Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 12. čec 2016 23:00 #311364

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Koupila jsem si ho víceméně z legrace - jakože tu asi není nikdo, kdo ho nemá nebo neměl, jak jsem zatím vyčetla z diskuzí. Udělala jsem si radost za padesátikorunu. A teď uvažuju, co s ním a kam s ním. Jedna z možností dat ho s The Fairy k poklonce v polích. Tak jestli by to barevně šlo.

Růžové kombinace 12. čec 2016 23:22 #311367

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
LdV je krásná růže, no ta barva,tlumila jsem to čistcem a dala vedle něj na okraj Hedi Grimm bílou drobnokvětou řůžičku,

Růžové kombinace 13. čec 2016 08:31 #311372

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Moje LdV je dost na slunci, ta výrazná barva mu nezůstává dlouho, trošku vybledává. Mám ho ve společnosti PAoK a Balleiny. Ačkoliv se to nezdá, je to barevně takové hrodně celistvé. Klidně by to sneslo nějako tmavší sousedku, ale nechci se v tom záhonu vrtat, když je to jinak dobré. Kontrast tak nakonec zajišťují semenáče salvia Caradonna a tmavý chrastavec.
Myslím, že LdV a The Fairy bude taky moc jednolitá ( ikdyž u mě The Fairy světlala skoro až do bíla, stejně jako Ballerina), přidála bych něco tmavšího výrazného, něco jako Red Fairy nebo Angelu ( myslím jako barvu, ne zrovna přesně tyhle dvě).

Růžové kombinace 13. čec 2016 11:11 #311385

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Oživím a přesunu sem Bradhal a její kombinování se Souboje růží...

Jen při jednom dodám, když už jdu kolem - Nahéma je potomkem austinovy Heritage.
Krom krásné vůně po ní ale zdědila typické nectnosti, jak už to tak u dětí bývá.
1. květy nemají rády déšť
2. je to velká teplomilka, v chladných oblastech nemá smysl ji pěstovat,
v teplých si žádá ideálně kamennou zeď do L a vysadit do rohu - pak je pěkná (a velká)
3. Heritage je kámoš s mnoha chorobami (rez a tak dále, nejen Vlaďka by mohla vyprávět)
4. opora nutná
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Růžové kombinace 13. čec 2016 13:48 #311398

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
S tou Nahémou jsi mě nepotěšil, ale zase vím, komu ji dám. Mají menší, stěnami uzavřený dvůr s odpoledním sluncem, je to 250mnm a ta zeď v rohu je natřená na žluto. Kdysi dávno tam rostlo víno Bago, pak mnoho let nějaká červená Santana nebo Sympatie, teď mnoho let už jenom maliny. Přihodím k tomu nějakou trvalku na holé nohy a mohlo by jim to tam slušet.

Růžové kombinace 13. čec 2016 21:06 #311419

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Nahema , je krásná růže ale strašně trpí na rez

Růžové kombinace 15. říj 2016 10:49 #313569

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Jak vidite kombinaci Boscobel a Chippendale? Pujdou k sobe nebo je to uplny nesmysl? Jestli jsem to dobre postrehla, tak nekomu roste Chippendale i hodne vysoka, ze? A jak vysoky mate v realu Boscobel?

Růžové kombinace 15. říj 2016 16:54 #313570

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Chippendale a Boscobell ??? první mám - asi 150cm - ale myslím si , že budou splývat . jsou podobných barev

Růžové kombinace 28. říj 2016 13:28 #313711

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
´Chippendale´ bych k ´Boscobel´ nedával. Mají jiný typ květu i listu, uplně mi to nesedí.
Ch. kvete v jedné silné vlně, pak až za moc dlouho. B. průběžně.
Možná to by pro tebe bylo plus, možná by byla škoda, že se potkají jen tak krátce.

´Boscobel´ - mě se u ní líbí ´Jubilee Celebration´ a ´Princess Alexandra of Kent´.
Pokud chceš přitvrdit v barevnosti, líbí se mi i s ´Munstead Wood´ - ta se hodí snad ke všemu.
Podobný typ tvaru zavřeného květu má i ´Royal Jubilee´.
´Benjamin Britten´ nebo ´Rose de Rescht´ taky zaujmou.
Třeba kombinace ´Boscobel´, ´Benjamin Britten´ a ´Munstead Wood´ je výborná.
Ve třech to vždycky vypadá líp.

´Chippendale´ dobře vypadá k ´Gertrude Jekyll´. Mají velmi odlišné listy, ale komu to nevadí,
tak může těžit z podobných vlastností, jako je silný první flor a poté pauza,
pak zase nakvetou a vypadají dobře + doplňují se v podobnou dobu.

´Young Lycidas´ se taky k ´Boscobel´ hodí.

Tak ať se ti výsledný efekt líbí.

´Boscobel´ s doteky ´Rose de Rescht´ - letos moje nejmilejší róza
4/9/2016

aboscobelBEL.jpg

P2160162.jpg

P2160168.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, varouch, Láďa, alenak, Luša, alcearosa, rok.zaruka

Růžové kombinace 07. led 2017 09:55 #314814

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jana V. napsal:
Iviku, to není špatný námět do diskuse ( ale ne do téhle :whistle: ). Barevné vnímání má každý jiné a navíc, co vypadá dobře v reálu, může vypadat na fotce divně, ale to nezmanená, že je třeba to zatracovat, pokud nám to dělá radost.
Koukala jsem 1.1. ma přenos koncetru z Vídeňské státní opery ( zní to hrozně, ale v tu chvíli nic jiného nedávali a pak jsem se chytla na dlouhé záběry na květinovou výzdobu :P , která byla opulentní a úžasná / hudba taky nebyla k zahození, ale cíleně bych si to asi nepustila/).
Mnoho těch aranží se tak zcela nedrželo klasického barevného ladění dle barevného kruhu, přesto byly dokonalé B) a navíc působily velmi svěže ( a nikoliv zmateně)
Občas mi to klasické barevné ladění přijde kapku fádní a tak si zkouším v různých záhonech experimentovat, ale většinou to nefotím ( a pokud ano, fotky sem ze zbabělosti nedávám :blush: ). Stačí mi můj dobrý pocit z těch barev a v tom si myslím, že každý může experimentovat po svém, protože v tom má každý absolutní svobodu ;) . Ale jak jsem zmínila, není to do této diskuse, takže pokud by si o tom chěl kdokoliv podebatovat víc, najdeme nějakou lepší diskusi ;) .
Přetahuji sem můj příspěvek z jiné diskuse. Možná, že v tohle ponurém čase budete mít chuť si se mnou o tom podiskutovat.
Vím, že řada z členů fóra je jasně vyhraněná a ujeté barevné kombinace nejsou nic pro ně. Ale možná nejsem sama, kdo si doma s barvami pokusničí. Chtěla bych sebe i je povzbudit k experimentování, protože si myslím, že je to tvůrčí činnost, která je alespoň pro mě velmi radostná a obohacující. Ono totiž asi není žádný problém vzít fotku ( něčí nebo z časopisu), zasázet to stejně a vědět, že to bude vypadat dobře. Je to sázka na jistotu ;) . Ale to by pak všechny zahrady vypadaly jak přes kopírák. Myslím, že trocha vlastní invence se cení víc, ikdyž se to nemusí povést hned napoprvé.
Ostatní, kteří mají barevné ladění nastaveno jinak proto prosím, aby kritizovali umírněně, jinak zřejmě diskuse skončí dřív než začne.
Ráda bych uvedla pár příkladů, které nejsou úplně konvenční, ale mně se líbí:alcearosa napsal:
Řádivá kombinace Arabie a pokryvné růže Lipstick

P1000930.jpg
Tohle je třeba kombinace, která se mi líbí, jen by se mi víc líbilo, kdyby Lipstick byla malinko méně růžová ( což může dělat foťák, světlo apod. a ve skutečnosti to může vypadat skvěle)Genovesa napsal:
HonzaPM napsal:
Kombinace ´Munstead Wood´, ´Lady Emma Hamilton´ a ´Port Sunlight´
nejen božsky voní, ale hlavně se mi teda moc povedla. Se pochválím, že.
Vlevo pak navazuje ´Colette´ a ´Young Lycidas´.
P2090060.jpg
Honzo, to je fakt nádhera, tohle já můžu. Před časem jsem tu někde dávala svoji LEH s Cardinal Hume, křioví jim dělá GdF. Taky se musím pochválit, líbí se mi to moc moc! :woohoo:
Tohle je třeba přesně to, co se mi líbí ;)
Zkusím pohrabat ve vlastním archivu.
Následující uživatel poděkoval: Luša, Marqetka, babkaela, bradhal, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa