Jana V. napsal:
Iviku, to není špatný námět do diskuse ( ale ne do téhle

). Barevné vnímání má každý jiné a navíc, co vypadá dobře v reálu, může vypadat na fotce divně, ale to nezmanená, že je třeba to zatracovat, pokud nám to dělá radost.
Koukala jsem 1.1. ma přenos koncetru z Vídeňské státní opery ( zní to hrozně, ale v tu chvíli nic jiného nedávali a pak jsem se chytla na dlouhé záběry na květinovou výzdobu

, která byla opulentní a úžasná / hudba taky nebyla k zahození, ale cíleně bych si to asi nepustila/).
Mnoho těch aranží se tak zcela nedrželo klasického barevného ladění dle barevného kruhu, přesto byly dokonalé

a navíc působily velmi svěže ( a nikoliv zmateně)
Občas mi to klasické barevné ladění přijde kapku fádní a tak si zkouším v různých záhonech experimentovat, ale většinou to nefotím ( a pokud ano, fotky sem ze zbabělosti nedávám

). Stačí mi můj dobrý pocit z těch barev a v tom si myslím, že každý může experimentovat po svém, protože v tom má každý absolutní svobodu

. Ale jak jsem zmínila, není to do této diskuse, takže pokud by si o tom chěl kdokoliv podebatovat víc, najdeme nějakou lepší diskusi

.
Přetahuji sem můj příspěvek z jiné diskuse. Možná, že v tohle ponurém čase budete mít chuť si se mnou o tom podiskutovat.
Vím, že řada z členů fóra je jasně vyhraněná a ujeté barevné kombinace nejsou nic pro ně. Ale možná nejsem sama, kdo si doma s barvami pokusničí. Chtěla bych sebe i je povzbudit k experimentování, protože si myslím, že je to tvůrčí činnost, která je alespoň pro mě velmi radostná a obohacující. Ono totiž asi není žádný problém vzít fotku ( něčí nebo z časopisu), zasázet to stejně a vědět, že to bude vypadat dobře. Je to sázka na jistotu

. Ale to by pak všechny zahrady vypadaly jak přes kopírák. Myslím, že trocha vlastní invence se cení víc, ikdyž se to nemusí povést hned napoprvé.
Ostatní, kteří mají barevné ladění nastaveno jinak proto prosím, aby kritizovali umírněně, jinak zřejmě diskuse skončí dřív než začne.
Ráda bych uvedla pár příkladů, které nejsou úplně konvenční, ale mně se líbí:
alcearosa napsal:
Řádivá kombinace Arabie a pokryvné růže Lipstick
Tohle je třeba kombinace, která se mi líbí, jen by se mi víc líbilo, kdyby Lipstick byla malinko méně růžová ( což může dělat foťák, světlo apod. a ve skutečnosti to může vypadat skvěle)
Genovesa napsal:
HonzaPM napsal:
Kombinace ´Munstead Wood´, ´Lady Emma Hamilton´ a ´Port Sunlight´
nejen božsky voní, ale hlavně se mi teda moc povedla. Se pochválím, že.
Vlevo pak navazuje ´Colette´ a ´Young Lycidas´.
Honzo, to je fakt nádhera, tohle já můžu. Před časem jsem tu někde dávala svoji LEH s Cardinal Hume, křioví jim dělá GdF. Taky se musím pochválit, líbí se mi to moc moc!

Tohle je třeba přesně to, co se mi líbí

Zkusím pohrabat ve vlastním archivu.