Květo, také jsem na srovnání zvědavá.
Já můžu zatím srovnávat jen podnožové a "na vlastních", protože mi prostě pár růží udělalo po hlubokém zasazení na větvičkách vlastní kořeny a ze své vrozené zvědavosti jsem při přesazování na nové místo ty větvičky s pár kořínky odstřihla od matky a zasadila vedle matky jako pokus
.
Jako první jsem to udělala u Q.of Sw. na jaře 2013 a můžu konstatovat, že po počátečním zklamání, kdy ta odstřihnutá větvička celá zčernala, ale následně vyrazil z pod země nový tuhý výhon, jsou dneska růže zhruba stejně velké. Vzhledem k tomu, že jsem tehdy přesazovala už cca dvouletou růži, která tedy měla pár roků náskok, lze myslím shrnout, že Q.of Sw. je na vlastních stejně tak dobrá, možná i lepší ( alespoň v mých podmínkách, kde jsem ještě nezažila teploty pod cca -24°C).
Podonou zkušenost mám u Balleriny s tím rozdílem, že pravokořenná se letos rozjela a začla dost hydrovatět, takže jsem tu původní matku z toho záhonu vyndala ( byla poloviční) a nechávám si jen tu pravokořennou ( obě se mi prostě nevejdou
).