Jo jo, svazenka je prima kytička - taky si ji nechávám vysemenit mezi trvalkami. Na podsadbu ale moc použitelná není, na to je moc vzrůstná - má tendenci utlačovat všechno okolo. Loni jsem si ji dala mezi keříčky fazolí, že je jako pěkně obleze a namulčuje, a nakonec se fazolky úplně ztratily ve fialovém houští. Vypadalo to ale pěkně a nějaké lusky nakonec taky byly
Dreslo, tady je kopie toho, co píšou Pelcovi ve své nabídce (mají ji mezi botanickými):
R.x centifolia fial. Asie M. 1,5 f. velké plné květy, voní, temně fialová
až na to, že u mě květy nejsou velké ale spíš střední a temné zrovna taky moc nejsou (rozhodně mám ještě temnější, ale tu si na tebe chystám na léto - další kořist ze sousedství), centifolia to jistě bude, je chlupatá až běda, ale oproti těm dalším třem, co mám, mi přijde míň robustní.
Jinak z navrhovaných těžko říct, na každé mi něco nesedí. Podle fotek mi přijde, že u těch tmavofialových jsou snad největší rozdíly ve vybarvení - skoro to vypadá, že co zahrada, to úplně jiná růže. Pokud v létě budeš zase pořádat den otevřených dveří, mohla bych se stavit s rozkvetlou větvičkou?