Uf, nějak tohle téma nestíhám dočítat.
Dreslo, neočkuju, zatím máme (= táta a já) s roubováním 99,9% úspěšnost).
Tak jako Gabreta, odebíráme rouby od Mikuláše zhruba do konce února.
To u nás ještě všechno pěkně spí. Dávám je do lednice do dvířek, ze 2/3 zabalené
v mikrosáčku a kontroluju, jestli neschnou nebo neplesniví.
Dohledám způsoby roubování a očkování v sešitu.

Se optej tvého dodavatele růž. podnoží, hm?
Musím zaklepat, červy v třešních moc nemíváme. Se mi zdá, že u tebe je to vyloženě neovocnářská oblast.
Jediné, co jsme zatím nenaroubovali, jsou meruňky na podnož slivky.
Broskvoně - pouze očkování. Ořešák - štepování nebo očkování ve skleníku, srůstá za tepla.
Ty vysokokmeny - strom se dá řezem udržet v normě. Tyhle bujné podnože tolik nechutnají myším
a pokud přece jen, tak jsou rozsáhlejší, tak požer neudělá tolik škody, netrpí přísuškem v létě,
nemusí se zavlažovat - dospěláci.
My naopak u Fytosu marně hledáme právě tyhle vzrůstné podnože, všechno je to na M9.

Ideální je pod vysokokmeny pustit ovce, je posekáno i pohnojeno.
Pěkně o tom píše jeden prima nadšenec, letos jsem tam byl moštovat, uchvátilo mě to dokonale:
www.biostatek.cz/ELEMENTY/strizkuv-sad.html
Gabreto, Clappovku nezkoušej, je výborná, ale problematická ve vyšších polohách, i přes postřik.
Teď nově zkouším starou dobrou Williamsovu - žlutou, má být odolnější než červenoplodá.
Jinak smekám, jaká jsi (úspěšná) pěstitelka.
Lenko, možná je to tím, že maliny jsou právě ve stínu jako doma.
Mám je taky ve stínu - obřích lísek, ty jim ustíní, ují a upijou co se dá, ale Rubín mi medí i tak.
PS: nemáte někdo ze starýchodrůd jedlý kaštan? Mám ho rok, tak by mě zajímaly postřehy.