který teď zrovna řeším, mám vysoké trvalky a růže dost nahusto a samé takové vitální druhy, všechno se to prorůstá navzájem - v létě to udělá takovou barevnou džungli - myslíš, že by třeba takové kakosty měly šanci vrostlé řekněme mezi floxy a rudbekie? Původně jsem měla v plánu dát zjara na okraj záhonu kakost krvavý, ale kdyby mi nějaký chtěl prorůst i dovnitř, vůbec bych se nezlobila. A když používáš břečťan a barvínek, dáváš ho jako jednolitý pokryv pod dřeviny, nebo mezi ním má šanci růst i něco dalšího bylinného - pokud ano, tak co?