Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Růžové kombinace 07. led 2017 19:44 #314858

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
101_6213.jpg

101_6192.jpg

101_6185.jpg

101_6168.jpg

já se dříve taky trochu snažil kombinovat růže , no pak jsem už na to vybodl a opakuji všude trvalky ty to stejně podtrhují
Máte to ale moc pěkný a Evo ten pohled z výšky je kouzelný ;)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Láďa, Genovesa, alenak, Marqetka, Marta, Smuma, babkaela, rok.zaruka a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Růžové kombinace 07. led 2017 22:25 #314863

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Tedy Evo a Lukáši (a nejen vy), máte moc hezké zahrady. Tak jsem se kriticky podíval na vlastní a zjišťuji, že jsem sice uspokojil svůj hlad po novinkách nebo růžích, které mně zde nebo na fotkách zaujaly, ale celek působí značně neuspořádaně. Na záhonech mám většinou jen růže, poměrně blízko u sebe, bez doprovodných rostlin. Jediné kritérium, které jsem se snažil dodržet byly stejné nebo podobné barvy u sebe. Ale velikost růží jedné barvy je různá, takže celek působí nevyrovnaně. No a předchozí fotky dokazují, že kombinace i kontrastních barev může být úžasná. Tak jsem se rozhodl, že růže, které nesplnily moje očekávání, nebo u kterých teprve čekám, že se polepší, bez váhání nahradím jinými, aby celek působil aspoň trochu harmonicky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, rok.zaruka

Růžové kombinace 07. led 2017 22:40 #314864

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ja jsem naprosty novacek, mozna casem zmenim nazor. Ale zahony zarostle trvalkami jsou krasne a prakticke. Ruzi mam par, tak jsem se snazila vybrat ty pro me nejkrasnejsi a odolne, zdrave. Vsechny zahony se snazim zaplnit trvalkami a travami, abych nemusela plit ani mulcovat. Moc se mi libi kombinace ruznych ruzi s modryma trvalkama. Vic fotek nemam, odesla mi sd karta a pak i notebook... :S
IMG_20160626_202439.jpg

IMG_20160713_184033_2017-01-07.jpg

IMG_20160618_203049.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, Marqetka, Marta, babkaela, alcearosa, rok.zaruka a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Růžové kombinace 07. led 2017 23:09 #314865

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Genoveso, super. S trvalkami je jedna potíž. Hlavní. Sucho.Co vidím, máš krásné trsy denivek. Bez vody jsou poloviční. Trvalky se víc stříhají, odkvetlé nevypadají dobře.Po deštích lehají, pokud nejsou nějak vyvázané.V zásadě si myslím, že nejsou bezpracné kvetoucí rostliny.Růže jsou v tomhle směru stabilnější a asi dlouhodobější kvetoucí okrasou.Pak ještě hortenzie. Hlavně paniculaty. Většina růží s modrou nikdy nezklame oko.

Růžové kombinace 08. led 2017 00:38 #314867

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Regino, dají se najít trvalky na sucho, např. šanta kočičí - nepeta, to je podle mých zkušeností nezmar, s růžemi se má ráda,
DSC07669.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, Láďa, Marqetka, Marta, rok.zaruka, bradhal, Regina

Růžové kombinace 08. led 2017 00:54 #314868

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7632
Dík všem, kdo dáváte fotky - alespoň nám ta zima uteče :) , všichni to máte nádherné, nejhorší je ten mamon - těch neustále přibývajících novinek, časem se stejně vracím k osvědčeným :laugh: , na zahradě nechávám vysemeňovat kopr, měsíčky, luštěnice, korejky, macešky atd., motyčka to porovná :laugh: , nepěstuji jiřiny, mečíky, cany, to co se nenechává v zemi - chodím se s tímto kochat k švagrové ;)každá zahrada je jiná,máme jiné půdní podmínky, klima - ale, má se hlavně líbit a dělat radost majiteli :)
DSC06254.jpg

DSC06255.jpg

DSC06380.jpg

DSC06972.jpg
Poslední úprava: 08. led 2017 01:19 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, quendery, Lukáš, Láďa, Marta, babkaela, alcearosa, rok.zaruka, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Růžové kombinace 08. led 2017 09:13 #314876

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Regina napsal:
Genoveso, super. S trvalkami je jedna potíž. Hlavní. Sucho.Co vidím, máš krásné trsy denivek. Bez vody jsou poloviční. Trvalky se víc stříhají, odkvetlé nevypadají dobře.Po deštích lehají, pokud nejsou nějak vyvázané.V zásadě si myslím, že nejsou bezpracné kvetoucí rostliny.Růže jsou v tomhle směru stabilnější a asi dlouhodobější kvetoucí okrasou.Pak ještě hortenzie. Hlavně paniculaty. Většina růží s modrou nikdy nezklame oko.
Regino, já bych to zdaleka tak černě neviděla. Trvalek milujících sucho je spousta a pokud ti vadí, že si po dešti trochu odpočinou na zemi, tak je dobré kolem nich zasadit pár trsů pevnějších trvalek, co je podrží, a nemusíš vázat.

A stříhat? Kdo říká, že jsou po odkvětu nevzhledné?

Vzorové foto není z nějaké anglické zahrady, ale ze suchomilné prérijní výsaby Jana Nussbauera - Hluboká nad Vltavou. :)

winter_jnussbauer1.jpg
Následující uživatel poděkoval: quendery, Lukáš, alenak, Marqetka, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal, Regina

Růžové kombinace 08. led 2017 09:25 #314879

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Taky si myslim, ze to s trvalkami tak zle. Je hodne prace s vyberem kultivaru a jejich sehnanim. Clovek musi najit zapaleneho nadsence, ktery je dokaze poshanet. Kdyz peclive vyberes kultivary a popr podepřeš okolni vysadbou, valet se zas tolik nic nemusi. A odkvetliky striham, kdyz me napadne. Nevadi mi vetsinou.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Růžové kombinace 08. led 2017 09:31 #314881

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Máte krásné čurbesky v těch záhonech :lol: .... říká se že vše speje k chaosu a chaos je základem vesmíru :lol: ...takže já jako začátečník sice vybírám a ladím i přesazuji, zatím se držím,bohužel už teď vidím že je spousty růží které nutně potřebuji biť mi k ničemu neladí:-D...takže CHAOS postupně zachvacuje i mne a mou maličkou nudlo-zahrádku :lol: ať už předsevzetí řádu a pořádku byla veliká :lol:
Vše dorazí časem trvalky, které zatím shromažďuju a množím a postupně vkládám, protože ctím zásadu dát růžím aspoň rok dva hájenou, bo sama jsem se přesvědčila že takový náprstník(kor ve větším trsu) či dařící se levandule jsou schopny okrást růži o 2/3 síly a to v začátku je hodně.
Fotky pořádné nemám kde by šlo něco vidět,zkusím příští rok, to už by mohly některé části být i fotitelné :lol:

Evčin pohled z výšky je masakr,pecka!:-)
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Láďa, alcearosa

Růžové kombinace 08. led 2017 09:43 #314882

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Šanta je třeba super. Mám tři kocoury. A protože dost nestíhám, mám třeba na denivkách ještě ty odkvetlíky. Za sněhu vypadají nádherně. Na podzim mi doslova pilo krev. Pak byla jiná práce.
Mám kolegu z práce, ten je vysloveně na rhododendrony, protože dají málo práce, relativně. Mamince u sebe pořídil bydlení. Ta vytvořila krásný trvalkový kout. I se zapojením cinií třeba. Jen denně na to vynosila dva sudy vody a není velké. Odkvetlý řebříček vypadá zasněžený nádherně. Stračky, které se nádherně kombinují s růžemi jsou bez vody chudáci. Dobrá je levandule. Ještě některé druhy šalvějí.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa