AlenoK, tuhle radu neznám

. Budu pamatovat, má to logiku.
Já zas znám, že tmavé barvy mají být na slunci a světlé ve stínu. Jenže zrovna u růží se to nedá aplikovat, páč většina těch tmavých se na slunci pálí.
Hanko, Darcey B. mám prvním rokem, nestřihla jsem po prvním květu, má teď asi 1,5m. Ale loni jsem jí chodila celou sezonu okukovat do zahradnictví v Lotouši, kde mají udělanou ukázkovou výsadbu z austinek a koncem sezony už byly D.B. vyšší než já ( 1,6m). Proto jsem jí šoupla dozadu , před ní jsou růže nižšího vzrůstu.
Barevně by samozřejmě byla tmavá růže uprostřed efektní, ale ve vedrech asi popálená. Také by to šlo řadit od červené ( u jabloně), přes oranžovou ( pasovala by mi k D.B asi lépe než čistě žlutá) po bílou a ve spodní řadě to třeba vzít obráceně ( a vybrat nějakou odolnější červenou na slunce) nebo na přeskáčku.
Ale tou D.B. si nejsem jistá. Jestli je paní "nepolíbená", tak bych asi radši vybírala z tantauovek a kordesek, přijdou mi takové jistější. Mám dojem, že pro "amatéra" by Austinky mohly být zklamáním. Nebo Meilandovky, co třeba Red LdV?
Možná bych se asi nejdřív soustředila na výběr té jedné červené, zbytek se už k tomu vybere, podle odstínu červené, kterou bude mít.