Lucie, tak jak dopadla voda z ´Eglantyne´?
Zkusil jsem dle tvého receptu. Cukr třtinový momentálně nemám, ale narovinu - nevím, jestli bych ho tam dal.
Do té zmrzliny, kam jsem ho dával, mi přišel takový... zatuchlý. Nevím, no. Je fakt, že na to myslím, takže
seto může v následujících létech vyzkoušet.
Vzal jsem 1x The Generous Gardener (mňam), 1x Gertrude Jekyll, 1x Redouté, 1x Royal Jubilee
a k tomu přihodil (aby se neřeklo) trochu Lochinvar (asi tři malé kvítky) a tři malé kvítky Stanwell Rerpetual.
Dva litry vody a 4 lžíce cukru.
Výsledná voda byla docela silná, jsem to přecpal.
Stačily by tak ty 4 velké květy, možná pět - pro mne.
A lžíce cukru raději ty tři, cos psala. Méně je více. Alespoň v těch tropech.
Zajímavé je, že plátky vydržely ve džbánu v lednici svěží i několik dnů (týden) - dělal jsem pokusy.
I když možná za to může ten dvounásobek cukru...
Voda je pitelná (orůžená) už po 12 hodinách, po dvou dnech už je silná. Nekazí se.
Ještě bych na kraj sklenice dal limetku a bylo by to preciz. Díky za recepis.