Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 07. led 2017 10:39 #314817

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Jano, díky za otevření tohoto šuplíčku. Já maje zahrádku na kytí opravdu malou / necelých 200 m2/ tak jsem sázela také tak nějak šestým smyslem.....navíc mám ráda pěknou kytičkovou džungli. Pohledám a zkusím sem taky něco přidat. Zatím jen jednu - NN svítivka a Star of Waltham.
DSC02226.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Lukáš, Láďa, alenak, Luša, Marqetka, Marta, babkaela, alcearosa a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Růžové kombinace 07. led 2017 11:29 #314822

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bohužel zatím nemám co fotit z kombinací růží, jsou zasázeny většinou 1-2 roky, keře se ještě ani "nedotýkají".
Pohledala jsem ale fotky pokusů s trvalkovo-letničkových záhonů- Bohužel jsem letos zač. srpna přišla o foťák, takže fotek mám opravdu málo. Většinou jde o fotky dokmentační.
Toto je jeden z pokusných záhonů. Nakonec se ukázalo, že záhon není pro tento druh letniček úplně vhodný. Jednak je tam pro ty coleusy málo slunce a jednak evidentně potřebuje vylepšit půda. Chystám se to zjara všechno vytahat, navézt kompost, zarýt ( provzdušnit) a znovu zasázet. Je to vyvýšený záhon, kde zemina částečně slehla a taky jsem tam původně chtěla jinou výsadbu, která měla být silně zamulčovaná. Ale nakonec jsem to přehodnotila a kytky jsou tam teď utopené o 10cm.

P1060905.jpg

P1060906.jpg

Toto jsou fotky z červece. V srpnu pak byly mnohem výraznější ty kvetoucí tabáky a jiřiny. Moc se mi líbila ta komninace tmavé červené a žluto-zeleno-bílých tabáků.
Růže na fotce je 2x Yellow Fairy, ale trpí tam hrozně padlím, silně uvažuju, že jí vykmitnu :unsure:
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, Luša, Marta, babkaela, Regina

Růžové kombinace 07. led 2017 11:43 #314823

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tu růži ještě zkus postříkat Dithane - já jsem ji měla a nějak jsem ji umořila. jinak ten záhon vypadá hezky - a ještě až se rozroste bude ještě lepší .
Poslední úprava: 07. led 2017 11:44 od Kaja.

Růžové kombinace 07. led 2017 11:46 #314824

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tentýž záhon o měsíc dřív:

P1050518.jpg

Devaterníky se tam střašně rozlézají, poté, co jsem je radikálně po odkvětu sestřihla, tam bylo najednou dost místa na letničky ;) ( v květnu tam zas bylo úplně modro od samovysemeněných poměnek)
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Luša, Marta, Regina

Růžové kombinace 07. led 2017 12:03 #314827

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jano, uhádlas, Lipstick je ve skutečnosti méně výrazný, barva růžovofialová a kombinace vyšla náhodně. Arabia je na kraji záhonu a za ní pnoucí Barock. Mám ráda všechny teplé odstíny žluté. Vedle vlevo je Rokoko podsazené levandulí, ale tato skupina se mně zdála mdlá, tak jsem dala z každé strany sazenici pokryvky Lipstick. Ta z mírně zvýšeného záhonu přepadá dolů kolem Bernard Weigel a tak spíše náhodně se roztáhla až k Arabii. Nevadí, mám ráda barvy, evokují slunce a léto.
Na podzim jsem vymyslela mírnější kombinaci v sáhonku na plném celodenním slunci. Oranžovou Mary Ann a žlutou Rostock jsem doplnila Innocencií a přesazeným Siriem, za dala novou Augustu Louisu a Putifarku. Vše doplněno bílými a modrými trvalkami. Jsem zvědavá, jak bude kombinace vypadat- ne vždy to vyjde podle představ.

Růžové kombinace 07. led 2017 12:31 #314830

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Alcearoso, máš pravdu, ne vždy to vyjde. A hlavně to trvá, než to povyroste a zapojí se to a pak se to zas těžko mění. Proto si barevné kombinace ráda zkouším na trvalkách a poslední roky mám zase čas na letničky, tak přidávám letničky a taky si dost vyhraju s truhlíkama ;) .

Nemám nakoukaný Sirius a Rostock, ale mohl by s ostatními jít hohromady ;) . Mám Mary Ann v kombinaci s Caradonnou a erigeronem ( tusím Dominator)
MaryAnnCaradonna1050619.jpg

V jiném záhonu zas mám nasázené podobně barevné růže ( Marie Curie, Charles Austin a tam to zkouším právě z těmi tmavými ( Darcey B. a teď si nejsem jistá, jestli jsem tam k tomu frkla M. Wood nebo Dancing Fairy :unsure: ), ale hlavně k tomu plánuju bordové doprovody ( dlužichy a sezonně Canny - Angel Martin má podobnou barvu květů : www.google.cz/search?q=canna+angel+marti...WRoKHV5mDj8Q_AUIBigB ). Zkoušela jsem si to letos právě na těch Coleusech ( ta denivka - bohužel už netuším jméno - má podobnou barvu a s těmi coleusy se mi líbila ;) ).
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Láďa, alenak, Marta, babkaela, Regina

Růžové kombinace 07. led 2017 13:59 #314833

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jano, tvoje trvalkové záhony hýří barvami, líbí se mně ve spojení s trávami a jeden takový záhon se pokouším
založit kolem Baleriny a Angely.Využila jsem inspirace s tvými kuklíky ,už je mám zasazené před některými a budu na jaře dokupovat další. Mám dobrou zkušenost s webem Levné rostliny a se zahradnictvím Aronie.To se vyplatí při větší objednávce. Jednotlivé sorty mám od Krulichů.
Růžové a lila růže chci také doplnit sytou bordo ,nevíš jaká je Minerva, zde na webu se mně květy i barva líbí,
ale co ostatní vlastnosti? Souvenir Dr.jamain a Souvenir M.Wood mám, ale moc se jim nedaří, málo rostou i málo kvetou.

Růžové kombinace 07. led 2017 14:19 #314834

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Alcearoso, zjistila jsem, že mezi kuklíky jsou trpaslíci i obříci. Ten kuklíkový lem mám hodně "zubatý" :lol: a budu to muset nějak korigovat ;) .

Na růžové a lila s bordovou jsem zvědavá ;) . Určitě to bude pěkné s nějakým droboučkým bílým doprovodem ( což 2v1 částečně zajistí třeba bordové dlužichy ;) ).

Minerva je krásná, u Květy třeba dost velká- zkus si vyhledat fotky Květina vítacího záhonu, ve kterém Minervu má. To byl hlavní důvod, proč jsem si jí taky pořídila, ale je sázená až letos napodzim, takže se na ní taky teprve těším ;) . Nad M.Wood uvažuju už pár let, nakonec jsem pro ní našla místo v nově předělávaném záhonu. Jsem na ní zvědavá. Ona nebude asi nijak bujná , proto jsem jí zasadila do 1. lajny a jsem taky moc zvědavá, jak se jí bude dařit... Ale v té první lajně má větší šanci, když už se rozhodnu k nějakému přilepšování, jsou vždycky ve výhodě kytky, co jsou nejblíž k sudu s vodou :lol: , takže náročnější kytky sázím tam, ale do zadních řad se mi kolikrát nechce prodírat :blush: .

Našla jsem ten vítací : www.krasneruze.cz/index.php/forum/2-re/2...-kombinace?start=570

Růžové kombinace 07. led 2017 14:27 #314836

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
K Angele jsem náhodou nasadila trvalku kokardu, ta stále nakvétá do zimy, množí se až moc, ale chce alespoň trochu vystříhat odkvétající květy, plevel nemá šanci :)
DSC06395.jpg

DSC07772.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Láďa, Marqetka, Marta, babkaela, bradhal, Regina

Růžové kombinace 07. led 2017 14:43 #314837

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Aleno :P , na mém monitoru z toho strašně bolí oči, ale dovedu si představit, že v reálu to může vypadat klidně dobře ;) ( i vzhledem k okolní výsadbě, jejíž je to součástí).

Všimla jsem si, že při vnímání barvy je strašně důležitá okolní výsadba. Když se dá výrazná barva mezi jemné, vypadá ještě výraznější, než mezi podobně výraznými. Schackenborg mi přišla jako strašná jedůvka, protože jsem si jí zasadila k bleduli Pastelle. EvaL., jí má vedle nějaké hodně barevné ( nepamatuju se přesně, ale je to něco jako Marie Curie nebo tak něco) a úplně jsem jí u ní přehlídla :P :whistle:
Moderátoři: Eva L., Květa