HonzaPM wrote:Dreslo, neočkuju, zatím máme (= táta a já) s roubováním 99,9% úspěšnost).
Dohledám způsoby roubování a očkování v sešitu.

Se optej tvého dodavatele růž. podnoží,
Nojo, vlastně, od něj jsem měla podnože pro platycarpu .
HonzaPM wrote:Musím zaklepat, červy v třešních moc nemíváme. Se mi zdá, že u tebe je to vyloženě neovocnářská oblast.
Taky tomu nerozumím. Se vším problémy. Hrušně (mladé) přes postřiky silně napadené rzí, švestky tak napadené šarkou, že byly deformované a nechutné i plody, moniliový úžeh (na mladých) višních stálý společník, jablka strupovitá,první zasazené rybízy - takový plevel - jsou stejně velké jako při výsadbě před 10 lety, angrešt má padlí

. Jedině víno se mi tu daří, maliny a ořechy (tady je ořechový kraj). Přitom tu dřív rostlo všechno v hojnosti.
HonzaPM wrote:Jediné, co jsme zatím nenaroubovali, jsou meruňky na podnož slivky.
Paní Fišerová (rozená Mazánková

) vzpomínala, že jim do školek nosili cestáři švestková pláňata vykopaná po pangejtech a na ty se roubovaly meruňky, prý byly odolnější. Chytne se na slivku i očko meruňky? Brácha má na zahradě tu starodávnou prvoreoublikovou s obřími lahodnými plody. Je to poslední, o které vím, naše i Pavlova už zašly. A ani téhle mnoho času nezbývá.
K roubování: potřebovala bych někoho vidět roubovat. Zkoušela jsem, ale nikam to nevedlo.
HonzaPM wrote:Ideální je pod vysokokmeny pustit ovce, je posekáno i pohnojeno.
Dnes jsem jela do Prahy přes Sobín, je tam u silnice starý sad, kmeny poničené, s ožranou kůrou. Pavel říkal, že tam vypouštějí ovce. Asi měly pořádný hlad.