Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cottage - vyrábíme zahradu

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 22. led 2012 11:03 #275973

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenko, Lenko... ty pokušitelko, ty mi dáváš... Krvavec (od Flos) jsem sázel v létě. Už se nemůžu dočkat,
myslím, že jeho antracitové kartáčky budou s Pastellou famozní. Juch.

K těm barvám - nejen, že za horkého léta jsou mnohé růže světlejší, bělavější (pro mé oko příjemnější), ale pak za chladnějších děštivých dnů,
podzim, opakování, jsou takové ploxově jedovatě růžové (např. právě Angela, Leonardo da Vinci, Pomponella a další).
Ale pak jsou i růže, např. Princess Alexandra of Kent, které jsou podle mne barevně nedefinovatelné, nespecifikovatelné.
V horkých dnech Alex. rozkvétá do oranžově-bronzovo masově starorůžové (až takové měděné) barvy, starší květy jsou pak světleji růžové
a v chladných dnech je klasicky sytě růžová, bez příměsí. Tož pak babo raď a kombinuj a vyráběj. :)
Poslední úprava: 22. led 2012 11:04 od HonzaPM.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., amazonka01, helena, Evka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 22. led 2012 18:32 #275982

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jo!Krásně jste probrali plevílky.Krvavec toten roste v hojném množství na louce u chaty,oblíbená to součást luční kytice,kterou si vždy vezu domů.Ještě mám oblíbené rdesno hadí kořen,ale to u nás neroste :( .Zato mezi naší chajdou a rybníkem je obecní louka,podmáčená,o kterou se nikdo nestará a tam je tužebníkový ráj a trsy žlutých kosatců.A když ty tužebníky rozkvetou,táhne se vůně celým údolím.Lnice,kakosty,vrbiny,náprstníky a vůbec tyhle divoké nebo chcete-li přírodní trvalky mám radši,než přešlechtěné exoty zářivých barev.Jaksi se mi do našich končin nepasujou ;)

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 25. led 2012 23:55 #276050

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lenko, napíšu - jen až budu mít opětovně přístup k fotkám.U nás je vždy vše na dlouhé lokte. :evil:

Honzo, jaký krvavec ? toten ?
Následující uživatel poděkoval: Lenka

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 26. led 2012 10:58 #276053

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květo, tak. Konkrétně:
www.zahradnictvi-flos.cz/10883-sanguisor...-toten-k-9-h-22.html

Od Flos mi přišly samé miniatury a umrlčiny, ale zrovna krvavec se povedl, pěkná sazenice.
Matně si vzpomínám, kam jsem ho vlastně nakonec zasadil, tak se na jaro těším dvojnásob, až se hukáže. :)
Poslední úprava: 26. led 2012 11:42 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 26. led 2012 14:51 #276060

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, prosím, jak hodnotíš zásilky od Flose ? Objednala jsem si pár trvalek (hlavně zvonky) a po tvé nelichotivé poznámce mám chuť objednávku zrušit. Je to hodně špatné ?
Díky.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 27. led 2012 07:16 #276073

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
Evo, ještě než odpoví Honza, od Flose jsem objednávala 2x a nebylo to špatné, kytky byly pěkné - no nejsou to ty velké kyblíky co posílá Florianus :-) ale rostliny dobré, riskla jsem kavyly a ty, pravda, za nic nestály...zbytek dobrý...balí to do takových plastových obalů kvůli vyztužení...
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, evai

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 27. led 2012 07:29 #276075

• Eva L.
  • Moderator
Lenas, děkuji moc za informaci. :) Po té Honzově poznámce jsem se trochu vyděsila. Nerada bych dostala nějaké chcíplinky. Mám už neblahé zkušenosti z minulosti, např. od Starkla, ale i z Lukonu. Od nich už trvalky nikdy víc.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 28. led 2012 11:00 #276098

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Evo, je to jednoduché. Moje zkušenost je jediná a spíše šlo o to, že se balík zatoulal a šel dlouho.
Flos má velký výběr a tak se občas stane, že něco nemají, pak je škoda, když zrovna to něco je zásadní
součástí objednávky. Spolu s velkým výběrem mají ale i velké ceny a rostliny spíš pomenší (samo, nejde zobecnit).
Do přírodnějších zahrad (slimáci, hustá výsadba, nestálá přítomnost majitele, nemožnost zálivky...) by bylo dobré jejich
výpěstky zasadit až po nějakém čase. Menší rostliny přesadit z toho, v čem přišly do větších nádob a až povyrostou a zesílí,
tak pak teprve je vysadit na finální stanoviště atp.

Psal jsem o tom tady:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...start=630&Itemid=112
Poslední úprava: 28. led 2012 11:01 od HonzaPM.

Re: Cottage - vyrábíme zahradu 28. led 2012 12:53 #276104

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, díky za návod. :) Už kvůli slimákům to udělám tak jak radíš. Na ty zvonky se moc těším a nerada bych je obětovala jako slimáčí svačinku.
Moderátoři: Eva L., Květa