Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 24. zář 2015 20:35 #300952

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květa napsal:
Domaine de Charance - to je růže, u které mi rozum nebere politiku šlechtitelských domů. Guillot ji již v sortimentu nenabízí. Přičemž - ona je naprosto zdravá, učesaná. Květy nepřetržitě celou sezonu ( nekecám ). Obrovskou výdrž, voní, tolerují horko i déšť. To mi hlava FAKT nebere.

Letos - v těch parnech - měly květy meruňkové srdce, poprvé.
Tak to by stálo za to ji dát Dresle k namnožení, bylo by škoda ji nemít možnost sehnat.
Květa napsal:
Poslední zastavení - Marie- Luise Drevon.

Toto je první flor. Nyní má 150/160 cm. Kvete velmi dlouho. Ona po sestřižení udělá 4 - 5 nových silných výhonů na každém stonku, kromě nich ještě ( tak mimochodem, neplánovaně :laugh: ) vyhodí odněkud zdola další silnou boční větev, která pak kvete později vůči ostatním.
Silně voní. Klasická růžová vůně.

Koupím prosím napřesrok žízeček.. :) Sháním něco místo Astronomie, která mi kupodivu dost klempíruje.
Poslední úprava: 24. zář 2015 20:35 od varouch.

Růžové kombinace 24. zář 2015 20:49 #300953

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Květo máš je nádherné, ale ta Marie Luise Drevon, ta je :)

Růžové kombinace 24. zář 2015 21:23 #300957

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Astronomia x M.L.Drevon
Nemám ji vyzkoušenou na těžký mráz, podotýkám. Je u mne teprve třetí zimu, krátkodobě ( cca 2 hod. ) přežila -19.st ( zima po vysazení ).
Zimu rok předtím ( krutozima ) mi dvě Massadovy růže vymrzly.

Mám ji raději než Astronomii, musím říct.
M.L.Drevon x Astronomia
voní x ne
květ 3 dny x 1 den
tyčinky běžné x červené, po odkvětu mrkací panenka
matné x lesklé
150 x 110

Nejvíc se mi na M.L.Drevon ( což není z fotky moc vidět, páč jsem ji fotila zeshora ) líbí to, že květy jsou poměrně vysoko nad listím. Gracieznost, volnost proti Astr. Ta u mne má květy ( někdy i )v listí.

Od obou růží si loni Dresla očka brala. Pro letošek jsou vzniklí očkovanci( předpokládám ) vykoupení, kolik ( zda ) je očkla pro př. podzim - netuším.

Edit : M.L.Drevon je dostupná u Filů, ale bude na multifloře, / předpoklad 90 % /. Moje je na Laxe, dovoz z Fr. Na této podnoži ale pro letošek v nabídce není.
Poslední úprava: 25. zář 2015 01:48 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, J.A.P.N

Růžové kombinace 26. lis 2015 11:13 #301825

• Květa
  • Moderator
Ještě dodám k srovnání Astronomie x M.L.Drevon

Astronomii pěstuju od roku 2009, přežila u mne -25 st. + krutozimu. Potíže s namrznutím vyrovná, zregeneruje. Nejhorší stav byl po krutozimě. Pokud jsou mrazy nad 20 st., po zimě jde k zemi, podobně jako ostatní růže.

Přesto, že květy ve srovnávačce vypadají dost podobně, vzhledově se jedná o dost rozdílné růže.

Astronomia je taková učísnutější. Kvete 2x/rok.

M.L.Drevon je daleko živější. I habitem. Kvete více a déle než Astronomia ( několik vln ), květy jsou zvlněné, čajový šálek. U Astronomie jsou ploché.

habitus Astronomie neukážu, na f. není vidět.

Marie - Louise Drevon

DSC04648_2015-11-26.jpg

Astronomia
P1170669.jpg

P1170671_2015-11-26.jpg
Poslední úprava: 26. lis 2015 11:22 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Evka, Kika, Jarka, Marijka, Jikra, alenak

Růžové kombinace 26. lis 2015 13:30 #301829

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Astronomia letos vykvetla i potřetí .. teď ji skřísly -2 st , ale kdoví jesli se ještě příští týden - kdy má být oteplení - nepředvede . je u mně v břehu mezi kamením a jede dobře .. fotka je dnešní - pochopitelně už nemá moc listí -

DSCN5834.jpg
Poslední úprava: 26. lis 2015 13:31 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: sany, Evka, Marijka, Jikra, Ajka

Růžové kombinace 27. lis 2015 10:35 #301833

• Květa
  • Moderator
Kájo, :woohoo: , koukám oč delší je u tebe sezona než u mne.

Růžové kombinace 27. lis 2015 11:11 #301836

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jsme výše , tak tu moc nemrzlo . dnes vyhodím kytici růží ,co mám týden v teple .druhá je na chodbě - tam je chladno , tak je ještě perfektní . teď bylo dva dny 1-2 pod nulou , ale jinak bylo asi jeden , dva nad . takže nezmrzly poupata.
DSCN5804.jpg

DSCN5824.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jarka, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak

Růžové kombinace 12. led 2016 21:46 #302224

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ahoj. Mám v plánu dost divokou kombinaci - GdF do pozadí, dopředu z jedné Lady Emmu Hamilton. Chci GdF předsadit z druhé strany nějakou růží do fialova. Chtěla jsem Old Port, ale tu neseženu. Tak uvažuju o Johann Wolfgang Von Goethe rose, o její barvě ale nemám úplně představu. (V záhoně budou o kus dál i Rosarium Uetersen s fialovým klematisem a Midsummersnow. Na druhém chvostu Tess of the d Urbervilles s Artemis. Mezi tím zeleň a fialové a modré trvalky a traviny). Zbláznila jsem se naprosto nebo ty tři by mohly vytvořit spolu pěkné seskupení? Díky moc.

Růžové kombinace 12. čec 2016 21:53 #311359

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Dotaz ne na souboj, ale spojení. Uetersener Klosterrose a Nahéma. UK jsem přihodila do objednávky u Pelců jako doplnění - aby poštovné nebylo dražší než růže. Teď u Starkla jsem potkala kvetoucí Nahému, ta vůně mě omámila a cena rovněž. Ale měli tam i UK, krásné, zdravě se tvářící, tak jsem ji vzala taky. Teď zvažuju, jestli by to šlo dát je k sobě. Nebo mám dát k sobě dvě UK? Jak daleko od sebe vysadit, aby udělaly jeden hezký keř?
Jako za 49 a 69 je můžu i někomu věnovat darem, když by to u nás nešlo, není to stres pod značkou musím něco vymyslet za každou cenu. U toho Starkla mě cenami a stavem rostlin zaskočili, jako nakoupila bych toho víc, být na to připravená (jela jsem tam jen na čumendu).
Další dotaz - hodí se Leonardo da Vinci ke klasické světle růžové The Fairy?

Růžové kombinace 12. čec 2016 22:49 #311363

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Já se přiznám, že jsem LdV dvakrát přesazovala, furt jsem okolo něj chodila a nějak se s ním nemohla popasovat, je teď na okraji záhonu, před ním je trávník, byla to ale fuška :laugh: , už jsem spokojená.. jo zatím :laugh: :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa