Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 12:24 #244353

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Dany wrote:
Romano, to ti věřím, že je máš krásné, to už o tobě všichni víme, zkusím teda příští rok, dobrá zkušenost, děda je vždycky kupovával, tak jsem nevěděla.... On byl děsnej vegetarián a do skleníku dával 80 paprik a feferonek !!! :-)
Vyčampané :-) :-) :-)
táta to právě taky vždy předpěstovával jako papriky...u něj v práci, v dílně na okně. Ale na zahradu pak přivezl neskutečný mávátka, hubený, bez barvy...no hrozný, co se cestou a přepravou nepolámalo, to se spálilo venku od slunka. Takhle, jak jsou na slunku ve skleníku, když se daj ven, nic je nepálí, a bezvadně rostou a vypadají na záhonku. ;) jsou otužilý, né choulostivky z bytu
já je ještě loni dvakrát za sebou stříkla hycolem a to byl fofr, jak vyjely! Musim letos zopakovat a zase vše stříknout, je to tekutej zázrak :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 12:32 #244355

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
No jo Romčo ale skleník zatím nemáme,....
Tak je sejeju déle, rychle naklíčí a přesazuju je do pulitrových kelímku na pivo co nejhlouběji udělaji neskutečný bal, okna mám naštěstí na jih a západ takže výheň taky je. A kdy dělám směnu s jedním starým pánem co je má ze skleníku jsou tak nastejno. Všechno rajčata i papriky pěstuju ve 20l kýblích na jihu pod barákem, super, akorát kýble přibývají,...Dávala sem po 2ks do kýblu, loni mi starý pán poradil, že když to sou tyčkový mám je sázet po čtyřet ke každé tyčce 2ks, už rovnou ve skleníku přepichuje po dvou a super.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 13:46 #244367

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
no jo, není nad rady starých dobrých zahradníků :-)
taky lozím a sbírám cenné rady od ostatních, neb není všechno kde vyčíst:-)
já kdybych ještě něco dělala doma, tak se musím odstěhovat, ale fakt:huh: proto jsme to jednou zkusili do skleníku a bylo to v pohodě, i když to nejdřív vypadalo, že budeme sklízet někdy v září:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 18:21 #244384

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 wrote:
Dany wrote:
Tedááá amazonko, to je super popis, to musím sdělit za chvilku mamině, v poledne si telefonujem, to se jí jako milovnici koňského i jiného hnoje bude líbit !!! A vůbec, že tady řešíme takové fakt důležité téma.
amazonko, to jako fakt sypkou sádru, já viděla jenom tu "malířskou", jak se s ní zapravují díry a praskliny, co tuhne !!!!
na můj vkus stratifikuje až moc :-) :-) :-) no u tebe teda joo,
Dany Ty seš ďábel. Já neseju skoro nic, než to tady vypiplám tak to všem už jinde kvete:)

JJ, obyčejnou sypkou sádru, chlap jí koupil v nějaké drogerii. Jako netuším proč se tam dává, ani jsem nerozebírala chemické procesy, byl mi dodán hnůj a sádra a mákni "robko" ;):laugh::laugh:

No a protože na žampiony nedošlo, tak z toho bylo výýýborné hnojivo. Ale dá se to udělat i tak, že na tom vypěstuješ houby a použiješ až po odplození, a je to snad ještě lepší.
:laugh: :laugh: :laugh: Tedy 1 února taková činnost, to zelené na kje kontryhel?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 19:05 #244405

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jj trifonku evi, kontryhel. Taky si myslím jako jája, že je ta sádra hlavně kvůli vytvoření tepla. Pak tam asi zbyde vápník. Jéžíš, mně by se takový matriál moc líbil. Myslíš Evi, že se touto technologií zničí ta semena?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 02. úno 2011 09:43 #244468

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
No vy jste teda pilné, já se tedy hoooodně připravuji - sedím celé dny na internetu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Asi bych měla taky něco vyset.
Ale včera v tom mrazu jsem viděla jednu paní už hrabat trávník, taky se
asi
nemů
e do
čkat, ale je to zmrzlé.;) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Mám tu malého šotka
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 02. úno 2011 19:38 #244589

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Emilka wrote:
No vy jste teda pilné, já se tedy hoooodně připravuji - sedím celé dny na internetu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Asi bych měla taky něco vyset.
hehe já to samé, ale včera jsem se překonala, tedy přemohl mě strach o růže v řadě před barákem. Já se na ně vybodla, protože jsem si mýlně myslela, že napadne fůra sněhu a ten pak padá těsně před růže ze střechy. A ono nepadá nic, sníh už tam není a tak jsem valila pro substrát, jenže měli jen ve 20l pytlíkách, koupila jsem 3 a rozsypala na velkokvětky. A šlapala jsem po zmrzlých psích h****, kurňa v lednu jsem hrabala trávník od ......a zase takové množství.......čím větší pes tím více ......No zrovna se oteplilo.

Ta sádra je suprový nápad!!! Na jaře překopu kompost:) to zahřátí by těm semenům nemělo prospět.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 06. úno 2011 14:08 #244976

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mno, udělali jsme toho dosti, tak aby se případným zájemcům lépe hledalo a míň listovalo,
zakládám Dělání, dělání II., které je tady:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...44975&catid=4#244975
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa